FF_GROUP_CAMMRA_cover

Fedélzeti rendszám felismerés – előre mutató fejlesztés!

A kamera gyártók egyre erősebb hardverrel vértezik fel kameráikat, melyre egyik oldalról a nagy felbontású jó minőségű képek előállítása miatt van szükség, más oldalról viszont egyre összetettebb alkalmazások költöznek a kamerákba amelyek ennek megfelelően szeretik „kóstolgatni” az erőforrásokat. (tovább…)

tanacsadas-cover

5 tipp, hogy vállalkozása sikeres legyen a digitális térben

A világjárványnak köszönhetően a fogyasztók elsősorban a digitális megoldások felé fordulnak, és elvárják, hogy gyorsan és biztonságosan tudjanak keresni, vásárolni és megrendelni termékeket – mindezt otthonról, a társadalmi távolságtartás szabályait betartva. Ez az elmozdulás minden vállalkozás esetében megköveteli az üzleti modell újragondolását . (tovább…)

messenger-biztons-cover

Messenger App Lock: lezárhatóak lesznek a Messenger üzenetek

Számos új funkcióval bővíti a Messengert a Facebook, amellyel még biztonságosabbá válik az üzenetküldő. A fejlesztések egyike az appon belüli arc és ujjlenyomat általi azonosítás, amely iPhone-on és iPaden már elérhető, ezáltal biztosítható lesz a felhasználó számára a kontrolált hozzáférés. (tovább…)

huperLab_cover

3D-s megoldás a társadalmi távolságtartás kontrolljára a Huperlabtól

A COVID-19 miatt egyre fontosabbá válik a társadalmi távolságtartás fenntartása a fertőzés elkerülése érdekében. A megoldás riasztást adhat, ha 5 másodpercnél hosszabb periódust érzékel 1,5 m-nél kisebb távolságra, ezenkívül képes egy adott terület maximális kapacitási kritériumait is meghatározni. (tovább…)

napelemes-mobilkamera-cover

Napelemes mobilkamera rendszer – ha nincs internet se hálózati tápellátás

Manapság egyre nagyobb igény jelentkezik az építkezéseken, rendezvényeken, eseményeken történtek rögzítésére. Mi a megoldás akkor, amikor se Internetkapcsolattal, se hálózati tápellátással nem szolgál a helyszín? Jó opció lehet a föld- vagy légkábelezés, ám ezek esetében számolnunk kell a megnövekedett munkaidővel és telepítési költségekkel. Mit tehetünk még? Olvassuk a GeoVision Hungaria Kft fejlesztését (tovább…)

rendorrobot-sri-cover

Rendőrrobot az autósok biztonságosabb igazoltatására?

Robotrendőrt teszteltek az USA-ban. Igencsak utópisztikus a fejlesztés, az ötlet ugyanakkor elgondolkoztató, de vélhető, hogy semmiképpen sem ebben a formában, mindenesetre a világ veszélyesebb zónáiban talán lenne jövője hasonló típusú fejlesztéseknek. (tovább…)

realsense-kamera-cover

Új RealSense térérzékelős kamerát fejlesztett robotok számára az Intel

A kamerát chipgyártó kifejezetten a térbeli tájékozódáshoz fejlesztette, és egyebek mellet drónokra, robotokra szánja – de az Intel RealSense Tracking Camera T265 akár különböző AR vagy VR alkalmazások szempontjából is bevethető lehet (Áttekintve a paramétereket úgy véljük, hogy nincsenek kizárva a biztonságvédelmi alkalmazások sem. A szerk.) (tovább…)

ÚJ dsc.hu oldal webshoppal!

ÚJ dsc.hu oldal webshoppal!

A DSC Hungária Kft partnerei jobb kiszolgálása érdekében régóta dolgozik honlapjuk megújításán, egy korszerű webshop elindításán.  A honlapon regisztráció nélkül is elérhető a legtöbb tartalom, szakembereknek viszont feltétlenül érdemes regisztrálni, mert ezután a saját, telepítői/viszonteladói árakon jelennek meg a termékek, melyeket egyszerűen, a hagyományos webshopokhoz hasonlóan meg is lehet vásárolni online.
(tovább…)

Az Axis Communication a „Roadshow 2014”

Az Axis Communication a „Roadshow 2014” rendezvénye keretében mutatta be legújabb megoldásait, céljait

Az Axis Communications november 11-én és 13-án, két helyszínen, Budapesten és Debrecenben tartotta meg vállalati Roadshow-ját, melynek keretén belül bemutatta a vállalat legújabb fejlesztéseit, illetve stratégiai törekvéseit. A rendezvényen az érdeklődők a vállalat partnereinek esettanulmányain és előadásain keresztül megismerhették az Axis intelligens biztonsági megoldásait, valamint innovatív hálózati termékeit.

Közterületek és kritikus infrastruktúrák védelme

A vállalat a napokban tartotta meg éves, vállalati Roadshow-ját immáron két helyszínen, amelyekre közel 100 szakmai partner, rendszerintegrátor és biztonsági szakember látogatott ki a két nap során. A vendégek megismerhették az Axis innovatív megoldásait, valamint a közterület-felügyeletek munkáját és fontosságát. A közel teltházas rendezvények központi témái a szakmát széleskörűen foglalkoztató aktuális témaként a közterületek, illetve a kritikus infrastruktúrák védelme és megfigyelése volt.

„A hazai piac nagyon fontos a vállalatunk számára, hiszen Magyarország Közép-Európa egyik leggyorsabban növekvő területe köszönhetően forgalmazóink, az Anixter és az Aspectis munkájának. A rendezvény népszerűsége is ezt támasztja alá, hiszen stratégiai partnereink számos fontos esettanulmányon keresztül mutatták be, hogy a biztonság a XXI. században elengedhetetlen, legyen szó éppen a Mátyás-templom biztonságvédelmi rendszerének kiépítéséről vagy az M5 autópálya felügyeletéről. Ezek a projektek mind azt bizonyítják, hogy igenis szükség van fejlett, innovatív és komplex biztonsági megoldásokra.” – mondta Marketa Bauerova, az Axis Communications Közép-és Kelet Európáért felelős kereskedelmi menedzsere.

Az eseményen az Axis Communications számos díjat osztott ki partnerei és viszonteladói között. A budapesti roadshow keretén belül az Erando Kft. kapta az Innovatív Megoldások Díját, míg a TVT Vagyonvédelmi Zrt. a High-Growth Partner díját vihette haza. A debreceni roadshow Innovatív Megoldások Díját az AGIS kapta, míg a DIGITAL Kft. a High-Growth Partner díjat vehette át.

Kapcsolódó cikkek:

Az Aspectis Kft meghívja Önt az AXIS ROADSHOW 2014 rendezvényeire

Samsung Techwin 1 napos tanfolyam az Aspectis szervezésében

Új hír a Samsung Techwin WiseNetIII termékeiről

Vadonatúj fix dóm termékcsalád a legmodernebb tudással felvértezve – AXIS Q35

Lap teteje