És akkor most itt a WyzeCam Outdoor is – Kültéri kamera szinte fillérekért

Gyorsan válnak egyre megfizethetőbbé a bárki által telepíthető biztonsági kamerák. Az Arlo által a napokban bemutatott után most az Amazonból kivált WyzeCam is előállt egy még olcsóbb új modellel.

Az említetthez hasonlóan a Cam Outdoor is teljesen vezeték nélkül működik, szó szerint csak oda kell rögzíteni a tartóját a falra, fel kell tölteni a normál használat mellett 3-6 hónapot bíró akkuját, és kész is. A töltése USB porton keresztül történik, igény esetén a kamera folyamatos áramellátása is megoldható.

Forrás: Wyze

Forrás: Wyze

A Wyze Cam Outdoorba Full HD felbontású kamera kerül, amely nappal 20, éjszaka pedig 10 képkocka / másodperces sebességgel képes videót rögzíteni az eszközbe behelyezett, legfeljebb 32 GB-os memóriakártyára. A kamera látószöge 110 fok, 8× digitális zoomra képes, a nyolc darab LED-je pedig elég jól képes lehet bevilágítani az éjszaka a lencséje előtti teret.

A kültéri kamera opcionálisan wifire is csatlakoztatható, ezután a mobilappján keresztül megtekinthető a képe, kétirányú beszélgetésre ad lehetőséget a kamera előtt álló személlyel, továbbá a rögzített videókról biztonsági másolatot küld a felhasználó Wyze-fiókjába. A fiókban az elmúlt 14 nap felvételei tekinthetőek meg, nem kell havidíjat fizetni a szolgáltatásért, nem feláras extráról van szó.

A termék nagy szenzációját mindezek ellenére az ára jelenti, a kamerát és a fali tartót tartalmazó alapcsomagja csak 50 dollárba, durván nettó 16 ezer forintba kerül.

Ez az ár azért a funkcionalitást érintően némi óvatosságra kellene intse a potenciális vásárlót, nem is beszélve lenti megjegyzésünkről. A szerk.

További információk itt wyze.com.

Forrás: origo.hu

Minden olyan cikkünknél ahol a kínálat „do it yourself” biztonságtechnikai megoldásokra vonatkozik fel kell hívjuk a figyelmet arra, hogy az elektronikus vagyonvédelem szakma és hogy adott objektum védelmére az általunk vásárolni kívánt technika számos szempontból megfelelő e (a paraméterektől, a kapcsolódó eszközök, kompatibilitásán át, a termék supporton keresztül, az IT biztonsági kérdésekig), ha nem akarunk csalódottak, rosszabb esetben kiberbűnözők célpontjaivá válni, forduljunk szakemberekhez! A szerk.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások