Messenger App Lock: lezárhatóak lesznek a Messenger üzenetek

Az App Lock lényege, hogy a Messengert külön, a telefonhoz hasonlóan is le lehet majd zárni, a megnyitáshoz pedig arcot vagy ujjlenyomatot fog kérni a szoftver. Amíg ez nem történik meg, a Messenger “zárva” marad, akkor is, ha a készüléket már feloldotta a tulajdonosa.

Forrás: hvg.hu

Forrás: hvg.hu

App Lock – Messenger adatvédelem

A fejlesztést az Apple mobiljával, illetve táblagépeivel rendelkezők már megkapták, az androidosoknak kicsit többet kell rá várniuk. A funkció aktiválásához a Messenger alkalmazás bal felső sarkában elérhető profilképre kell kattintani, majd azon belül az adatvédelmi beállításokban kell keresni a Face ID-s zárolást.

Hasznosnak tűnő újítás az is, hogy az ismeretlenektől érkező fotókat az app minden esetben el fogja homályosítani, hogy a felhasználókat ne fogadja automatikusan valamilyen zavaró tartalom, amikor megnyitják az alkalmazást.

Fenti fejlesztéssel a facebook használók jobban kontrollálhatják Messenger forgalmukat, még nagyobb kontrollt kapnak majd afelett, ki írhat nekik és ki hívhatja fel őket a Messengerben. Erről azonban még nem osztottak meg részleteket.

Forrás: hvg.hu

Hozzászólások