Végre a lovon! Impressziók a SecuriForum kiállításról

Figyelemre méltó sikerrel és érdeklődés mellett került megrendezésre 2016  szeptember 15-16-án a Lurdy Házban a SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás.

Végre a lovon! Impressziók a SecuriForum kiállításról.Forrás: securifocus
Na és most rögtön magyaráznom kell e rövid szösszenet címét. Nos arról van szó, hogy átfogó igényű szakmai kiállítás itthon utoljára 13 éve volt, de azt megelőzően viszont minden évben. Nyilván mindkét tünet szélsőséget jelez, azaz a ló egyik oldaláról zuhantunk a másikra, de most talán „sikerült megülni a paripát”.

A legendás – és sokunk számára emlékezetes – Security § Safety periódus utolsó időszakába az évente megrendezésre kerülő esemény már érdektelenségbe fulladt és a résztvevő kiállítók szinte jórészt csak egymásnak mutogathatták a termékeiket, így a rendezvény végül is elhalt.

A közismert kiállítás ellenesség ellenére azért valljuk meg becsülettel magunknak, hogy a legrosszabb álmainkban sem gondoltunk azért arra, hogy a következő – érdemi kiállításra – majd közel másfél évtizedet kell várjunk. Így talán kijelenthető hogy „éhe volt már” a szakmában egy méltó rendezvénynek, a hagyományok újra élesztésének, feltámasztásának.

Erre a keresletre csapott le kitűnő érzékkel Orosz András és SecuriFocusos csapata. Az idők is persze változtak, így napjainkra a rendezők és a média partnerek szervező munkáját hatékonyan tudta kiegészíteni a kiállító cégek online marketing kommunikációs aktivitása, ami nagy részben segítette az érdemi látogató közönség érkezését. A telepítők, felhasználók, de még a szakmai oktatás részvevő tanulók, hallgatók is szép számban látogatták a rendezvényt, amelyet színvonalas konferencia program egészített ki.
Az esemény részletes szakmai értékelését fel nem vállalva persze van még hová fejlődni és nyitni az „ollót” a CCTV dominancia mellett szélesebb kitekintésben, pl. behatolás – beléptetés technika, biometria, kültéri védelem, intelligens épület otthon technika területére stb. tűzvédelem vonatkozásába pedig a tűzjelzésen túl az oltástechnika irányába.  Persze ne legyünk telhetetlenek, hiszen a kiállított össz. szakmai profil hiányosságait csak korlátozottan lehet a rendezők nyakába varrni.
20160926_swann
A rendezvényről jó érzésekkel és pozitív tapasztalatokkal számoltak be a kiállítók is, akik külön hangsúlyozták, hogy folyamatos volt a cégek közötti tapasztalatcsere is, hiszen számosan sok év kihagyását követően itt találkoztak a közvetlen szakmabeliekkel, és végre akár konkurenseikkel is.

A hogyan tovább persze még nyitott, de az már most is érzékelhető, hogy belátható időn belül hasonló rendezvények szervezése indokokolt és szükségszerű.

Hozzászólások