A Secure Redact AI platform képes a felismerhető arcok anonimizálására

A Pimloc AI képfeldolgozó szoftverfejlesztő cég kifejlesztett egy platformot a videofelvételekben rögzített és tárolt arcok anonimizálására a CCTV rendszereket üzemeletető szervezetek, cégek (állami és privát egyaránt) számára, így lényegesen könnyebbé téve a személyiségi jogok védelemét előíró GDPR, illetve amerikai állami fogyasztóvédelmi szabályoknak való megfelelést.

Forrás: Secure Readact

Forrás: Secure Readact

Az arcbiometrikus adatok manuális anonimizálása tipikusan lassú és munkaigényes folyamat.

Továbbá:
„Fontos szempont és elvárás az anonimizációval kapcsolatban, hogy a kapcsolat ne legyen többé helyreállítható, azaz a természetes személy már többé a felvételen ne legyen azonosítható. Ez elsőre talán egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban azonban számos kihívással találhatjuk szemben magunkat, hiszen a fejlődő technológiának is köszönhetően sokszor nem is olyan egyszerű feladat, hogy az adat és a természetes személy közötti kapcsolatot végérvényesen megszüntessük. (gdprblog.hu)”

Az új Secure Redact platform hatékonyan segíthet az intelligens városi projektek üzemeltetőinek, de globális márkáknak is, hogy ezzel az AI megoldással gyorsan és névtelenül tárolják a felvételeket . A fejlesztés felhőalapú, vagy gyártó által telepített i megoldásként használható, szükséglet alapján. A technológiát úgy tervezték, hogy képes legyen jelentősebb szakmai kihívásokat jelentő felvételek feldolgozására is (rossz időjárási körülmények, megvilágítási problémák, járműre szerelt kamerák felvételei stb.) A Secure Redact mögött álló brit csapat a Hawkeye, a Nokia és az Oxford Egyetem tapasztalatai alapján fejlesztett A platform felhasználási darabszám alapú díjazás mellett vehető igénybe.

Forrás: biometricupdate.com

Kapcsolódó cikkek: