Olcsó vezeték nélküli biztonsági kamerával jelentkezett az Arlo

Az Arlo Essential Spotlight Camera vezetékmentes modellel tervezésekor a versenyképes ár volt az egyik legfontosabb szempont: a felszereléshez szükséges tartozékaival együtt 129 dollárba (nettó 40 ezer forintba) kerül, kültéren is használható, és nincs feltétlenül szüksége vezérlőhubra, közvetlenül is felcsatlakoztatható az otthoni wifire.

Forrás: Arlo

Forrás: Arlo

A biztonsági kamera a mozgásérzékelőjének köszönhetően rendkívül energiatakarékos, azonban az Arlo nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen gyakran kell tölteni a mellékelt USB kábel segítségével. Ennek részben az lehet az oka, hogy kültéri használat esetén az akkujának teljesítménye óriási mértékben ingadozhat a hőmérséklettől függően, plusz a wifire való közvetlen csatlakoztatásakor jóval több áramot fogyaszt, mint amikor egy kompatibilis hubbal kommunikál.

Forrás: Arlo

Forrás: Arlo

Az USB töltőkapu az eszköz alján található, és mint az Arlo rámutatott, akár egy készre szerelten megvehető, telefonok és hasonló kütyük töltésére kitalált napelemmel is megoldható lehet a folyamatos töltése. A további csináld magad projektektől nem félő háztulajok persze akár mobiltöltőről is elláthatják fixen árammal.

Forrás: Arlo

Forrás: Arlo

Funkciókészletét tekintve a kamera teljesen rendben lévőnek tűnik: Full HD videót streamel a mobilokra, 130 fok a látószöge, van benne nagy fényerejű LED a megfigyelt tér éjszakai kivilágítására, távolról aktiválható a szirénázása, továbbá beszélgetni is lehet rajta keresztül a kamera előtt állókkal. Nagyon hasznos még, hogy a szabályozható, akár 7 méter távolságra „ellátó” mozgásérzékelőjének aktiválódásakor valós idejű értesítést küldhet a mobilokra.

Minden olyan cikkünknél ahol a kínálat „do it yourself” biztonságtechnikai megoldásokra vonatkozik fel kell hívjuk a figyelmet arra, hogy az elektronikus vagyonvédelem szakma és hogy adott objektum védelmére az általunk vásárolni kívánt technika számos szempontból megfelelő e (a paraméterektől, a kapcsolódó eszközök, kompatibilitásán át, az IT biztonsági kérdésekig), ha nem akarunk csalódottak, rosszabb esetben kiberbűnözők célpontjaivá válni, forduljunk szakemberekhez! A szerk.

Forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások