IFSEC 2022

Úttörő biztonsági megoldások exkluzív bemutatására számíthatnak a látogatók ezrei az IFSEC International 2022 kiállításon május 17-19 között Londonban (tovább…)

IFSEC 2019 regisztráció

Hivatalosan megnyílt Európa vezető biztonságpiaci eseményére az IFSEC International 2019-re való regisztráció, amely 2019. június 18-20-án kerül megrendezésre a londoni ExCeL rendezvényközpontban. (tovább…)

Security Essen 2016. Kirobbanó siker a legnagyobb európai biztonságtechnikai kiállítás, avagy… II. rész.

Security Essen 2016. Kirobbanó siker a legnagyobb európai biztonságtechnikai kiállítás, avagy… II. rész

tán mégsem? Igazából ez a kérdés motoszkál bennem szeptember 30. óta, mikor is felléptem a Németországból távozó repülőjárat fedélzetére. Elvitathatatlan, hogy 1040 kiállító európai (sőt világ) szinten – különösen egy biztonságtechnikai kiállítás esetén – fejbevágó mennyiség. Mégis, bennem maradt egy kis tüske, ami azóta is birizgál.
(tovább…)

Security Essen 2016. Kirobbanó siker a legnagyobb európai biztonságtechnikai kiállítás, avagy… I. rész.Forrás: Ollári Viktor

Security Essen 2016. Kirobbanó siker a legnagyobb európai biztonságtechnikai kiállítás, avagy… I. rész

…tán mégsem? Igazából ez a kérdés motoszkál bennem szeptember 30. óta, mikoris felléptem a Németországból távozó repülőjárat fedélzetére. Elvitathatatlan, hogy 1040 kiállító európai (sőt világ) szinten – különösen egy biztonságtechnikai kiállítás esetén – fejbevágó mennyiség. Mégis, bennem maradt egy kis tüske, ami azóta is birizgál.
(tovább…)

SecuriForum Kiállítás és Konferencia Forrás: securiforum.com

SecuriForum Kiállítás és Konferencia

Több mint tíz év szünetet követően 2016 szeptember 15-16-án SecuriForum címmel biztonságtechnikai és tűzvédelmi kiállítás kerül megrendezésre a Budapesten a Lurdy Házban A közel ötven kiállító és a dús konferencia program előre vetíti a rendezvény iránti kiemelt érdeklődést.
(tovább…)

SICUREZZA 2015

SICUREZZA 2015

A SICUREZZA 2015, a biztonság-, és tűzvédelmi piac nemzetközi szakvására, november 3 és 5 között került megrendezésre Milánóban. Találkozási lehetőséget, szakmai fórumot kínált azon gyártói és integrátori körnek, akik új üzleti lehetőségek, megoldások iránt érdeklődtek.

(tovább…)

Security Essen 2014. A biztonságtechnikai vásárok „Mekkája”

Security Essen 2014. A biztonságtechnikai vásárok „Mekkája”

Idén immár 22. alkalommal kerül megrendezésre a Security Essen, a világ legkimagaslóbb biztonságtechnikai vására, mely minden alkalommal folyamatosan bővül. A kiállítást kétévente rendezik meg, legutóbbi eseményükön negyven országból több mint 1 000 kiállító szerepelt. Idén, a szervezők 12 csarnokban, mintegy 100 000 m2 alapterületen 40 országból  1 086 kiállítót várnak és legalább 40 000 látogatót.

A kiállítás átfogó megoldásokat mutat be a biztonságtechnika és a tűzvédelem valamennyi területén,  középpontjában az új technológiák  és a biztonsági koncepciók állnak. Számos kiállító itt mutatja be új fejlesztéseit a szakma számára. Security Essen kísérő rendezvényein három fórumon is tájékoztatást kapnak az érdeklődők az időszerű biztonsági kérdésekről, különös tekintettel a kamerás videómegfigyelésre az IT és a tűzbiztonságra. Ez utóbbi területen várható az internet alapú tűzvédelmi megoldások térhódítása. A tűzvédelmi kiállítók két csarnokot is megtöltenek és szeptember 24.-n akciódús élő bemutatókat is tartanak a témában.

Vélhető, hogy a nyílt platformoknak köszönhetően tovább nő az igény a rendszerek integrációjára. A gyártók immár nem zárt rendszerekben gondolkoznak, dominálnak az internetes megoldások.  A gyártói verseny várható tárgya változatlanul az lesz hogy, melyikük tud rugalmasabb rendszert összeállítani. Videotechnika területén vélhetően a legnagyobb érdeklődés az idén már rendkívül kedvező ár/érték arányban kapható HD MegaPixel felbontású IP kamerás rendszerek iránt várható.  

