Hozzáadott érték a logisztikához – Korszerű videó megfigyelés a nagyobb biztonság és jobb szolgáltatás érdekében

Stefan Dörenbach

Stefan Dörenbach

A közelmúltig a logisztikai központok elsősorban videó megfigyelő rendszerekbe fektettek be a lopások megelőzésére vagy észlelésére. A hagyományos ipari kamerákkal készített képekkel, felvételekkel jó felszerelés esetén (változó minőségben) de a gyanús tevékenységekben részt vevő embereket ellenőrizni lehetett. Stefan Dörenbach, a Hanwha Techvin Europe DACH szakembere bemutatja, hogy a legújabb videómegfigyelési technológia miként nyújthat további előnyöket a logisztikai ipar számára.

Balesetvédelem + vagyonvédelem

Az elmúlt években a logisztikai ipar termelékenysége jelentősen megnőtt az automata targoncák, robotemelők és csomagológépek révén. Mégis eltart egy darabig, amíg a gépek teljesen kiválthatják az alkalmazotti munkavégzést. Még ha ma nyilvánvalóan kevesebb alkalmazott is van, mint a múltban, a logisztikai társaságoknak – a vagyonvédelem mellett -továbbra is biztosítaniuk kell az egészségvédelmi és biztonsági előírások szigorú betartását.

A több megapixeles videó megfigyelő kamerák legújabb generációja kiemelkedő képminőségének köszönhetően a vezérlőközpontok alkalmazottai pontos részletességgel figyelhetik meg a logisztikai központ belső és külső területeit, de a balesetek okai is gyorsan kielemezhetők a különböző alkalmazásokkal. Ennek szükségességét a BBC News információja alapján GMB szakszervezet is alátámasztotta, amely szerint az elmúlt három évben, több mint 600 Amazon alkalmazott szenvedett súlyos sérülést a brit raktárakban.

Forrás: git sicherheit

Forrás: git sicherheit

Vevői elégedettség

A logisztikai központoknak gondoskodniuk kell arról is, hogy minden csomag sértetlen módon menjen keresztül létesítményein, így biztosítva az ügyfelek elégedettségét, és minimalizálva a reklamációk kivizsgálásának és a kártérítés kifizetésének költségeit. Ez a korszerű video technikával úgy segíthető, ha a logisztikai központ vonalkódolási folyamata integrálásra kerül a videó megfigyelő rendszerbe. Például a csomag vonalkódja beolvasható és annak raktáron belüli mozgását a telepített kamerák segítségével meg lehet figyelni. Ilyen módon a logisztikai központok nemcsak követhetik, hogy mi történt adott áruval, de rekonstruálni is tudják az ügyfél reklamációk jogosságát, fel tudják fedni az esetleges ismételt szabálytalanságokat, esetenként a műveletek racionalizálása is elérhető.

Korszerű CCTV képességek – kézzelfogható előnyök

  • Digitális automatikus követés. A 4K-os kamerák 12 megapixeles felbontással kiemelt képminőséget biztosítanak. Egyes, a közelmúltban elérhető modellek automatikus követést kínálnak mozgó tárgyak vagy szokatlan aktivitású emberek észlelésére, például éjszaka.
  • Intelligens videoanalitika. A gyártók, például a Hanwha Techwin által kifejlesztett nyílt platformos chipkészletekkel rendelkező kamerák különféle intelligens speciális alkalmazásokra képesek. Az audio elemző funkció képes érzékelni a kritikus zajokat, mint például robbanások, sikolyok vagy üvegtörés és azonnal riasztási üzenetet generál, amely lehetővé teszi a sürgősségi szolgálatok számára, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljanak minden eseményre. További integrált videoelemző funkciók: például Irányjelzés, virtuális vonal átlépés, belépés és távozás, megjelenés és eltűnés, arcfelismerés, stb. Ezek segítségével a logisztikai központ irányítóközpontjának alkalmazottai fel tudják fedezni a bűncselekményeket vagy a biztonsági előírások megsértését.
  • 360°-os kamerák: Gyakran csak egyetlen ilyen kamerára van szükség annak a nagy területnek a megfigyeléséhez, amelyre általában nagyszámú szokásos kamerát használnak. A 360 ° -os halszem-kamera a felhasználók számára teljes képet nyújt a területről és tökéletesen egészíti a videó megoldások hatékonyságát. Ugyanakkor a statikus HD kamerák, valamint a PTZ kamerák hatékonyan használhatók fel események részleteinek rögzítésére és a „vak pontok” lefedésére.
  • WDR: A jelenleg elérhető kamerák többségénél a WDR képeket két különböző expozíciós idővel rendelkező kép egyesítésével hozzák létre, hogy tiszta és éles képeket készítsenek még erős fénykontraszt mellett is. A 150 dB WDR-el rendelkező kamerák, azonban négy képet használnak a természetes megjelenítéshez, és tiszta képeket kínálnak mozgásos elmosódás nélkül, ami a jelenlegi WDR-technológiák általános gyengesége. