Ez bizony kurrens alkalmazás lesz: Anonymous Camera – maszkolási, kitakarási lehetőség egy appal

A mesterséges intelligencia segítségével takarja el a képen szereplők arcát, illetve testét egy új alkalmazás, amelyet a Playground adott ki, elsőként iPhone-okra. Az App Store-ból letölthető programot elsősorban a tüntetések résztvevői, civil szervezetek munkatársai, továbbá oknyomozó újságírók számára tűnik hasznosnak, de természetesen más is használhatja.

Forrás: HVG Tech

Forrás: HVG Tech

Anonymous Camera

Az Anonymous Camera valós időben homályosítja/takarja el a lencse másik oldalán állókat annyira, hogy azonosításuk nehezebb legyen. A jogi szervezetek munkatársai és az újságírók is gyakorta találkoznak olyanokkal, akik nevük és arcuk eltakarásával hajlandók csak megosztani történetüket, mert félnek a hatalom vagy egy másik személy bosszújától. Az Anonymous Camera ezt úgy oldja meg, hogy választható mintázatok segítségével elrejti a beszélő arcát és az alakját.

anonymous_camera_gif_better

A felhasználók választhatnak, hogy a klasszikus maszkolást (homályosítást) alkalmazzák-e, vagy egy adott színt, amivel még nehezebb felismerni a másikat. A legjobb, hogy a takarás folyamata teljesen automatikus: bármerre is mozgatjuk a fejünket, a szoftver követi azt, és folyamatosan ellenőrzése alatt tartja, hogy véletlenül se lógjon ki. A trükk videóknál is működik, de mindkét esetben vízjel kerül a felvételre – hogy ez megszűnjön, egy egyszeri, 2 eurós díjat (kb. 690 forintot) kell fizetni.

Forrás: The Verge

Forrás: The Verge

A szoftver kitalálója, a Playground nem gyűjti be az appal rögzített képeket, és nem is tárolja azokat. Bizonyos adatokat persze elmentenek, de ezeket állításuk szerint csak az alkalmazás látja, és rövid idő után automatikusan megsemmisítik őket. Az alkalmazás egyik nagy előnye, hogy internet nélkül, és repülőgép üzemmódban is működik.

A The Verge ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy tömegben sajnos használhatatlanná válik az app, ha ugyanis nyolcnál több ember kellett maszkolnia, már hajlamos hibázni.

Forrás: hvg.hu

Hozzászólások