A tapasztalatok szerint a rendezvény üzleti szempontból is eredményes,  amelyet a helyszínen megkötött üzletek egyre növekvő száma igazol.

A kiállítás kapcsán tradicionálisan átadásra kerülnek a komoly presztizsü Security Innovációs Díjak is. A biztonságtechnikai Oscar-díjra, idén 95 pályázat érkezett a meghirdetett gyártmányok, szolgáltatások és tűzvédelem témakörben.

Magyar gyártók önálló kiállítóként, vagy partnereiken keresztül az eddigiekben is képviseltették magukat a kiállításon. Így pl. széfjeivel, trezorjaival, páncélszekrényivel a pécsi Strauss Metal Kft, saját fejlesztésű kamera rendszereivel az Intellio, beléptető és kamera rendszereivel az LDSZ, Posseidon kasszafelügyeleti rendszerével német partnere képviseletében a Justice Security kft. 

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) nemzeti standdal vesz részt a 2014. szeptember 23-26. között megrendezésre kerülő szakkiállításon, egyben támogatva a hazai kiállítók részvételét.

Újból Londonban az Ifsec International

Újból Londonban az Ifsec International

2014. június 17. és 19. között várja elsősorban a szakma képviselőit az Ifsec International, amely immár 40 éves múltra visszatekintő rendezvény. A kiállítást idén is konferenciák, oktatások és előadások egészítik ki.

Helyszín:

IFSEC International
ExCeL London
One Western Gateway
Royal Victoria Dock
London
E16 1XL

Időpont:

Június 17. (kedd) 10:00-17:00
Június 18. (szerda) 10:00-18:30
Június 19. (csütörtök) 10:00-16:00

Regisztráció minden nap 8:00-tól (reggeli kávé és kitűző osztás 8:00-10:00)

Jelentkezés: ITT

Általános tudnivalók az Ifsec International kiállításról.

Újból Londonban az Ifsec International

Forrás: www.ifsec.co.uk

Kapcsolódó cikkek:

Ifsec International 2013

Az IFSEC biztonságtechnikai kiállítás díjazottjai

2014-től újra Londonban lesz az Ifsec

Meggitt Aircraft Breaking Systems: az év szállítási biztonsági rendszere az Ifsecen

Az év szállítási biztonsági rendszere az Ifsecen

A Kings Security Systems Ltd. terméke, a Meggitt Aircraft Breaking Systems nyerte el Az év szállítási biztonsági rendszere címet az Ifsec & Firex 2013 biztonságtechnikai és tűzvédelmi szakkiállításon.

A Meggitt Aircraft Breaking Systems a szokásosnál nagyobb biztonságot nyújt a repülőgépek fékrendszere számára. Az újítás sikerének titka, hogy a fejlesztés proaktív, meghaladja az előírt követelményeket. Ezzel a biztonsági fékrendszerrel bizonyos esetekben a személyzet létszáma is csökkenthető a reptereken. A termék használata növeli az általános biztonságot és tűzvédelmet a repülőgépek leszállása esetén. A Meggitt Aircraft Breaking Systems teljes körűen integrált fékrendszer, amely tartalmazza a kerekeket, a fékeket és a fékvezérlő elemeket. A fékrendszer modern és korszerű, integrált biztonsági megoldás, amely alkalmas az ügyfelek hosszú távú igényeinek kielégítésére.

Forrás: Kings Security Systems

 

 

 

Meggitt Aircraft Breaking Systems: az év szállítási biztonsági rendszere az Ifsecen

Ifsec és Firex-díj 2013

Ifsec és Firex-díj 2013

Megvannak az az Ifsec & Firex-díj 2013 (IFSEC & FIREX Awards 2013) nyertesei.

 


Az év beléptetőrendszere (beleértve a biometrikus rendszereket is)

Genetec – Synergis Master Controller

Az év CCTV kamerája

Bosch Security Systems – Dinion Starlight HD 720p és FlexiDome Starlight HD 720p RD

Az év CCTV rendszere (kivéve a kamerákat és a lencséket)

Raytec – Vario IP

Az év kommunikációs terméke

AES Corporation – SiteLink24

Az év szállítási biztonsági rendszere

Kings Security Systems Ltd. – Meggitt Aircraft Breaking Systems

Az év védelmi megoldása az önálló munkaállomásokra

Guardian 24 – Guardian 24 lone megoldás Android okostelefonokra

Az év fizikai biztonsági terméke

Burton Safes – Eurovault Atlas Grade 7

Az év legjobb telepítése

Quadrant Security Group – Weymouth és Portland tengerparti CCTV rendszere a Londoni Olimpia vitorlásversenyeire

A év legjobb partnerségi programja

Gunwharf Quays és Hampshire Police – Gunwharf Quays Retail and Leisure Centre Management Team, Mitie Total Security Management és a Hampshire rendőrség programja

Az év aktív tűzvédelmi fejlesztése

Xtralis – Vesda Eco–EX

Az év tűzvédelmi megoldása

IFC Group – A Berkeley Homes, Ebury Square, London tűzvédelmi rendszere (innovatív aktív tűzvédelem és nagy teljesítményű passzív tűzvédelmi megoldások)

Az év ASFP passzív tűzvédelmi rendszere

Sharpfibre Limited – Fenchurch Street 20

Forrás: ifsecglobal.com

 

Az Ifsec 2012 díjazottjai

 

Gondolatok Essen után

Gondolatok Essen után

A Security Essen 2012 bezárta kapuit. Néhány gondolatot mutatunk be írásunkban a kiállítás után a biztonságtechnika fejlődése kapcsán. Ma a biztonságtechnika a legnyitottabb iparág – ez lehet a Security Essen 2012 sommás összefoglalója.

Miközben a kiállítások általában zsugorodnak, az esseni seregszemle tovább nőtt, földolgozhatatlan mennyiségű újdonságot mutattak be, állítja az egyik magyar résztvevő.

Lassan közhely számba megy, de az idei Security Essen tanulsága szerint tovább nőtt az integráció. Ez a tény a nyílt platformoknak köszönhető, a biztonság új megközelítése az Interneten keresztül történik, elmúltak már azok az idők, amikor minden gyártó zárt rendszerben gondolkozott. A gyártók versengenek, melyikük tud rugalmasabb rendszert összeállítani. A zárt rendszereknek leáldozott, helyette a rugalmasság és a nyitottság lépett előtérbe.

Újdonságok Essenből
A TKH Security új biztonsági menedzsment rendszere, amely a Vigyázz! (Fore!) névre hallgat, rendkívül olcsón, 1750 euróért kapható, egyszerű, könnyen kezelhető, és ötvözi a számítástechnikai eszközöket: laptopot, iPadet, mobiltelefont. Kezeli a beléptetést, a kamerákat, a riasztást e-mailben és SMS-ben is átküldi.

 

Nyilvánvalóan a közeli, repülőteret szimbolizáló Bosch standon bemutatott alkalmazások más dimenziót képviselnek, a TKH rendszere mégis a korszellemet tükrözi.

Az idei jelszavak: átjárhatóság és egységesítés
A Siemens biztonsági ágazatának vezetője az átjárhatóságot emelte ki, mint kulcsszót, elmondta, hogy tudatosan használja ezt a kifejezést, mivel a Siemens biztonsági termékei képesek együttműködni más rendszerekkel akár épületek, akár vállalatok, sőt városok szintjén is.

Shahar Ze’evi, a Tyco vezető termékmenedzsere az egységesítésre tette a hangsúlyt, miközben a Victor videomegfigyelő rendszert mutatta be, amely egyesíti a beléptetést, a videomegfigyelést, a behatolásjelzést több más alkalmazással egy rendszerben. Ez már több, mint integráció, mivel a technikai fejlődés lehetővé teszi az eszközök átjárhatóságát minden irányban. Ezzel a felhasználó rendkívül könnyen tudja kezelni az összetett biztonsági rendszerét: mint például, hogy a tűzgátló ajtót más rendszerekkel együtt, egy helyen nézheti meg.

Rohanó IP
A hálózati rendszerek rohamosan terjednek a biztonságtechnikai piacon, mint ahogy ez kiderül az IMS Researchnek a Securinón is bemutatott jelentéséből.

Bár Todd Rockoff, a HDcctv Szövetség ügyvezető igazgatója szerint az összetett hálózati videofelügyeleti megoldások a telepítést bonyolultabbá teszik, és növelik a végfelhasználók költségeit. De az IMS Research említett felmérése szerint a megapixeles IP kamerák eladása 2016-ig várhatóan évente 20 százalékkal fog nőni. Todd viszont úgy véli, hogy az elkövetkező két évben megapixeles IP kamerák eladása 5 százalékkal csökkenni fog a kamera piacon, a HD-piacon pedig 40 százalékos lesz a visszaesés, szerinte 2014-ben a HDcctv Szövetség szabványának megfelelő kamerák növelni fogják piaci részesedésüket.

Jonas Andersson, az ONVIF elnöke üdvözölte, hogy megjelentek más szabványok is a piacon, mivel minden szabványosítási törekvést fontosnak tart.
Shahar Ze’evi, a Tycotól azonban jelezte, hogy a piac már választott – és ugyanúgy, mint a HD-DVD kontra Blu-Ray esetében, ahol a Sony „szabvány” végül is győzött – és a piac nem feltétlenül a legjobb technológiát választotta, mert az emberek pénztárcája döntött.

Stephan Backmann, a Tycotól az elmúlt 40 év változásait a biztonsági iparban úgy foglalta össze: 40 évvel ezelőtt minden rendszer külön szigetet alkotott. De ma már az emberek egy dolgot szeretnének, és az IP hálózati infrastruktúra rendelkezésre áll, biztosítva az integrációt.

Jürgen Alz, a Bosch Building Security munkatársa az ONVIF megbeszélésén elmondta, jelenleg a szakmai munka a konvergencia irányában halad, számos új, eredeti ötlettel fogunk találkozni, mert a fejlesztő elmék szabadon dolgoznak. Ma még nem tudjuk, mik lesznek ezek az új ötletek, be biztos vagyok benne, hogy néhány nagyszerű, új találmány van születőben – tette hozzá Jürgen Alz.

Forrás: Rob Ratcliff írása, www.info4security.com

 

English
Security companies keen to be seen as the most open in the industry

By Rob Ratcliff

It’s almost a cliché but the theme at this year’s Essen (my first) is once again very much integration.

But more than that, it’s about the opening up of platforms. The web approach to security – open technologies that work with other manufacturer’s systems. Gone are the days of protectionist closed systems.

Now, manufacturers such as Samsung and Siemens seem to be tripping over each other to demonstrate how flexible their systems are.

It seems the days of closed system protectionism – of manufacturers keen to sell you into their ecosystem alone – are gone, and that in its place flexibility and openness has become de rigeur.

The first article I pushed out this week was about a new security management platform from TKH Security – called Fore! – that is ridiculously priced (just £1400) and is so elegantly simple in its usability and design that it almost beggars belief.

Overshadowed somewhat by the Bosch ‘airport’ next door, many might have missed this low-key launch, but it seemed to me to capture the zeitgeist in the security industry perfectly.

This year’s buzz phrases: interoperability and unification

In a meeting with Siemens’ head of security products, the word that was used was interoperability.

This is a very deliberate choice of words, they say, being distinct from integration. Interoperability allows Siemens’ security products to work together, whereas integration can be multiplied all the way up to the integration between buildings, companies and even cities.

Shahar Ze’evi, senior product manager at Tyco company American Dynamics was very excited about their new video management system, Victor, saying that it will bring together access, video surveillance, intrusion detection and more into one system.

This process is not integration – that was the technical development to allow cross-compatibility – but what Victor does is unifies the systems into one place making the end user experience simpler.

Being able to control your fire doors from the same system as you watch them is certainly an attractive out of the box solution, and Shahar’s demo of the system seemed impressive within the confines of a show.

Rush to IP?
Arguably this integration has all been enabled by the increasing prevalence of the networks they operate on.
However, there are some – notably Todd Rockoff from the HDcctv Alliance who I spoke to on Wednesday – that think the rush to megapixel IP cameras has created a complicated network of video surveillance solutions that takes the installer longer to optimise and costs the end user more.

He told me about figures from IMS Research that put the growrth of MP IP camera sales at around 20% compound annual growth to 2016.

Todd thinks that in the next two years MP IP cameras will see a significant decline in sales from around 95 of the HD market today to 60% in 2014 as fully HDcctv Alliance compliant cameras start taking market share.

Indeed, ONVIF chairman Jonas Andersson welcomed other ‘competing’ standards in the industry in general terms saying at the ONVIF interoperability briefing on Wednesday at Essen that anything that led to standardisation is a good thing.

