Security Essen 2014. A biztonságtechnikai vásárok „Mekkája”

Idén immár 22. alkalommal kerül megrendezésre a Security Essen, a világ legkimagaslóbb biztonságtechnikai vására, mely minden alkalommal folyamatosan bővül. A kiállítást kétévente rendezik meg, legutóbbi eseményükön negyven országból több mint 1 000 kiállító szerepelt. Idén, a szervezők 12 csarnokban, mintegy 100 000 m2 alapterületen 40 országból  1 086 kiállítót várnak és legalább 40 000 látogatót.

A kiállítás átfogó megoldásokat mutat be a biztonságtechnika és a tűzvédelem valamennyi területén,  középpontjában az új technológiák  és a biztonsági koncepciók állnak. Számos kiállító itt mutatja be új fejlesztéseit a szakma számára. Security Essen kísérő rendezvényein három fórumon is tájékoztatást kapnak az érdeklődők az időszerű biztonsági kérdésekről, különös tekintettel a kamerás videómegfigyelésre az IT és a tűzbiztonságra. Ez utóbbi területen várható az internet alapú tűzvédelmi megoldások térhódítása. A tűzvédelmi kiállítók két csarnokot is megtöltenek és szeptember 24.-n akciódús élő bemutatókat is tartanak a témában.

Vélhető, hogy a nyílt platformoknak köszönhetően tovább nő az igény a rendszerek integrációjára. A gyártók immár nem zárt rendszerekben gondolkoznak, dominálnak az internetes megoldások.  A gyártói verseny várható tárgya változatlanul az lesz hogy, melyikük tud rugalmasabb rendszert összeállítani. Videotechnika területén vélhetően a legnagyobb érdeklődés az idén már rendkívül kedvező ár/érték arányban kapható HD MegaPixel felbontású IP kamerás rendszerek iránt várható.  

A tapasztalatok szerint a rendezvény üzleti szempontból is eredményes,  amelyet a helyszínen megkötött üzletek egyre növekvő száma igazol.

A kiállítás kapcsán tradicionálisan átadásra kerülnek a komoly presztizsü Security Innovációs Díjak is. A biztonságtechnikai Oscar-díjra, idén 95 pályázat érkezett a meghirdetett gyártmányok, szolgáltatások és tűzvédelem témakörben.

Magyar gyártók önálló kiállítóként, vagy partnereiken keresztül az eddigiekben is képviseltették magukat a kiállításon. Így pl. széfjeivel, trezorjaival, páncélszekrényivel a pécsi Strauss Metal Kft, saját fejlesztésű kamera rendszereivel az Intellio, beléptető és kamera rendszereivel az LDSZ, Posseidon kasszafelügyeleti rendszerével német partnere képviseletében a Justice Security kft. 

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) nemzeti standdal vesz részt a 2014. szeptember 23-26. között megrendezésre kerülő szakkiállításon, egyben támogatva a hazai kiállítók részvételét.

Vélemény, hozzászólás?