CCTV újdonságok: HD-CVI

A Novosec Security Kft. CCTV-s termékkínálata 2014 első negyedévében új kameracsaláddal bővült. A Videosec HD-CVI technológián alapuló kamerái és rögzítői komoly előrelépést jelentenek HD-SDI elődjeikhez képest.

A HD-CVI rövidítés az angol High Definition Composite Video Interface elnevezésből ered, és egy új videotechnikai átviteli szabványt takar, amelyet a Dahua fejlesztett ki. Hasonlóan a HD-SDI-hez nagyfelbontású HD videojelek (720p, 1080p) koaxiális (RG59) kábelen történő átvitelét biztosítja – alacsony jel/zaj viszony mellett. A kábelen egyszerre, szinkronban továbbíthatók a video-, audio- és egyéb vezérlőjelek.

Előnye a szintén népszerű és nagyfelbontású HD-SDI technológiával szemben, hogy nem kell 100 méteres szakaszonként jelismétlő berendezést alkalmazni, mivel nagytávolságú jelátvitelre képes (legfeljebb 500 méter) így kisebb költséggel szerelhető. Telepítési szempontból további előny, hogy a kamerákban található OSD-menü közvetlenül a rögzítőn keresztül érhető el, külső eszközök (például: UTC-vezérlő) csatlakoztatása nélkül. A kamerák emiatt nem rendelkeznek menüvezérlő billentyűzettel sem.

Ár-érték arány

Kiváló ár-érték arány jellemzi a hac-hdw-2100s dome kamerákat és a hac-hFw-2100s kompakt színes kamerákat, amelyek

  • 1/3″ CMOS érzékelővel,
  • IR-LED-del és
  • mechanikus szűrőkiemelővel (ICR) rendelkeznek.

További előnyöket nyújtó funkcióik

  • a digitális zajcsökkentés (3DNR),
  • a fehéregyensúly (AWB),
  • a fényérzékenység erősítés (AGC), illetve
  • az ellenfény-kompenzáció (BLC).
Novosec CCTV újdonságok: HD-CVI

Képrögzítés

A HD-CVI kamerákhoz csak HD-CVI rögzítők használhatók. Ezek közül ajánlja a forgalmazó Novosec a hcvr-5104h és hcvr-5108h 4 illetve 8 csatornás Real Time rögzítőket, amelyek akár 4TB HDD-vel szerelhetők. A rögzítőkön 2 USB port áll rendelkezésre, amelyek közül egy az előlapon, egy pedig a hátlapon helyezkedik el. Szintén a hátlapon kapott helyet a HDMI, a VGA és a RS-485 csatlakozó, valamint az első videocsatornához rendelhető 1 darab kétirányú audiobemenet, illetve -kimenet.

Novosec CCTV újdonságok: HD-CVI

HCVR-5104H 4 csatornás Real Time videorögzítő

A rögzítő képes H.264 formátumban valós-idejű dual-stream jelfolyamot kezelni, és könnyedén paraméterezhető közvetlenül, asztali számítógép kliens (PSS, Smart-PSS), mobiltelefon kliens (DMSS, iDMSS, gDMSS) és Internet Explorer böngésző segítségével is.

A Videosec új HD-CVI kamerái és rögzítői megvásárolhatók a Novosec Security Kft. szegedi, budapesti és kecskeméti üzleteiben.

Forrás: Novosec

Vélemény, hozzászólás?