Shahar however indicated that the industry has already made its choice – and in the same way as HD-DVD versus Blu-Ray where the Sony ‘standard’ eventually won out – it’s not necessarily down to which was the best technology, but what the people have voted for with their wallets.

Stephan Backmann at Tyco summed it up nicely when I asked him what has changed in the security industry in the last 40 years.

He said: “40 years ago each system was an island. Today, people want one thing. Having the IP network infrastructure has allowed us to do integration.”

Bosch Building Security’s Jürgen Alz said at the ONVIF briefing that now the technical work of convergence is done we will see new original ideas. With the collective minds of the industry free from working on this he said:

“We will see new things – we don’t know what they are yet. I’m sure we’ll see some great new inventions.”
Source: www.info4security.com

Security Essen 2012 kiállítás díjnyertes biztonságtechnikai termékei

Security Essen 2012 kiállítás díjnyertes biztonságtechnikai termékei

A Security Essen 2012 kiállításon kihirdették a rendezvényhez kapcsoló díj, a Security Innovation Award nyerteseit. A zsűri több mint 80 pályázatot vizsgált meg, döntésük során többek közt azt is figyelembe vették, hogy a termék mennyire felhasználóbarát.

 

 

A Security Innovation Award nyertesei

 

A világ egyik legjelentősebb biztonságtechnikai kiállítása a Security Essen, ahol mindig is nagyszámú újdonságot mutattak be. Az idei kiállítás díjait odaítélő szakértői zsűri elnöke Hermann Feuerlein volt, a német független biztonsági tanácsadók és mérnökök szövetségének (Bundesverband deutscher Unabhängiger Sicherheitsberater und Ingenieure, BdSI) egyik alapítója és tiszteletbeli tagja.

A nyertesek

Műszaki kategória
 

Arany fokozat
VibraSector kültéri behatolásjelző-rendszer (VibraSector Intrusion Point Location System)
Detection Technologies Ltd., Nagy-Britanni
a
A rendszer bármilyen típusú és anyagú kerítés esetében alkalmazható, az ellenőrzött kerítés legfeljebb egy kilométer hosszú lehet, amelyen a VibraSector mindössze tíz méter pontossággal képes meghatározni a riasztás helyét. A pontos helymeghatározásnak köszönhetően kisebb személyzetre van szükség, így ez jelentős költségmegtakarítást eredményez. A termék szünetmentes áramforrással üzemel és szabotázs ellen védett.
Security Essen 2012 kiállítás díjnyertes biztonságtechnikai termékei

Ezüst fokozat
Argos videoképelemző és -stabilizáló rendszer (Argos Video-Based Camera System)
Syperion GmbH & Co. KG, Bréma, Németország

Az Argos videoképelemző és -stabilizáló rendszer mozgó kamera esetében is stabil képet ad. A rendszer 360 fokos szögben lát, a kamera nagyfelbontású, hőképeket is észlel, és része egy mozgó tükör is. A kamera forgási sebesség másodpercenként 360 fok, az éles kép érdekében minden kör során javítja a képet. Az Argos az innovatív mozgásérzékelés során vektoranalízist végez: a megfigyelt objektum mozgásának irányát és sebességét is vizsgálja. Így ad éles képet, ez jelentősen segíti a biztonsági személyzet munkáját. Segítségével megelőzhető a helytelen telepítésből adódó téves riasztás is.

 

Bronz fokozat
Pylocx zárrendszer, (Pylocx Locking System)
Lock-your-world, Bad Orb, Németország

A Pylocx elektronikus zárrendszer esetében a nyitónak (transzponder) nincs önálló tápellátása, magától a zártól kapja az áramot, tehát elektromos hálózat és elemeket nélkül működtethető. A rendszer része egy PIN megadásán alapuló rejtjeles eljárás is. A kulcs elvesztése nem veszélyezteti a biztonságot, és nem kell a zárat sem kicserélni.
Security Essen 2012 kiállítás díjnyertes biztonságtechnikai termékei

Tűzvédelem

 

Arany fokozat
Protector -ST-01 monitorozó és jelzőrendszer (Protector-ST-01 Monitoring and Alarm System)
EPS Vertriebs GmbH, Havixbeck, Németország

A Protector-ST-01 intelligens megfigyelő- és riasztóberendezés tűzoltó készülékekhez. Veszély esetén a berendezés – amelyhez egy vagy több füstérzékelő kapcsolódik – a riasztás során rádiófrekvencián keresztül éri el a hang- és fényjelzőt, hogy jelezze hol találhatók a tűzoltó készülékek. Továbbá, a rendszer jelzi azt is, ha eltávolítják a tűzoltó készüléket a helyéről vagy bármilyen visszaélés történik. A készüléken LED-es kijelző mutatja, mikor lesz esedékes a karbantartás. A rendszer előnye, hogy a helyi előírásoknak megfelelően integrálja tűzoltó készülékeket a biztonsági rendszerbe, így csökkentve a biztonsági kockázatot: oktatási intézményekben, tömegközlekedésben, vasútállomásokon és repülőtereken, szállodákban, kórházakban, de akár a nagyobb létesítményekben vagy ipari területeken is.
Security Essen 2012 kiállítás díjnyertes biztonságtechnikai termékei

 

Ezüst fokozat
Biztonsági ajtócsukó (Security Door Closer)
ASSA Abloy Sicherheitstechnik GmbH, Albstadt, Németország

Az ajtócsukó beépíthető tűzgátló ajtóra is, utólag is könnyen fölszerelhető, nincs szükség fúrásra, marásra. A beépítés nem befolyásolja a már meglévő tűzvédelmi besorolást, és két méter magasságig nem korlátozza az átjárást, így nem merülnek föl további költségek sem.
Security Essen 2012 kiállítás díjnyertes biztonságtechnikai termékei

Különleges eszközök

 

Biztonsági szolgáltatók felszerelései
X7R LED zseblámpa X-lencse technológia (X7R LED torch with X-lens Technology)
Zweibrüder Optoelectronics GmbH & Co. KG, Solingen, Németország

A zseblámpa különleges dupla objektívének köszönhetően több mint 300 méterre kör alakú, homogén megvilágítás biztosít, ebből teljes fényerővel 45 méteren keresztül világít. Hossza 17 centiméter, tömege 240 gramm, lítium-ion akkumulátorral működik. A gyártó biztonsági szolgálatoknak, tűzoltóknak és különleges egységeknek is ajánlják.
Security Essen 2012 kiállítás díjnyertes biztonságtechnikai termékei

 

Mechanikai eszközök
tresoREX SecuTURN önzáró bilincs (tresoREX SecuTURN Self-Locking Cuff Screw)
Invictus AG, Hüfingen, Németország

A tresoREX SecuTURN önzáró bilincs megnehezíti a zárak szétszerelését, csak egyedi szerszámmal rögzíthető vagy lazítható. Ez a műszaki megoldás növeli a zárak biztonságát, számos berendezésben használható különféle célokra.
Security Essen 2012 kiállítás díjnyertes biztonságtechnikai termékei

Forrás: Security Essen
 

 

English
Security Essen 2012: The Winners of the Security Innovation Award Have Been Decided

The Winners of the Security Innovation Award Have Been Decided
Innovative Solutions Honoured Within the Framework of the

Security Essen is the showcase for new products and services. A large number of innovations are giving their premieres in front of the trade public at the global fair. Within the framework of the opening ceremony in the evening before the fair, Messe Essen honoured particularly pioneering developments with the Security Innovation Award.
The expert jury chaired by Hermann Feuerlein, co-founder and today honorary member of Bundesverband unabhängiger deutscher Sicherheitsberater und Ingenieure (BdSI – “Federal Association of Independent German Security Consultants and Engineers”), checked over 80 applications to be candidates especially with regard to their ideal and material value added, their innovation content as well as the user benefits and the acceptability with the clear objective of “focusing on the human being”. The jurors conferred three prizes in the Technology category, two prizes in the Fire Protection category as well as two special prizes.

Technology Category
Gold: Detection Technologies Ltd., Great Britain
Product: VibraSector Intrusion Point Location System

The technology of the VibraSector Intrusion Point Location System provides decisive monitoring for fence installations (even consisting of different fence types and materials) without any power loss as protection against any intrusion and sabotage or destruction. With a monitoring length interval of one kilometre, the detection system determines within as little as ten metres exactly the location where an alarm has been triggered. Thanks to precise location finding, fewer analysers are needed than in the case of comparable conventional products – this leads to substantial cost savings.

Silver: Syperion GmbH & Co. KG, Bremen
Product: ARGOS Video-Based Camera System

The ARGOS video-based system monitors a 360-degree panorama with the aid of high-resolution camera technology (including thermal image function) and a moving mirror. The rotating speed is 360 degrees per second. Sharp images are always combined into an all-round view whose details can be evaluated. This results in innovative motion detection which provides information about the direction and speed of the observed object (vector analysis). Thus, the evaluation work and the estimation of the situation are made more precise and the decision taking of the security staff is facilitated considerably. Furthermore, there are no false alarms leading to incorrect deployments.

Bronze: Lock-your-world, Bad Orb
Product: pylocx Locking System

The pylocx electronic locking system is supplied with power via a transponder. The technology can thus be operated independently of the electricity mains and even without any batteries. In addition, admission is gained by inputting a PIN based on a cryptic procedure. Therefore, security is not jeopardised if a key is lost. Moreover, the loss of a key remains without any material consequences since the pylocx electronic locking system does not make it necessary to replace the lock.

Fire Protection Category
Gold: EPS Vertriebs GmbH, Havixbeck
Product: PROTECTOR-ST-01 Monitoring and Alarm System

PROTECTOR-ST-01 is an intelligent monitoring and alarm system for fire extinguishers. In the event of danger, the installation which is connected with one or several smoke detectors by radio gives both optical and acoustic signals and indicates where functioning fire extinguishers are located. Furthermore, the system triggers an alarm in the case of any unauthorised removal or any misuse. On an LED display, the PROTECTOR-ST-01 provides information about the point in time of any due maintenance. The system makes it possible to integrate fire extinguishers into operative security concepts. It promises a notable lowering of the risks in the nurseries/schools sector, in local public passenger transport, in railway stations and airports, in hotels, hospitals, buildings for large-scale events and installations as well as in the industrial field.

Silver: ASSA Abloy Sicherheitstechnik GmbH, Albstadt
Product: Security Door Closer

The innovative door closer with integrated escape door bolting and quick-to-assemble rescue route bolting makes it possible to retrofit fire protection doors without any drilling, milling, filing or grinding. The integration does not exert any influence on the already existing fire protection classification and does not restrict the clear passage height of two metres. Therefore, no additional expenses are incurred.
Special Prizes for Technology

Equipment from Service Providers
Zweibrüder Optoelectronics GmbH & Co. KG, Solingen
Product: X7R LED torch with X-lens Technology

The X7R LED torch with X-lens technology with a microcontroller achieves a range of more than 300 metres as a search light beam due to a special double-lens technology with light bundling. As a circular, homogeneous illuminator, the torch which is 17 centimetres’ long and weighs 240 grammes shines over a distance of approx. 45 metres. The light does not entail any danger to the eyes. The environmental compatibility is guaranteed by a rechargeable lithium-ion battery and the charging is carried out via a wear-free magnetic contact as the connection to the charging station. This special torch is suitable, in particular, for deployment forces of the security service providers.

Mechanical Equipment
Invictus AG, Hüfingen
Product: tresoREX SecuTURN Self-Locking Cuff Screw

The tresoREX SecuTURN self-locking cuff screw makes it more difficult to change a locking cylinder or a lock without any authorisation. Only with an individual special tool can the screw be fastened and also loosened once again later on. This mechanical solution increases the security of locking installations and can be put to a wide variety of uses.

Source: Security Essen

Security Essen 2012

Security Essen 2012

2012. szeptember 25–28. között rendezik meg a Security Essen biztonságtechnikai kiállítást. A szervezők ígérete szerint innovatív termékek és megoldások lesznek a figyelem középpontjában.

A világ egyik vezető biztonságtechnikai kiállítása az 1100 kiállítót felvonultató Security Essen 2012. A 20. alkalommal megrendezett kiállításon a világ vezető biztonsági, biztonságtechnikai és tűzvédelmi technológiáit ismerhetik meg a látogatók. A kiállítók között közel 40 nemzet képviselteti magát. A kiállítás előestéjén, 2012. szeptember 24-én adják át több kategóriában is a legjobb fejlesztéseknek járó díjat, a Security Innovation Award-ot.

 

A Security Essen átfogó megoldásokat mutat be a biztonságtechnika és a tűzvédelem valamennyi területén, a kiállítás középpontjában az új technológiák és a biztonsági koncepciók állnak. Számos kiállító itt mutatja be új fejlesztéseit a szakma számára.

A 8-as csarnokban az új kutatási eredményeket és jövőbeni fejlesztési irányokat mutatják be a kiállítók. A tűzvédelem idén először két csarnokot is elfoglal, az 1-est és a 9-est, a középpontban pedig a megelőzés és a kori felismerés áll.

A 4-es csarnokban a biztonsági szolgáltatók számára szóló megoldások szerepelnek, a központi gondolat pedig a „védelem, biztonság, szolgáltatás” lesz. Kiemelt figyelmet kapnak a bemutatón a kommunikációs platformok.

Security Essen kísérő rendezvényein három fórumon is tájékoztatást kapnak az érdeklődők az időszerű biztonsági kérdésekről, különös tekintettel a videomegfigyelésre és az IT biztonságra. A 8-as csarnokban kutatás és fejlesztés áll a középpontban, a közbiztonsághoz kapcsolódó fórumokat pedig a 9-es csarnokban tartják.

További információk: www.security-essen.de

 

 

Security Essen 2012

Az IFSEC biztonságtechnikai kiállítás díjazottjai

Az IFSEC biztonságtechnikai kiállítás díjazottjai

Kiosztották a 2012-es IFSEC Biztonságtechnikai Díjakat (IFSEC Security Industry Awards 2012). A brit Biztonságtechnikai Szövetség (Security Industry Association) ítélte oda a díjakat a Norbain csoport támogatásával.

A díjjal azokat az embereket, termékeket és technológiai fejlesztéseket jutalmazták, amelyek az elmúlt év során fontos szerepet játszottak biztonságtechnika területén.

Charlie Cracknell az IFSEC International igazgatója elmondta: „Kiemelkedő eredményeket értek el a fejlesztők. Az új biztonsági fenyegetések segítették elő a fejlődést, megnövelve az igényt a biztonságtechnikai fejlesztések iránt.”

Az IFSEC Security Industry Awards 2012 egyes kategóriáinak győztesei
 

  • Az év biztonsági kamerája:                  Sarix hőkamera, Pelco (Schneider Electric)
  • Az év videorendszere:                          Tag and Track, Ipsotek
  • Az év behatolásjelzője:                        Powermaster-30 G2, Visonic
  • Az év mechanikai védelmi rendszere:    Mul-T-Lock, Watchlock
  • Az év beléptetőrendszere:                    Codegate, ePod
  • Az év kommunikációs terméke:            SM-500, Tesor Plus Corporation
  • Az év integráltrendszere:                      FireVu Solution, AD Network Video
  • Az év telepítése:                                  PPG Chemicals teljes körű felügyeleti rendszere, Siemens
  • Az év őrzés-védelemi megoldása:          Nido Student Living, Interr Security
  • Az év legjobb rendészeti projektje:        Glasgow-i közösségi és biztonsági szolgáltatások

Forrás: www.info4security.com
 

Ifsec és Firex-díj 2013

 

English
IFSEC International awards winners announced
By Ron Alalouff
The winners of the IFSEC International Security Industry Awards 2012 were unveiled last night at a sparkling gala evening.
Produced in association with the British Security Industry Association and headline sponsored by Norbain Group, the awards were presented by sports pundits Mark Lawrenson and Dan Walker following a black tie dinner.
Acknowledging the people, products and technological advancements that have played a major role in enhancing the security sector throughout the past year, Charlie Cracknell – event director for IFSEC International – said:
“I would like to offer my sincere congratulations to all of the winners and reiterate that the calibre of entries this year has been outstanding. The evolution of new security threats has meant that there is a continuous need for innovation across the industry, as demonstrated in each of the award categories, to drive the security sector forward.”
Cracknell added: “I would also like to thank our panel of judges, whom I know had an extremely hard task to fulfil when it came to selecting their winners from such a praiseworthy pool of finalists.”
The winners of the IFSEC International Security Industry Awards 2012 are:
•    CCTV Camera Equipment of the Year: Pelco by Schneider Electric – Sarix Thermal Imaging
•    CCTV System of the Year (excluding cameras and lens): Ipsotek – Tag and Track
•    Intruder Alarm or Exterior Deterrent Product of the Year: Visonic – PowerMaster-30 G2
•    Physical Security Product of the Year: Mul-T-Lock UK – Watchlock
•    Access Control Product of the Year (including biometrics): Codegate – ePod
•    Communication Product of the Year: Tesor Plus Corporation – SM-500
•    Integrated Security Product of the Year: AD Network Video – FireVu Solution
•    Security Project or Security Installation of the Year: Siemens – PPG Chemicals automated wide surveillance
•    Guarding Service Delivery to the Customer: Interr Security – Nido Student Living
•    Best Policing Partnership of the Year: Glasgow Community & Safety Services – Glasgow Community & Safety Services project
Lap teteje