Nem varázslat, hanem praktikus technológia …az LDSZ-től azoknak, akik terveznek és megvalósítanak

A megvalósítás/megvalósulás/hasznosság teszi fel a koronát minden álomra. A megvalósításhoz pedig szükségesek a megfelelő (szak-) emberek és a megfelelő eszközök. Ennek tükrében került összeállításra az LDSZ Kft. kirakata a SecuriForum kiállítás 2 standján.

GRUNDIG – aki talán maga sem tudja, mi mindenre képesek a termékei

Felborítva a magamnak felállított sorrendet, a fenti állításom alátámasztásaként a 16 csatornás GRN-G1116P NVR-t ragadtam ki. Mindent szépen leírnak róla. Az egyértelmű tulajdonságoktól kezdve, az ONVIF kompatibilitáson át, egészen odáig, hogy 5 MP-es kamerákat is képes kezelni és egy külső NAS rendszerbe állításával akár 16TB-ra  feltornázható a tárkapacitása.

LDSZ Kft

GRN-G1116P NVR

Néhány apróságot elfeledtek megemlíteni a GRN-G1116P kapcsán. Például azt, hogy a  beépített POE switch-csel együtt az NVR – GRUNDIG IP CCTV kamerák csatlakoztatása esetén – egy tökéletes plug&play megoldás. Csak csatlakoztatni kell a kamerát, a többit a készülék megoldja. Amennyiben a dobozból vettük ki a kamerát, az NVR IP-címet ad neki és automatikusan integrálja a rendszerbe.

GRUNDIG IP kamerák

Mivel a tudás anyja az ismétlés, röviden szeretném feleleveníteni a GRUNDIG termékkategóriáit. Az költséghatékony termékek a CONNECT címke alatt találhatók meg. A PROFESSIONAL család tagjai már egy emeltebb műszaki/szolgáltatási színvonalat (pl. TAMRON optika, P-IRIS technológia) testesítenek meg. A TOPLINE termékcsalád tagjainál már olyan apróságokat találunk, mint az EXMOR™ képalkotóegység, XARINA™ DSP, 3-8mm-es motoros zoom optika, a quad-stream, digitális képstabilizáló, arcdetektálás, kétirányú audio kommunikáció, automatikus back-focus beállítás (stb.) funkciók.

Valamennyi IP GRUNDIG IP kameráról elmondható, hogy a kiváló képalkotási képességeken felül rendelkezik integrált SD kártya fogalalttal, WDR (széles dinamika tartomány) és DNR (digitális zajcsökkentés) funkciókkal, széleskörű analitikai szolgáltatásokkal. Azt már el sem kell mondani, hogy az ONVIF (profile S) megfelelőség alapértelmezett.

A GCI-M1566F egy 6MP-es, vandálbiztos kültéri házba ültetett „kis 360°-os” kamera. Már millióan elmondták előttem, de az egyik nagy előnye, hogy adott telepítési környezetben akár 4 kamerát is kiválthat. Tekintve, hogy rendelkezik „kép-kiegyengető” funkcióval (és SD foglalattal), akár „egyszemélyes CCTV rendszert” is kialakíthatunk belőle.

LDSZ Kft

GCI-M1566F kamera

A GCI-K1577TH már több esetben szerepelt, mint komoly jelölt rendszámfelismerő megoldásokhoz (pl. a CATHEXIS megoldása). Igen, az egyik legfontosabb ismérve az 50 kép/s sebességű képalkotás, de vétek lenne elhallgatni a 0.01 Lux fényérzékenységi értéket, a 3~8mm-es motoros zoom optikát.

LDSZ Kft

GCI-K1577TH kamera

A HD-TVI-ről ismét és röviden

Itt szeretném felhívni a figyelmet az a TOP LINE sorozatba tartozó GCT-K2326V (vandálbiztos dome) és GCT-K2326T kamerákra. Mindkét eszköz FULL HD felbontást biztosít és kiváló 2.8 ~ 12 mm-es (látószög: 120.9° ~ 37.1°) optikával, valamint Coaxitron távoli menükezelési lehetőséggel rendelkeznek. A képminőségük egyedülálló!

GRUNDIG 4K bűvöletében

A 4K-s képet mindenképp látni kell! Szerencsére, már a GRUNDIG is előrukkolt egy erre alkalmas UHD monitorral (GML-2810U). Ami a GRUNDIG 4K-s IP kameráit illeti, alap tulajdonságaikban nagyrészt megegyeznek. A GCI-N0586V (dome) és GCI-N0586T (cső) alapértelmezetten motoros zoom P-IRIS optikákkal rendelkeznek, vandálbiztosak (a cső esetében ez a fém házra igaz), IP66-os védelemmel rendelkeznek.
A kakukktojás, a „box” kivitelű GCI-N0503B. Ez a jó, öreg, hagyományos CCTV kamerákra hajaz. Azonban az ő esetében fokozottan kell ügyelni a megfelelő optika (pl. FUJINON) kiválasztására.
Sajnos, a GRUNDIG még nem rendelkezik 4K-s jelfolyam rögzítésére alkalmas eszközzel. Ellenben a CATHEXIS vidáman tudja fogadni és rögzíteni a 4K-s videoanyagot.

Az LDSZ éllovasai

Az IIP világ

Az IdentiVision márka egyik legújabb, 2MP-es kameráját (IIP-L3201MZ) motoros ZOOM (2.8-12mm) optikával látták el. A készülék legnagyobb erőssége a SmartEye, mely egy intelligens autofókusz funkciót takar. Aki már próbálta egy IP kamera képét élesre belőni, az tudja micsoda előnyt jelent ez!

LDSZ Kft

IIP-L3201MZ kamera

AHD 2MP-ben

Az AHD kamerák közül érdemes lenne kiemelni a motor ZOOM-os (2.8-12.0mm) optikával, autofókusz (SmartEye) funkcióval rendelkező IHD-L202MZ-t. A kamera külön sajátossága, hogy menürendszere elérhető és vezérelhető az IdentiVision DVR-eken keresztül. A ZOOM optika úgy a rögzítőkön, mint a CMS szoftveren keresztül vezérelhető.

LDSZ Kft

IHD-L202MZ kamera

Behatolásjelzés

A ROKONET (RISCO) termékek közül mindenképpen érdemes közelebbről is megnézni kombinált (PIR+radar), kitakarásvédett (AM) és ACT (testhő elfedés érzékelés) technológiával rendelkező mozgásérzékelőket (pl.: LUNAR DT AM, iWISE DT AM).

LDSZ Kft

iWISE DT AM mozgásérzékelő

Cathexis VMS & CANON

A végére hagytam a nagyágyút a CATHEXIS videomenedzsment megoldását, mely a hasonlóan nagyágyú CANON kamerák segítségével kerül bemutatásra a kiállításon. Cathexist úgy alkották meg, hogy valóban könnyedén lehessen telepíteni, használni. Gyakorlatilag 5 perc alatt (személyes tapasztalat) telepíthető a VMS. Az alapok néhány perc alatt megvannak és a rendszer máris működőképes.
LDSZ Kft     
MARK ROSS, a CATHEXIS európai igazgatója végig ott lesz az LDSZ standján, kivéve amikor a párhozamosan futó konferencián előad. Aki ennél is többet szeretne megtudni a fentebb megvillantott termékekről, bátran keresse fel az LDSZ Kft. standjait!

Összeállította: Ollári Viktor

Kapcsolódó cikkek:

Fajsúlyos IP CCTV megoldások. A GRUNDIG új IP fejlesztései
Kevés fénynél is jól látnak a Canon új hálózati biztonsági kamerái
Közel 250 MP felbontású CMOS szenzort fejleszt a Canon

Hozzászólások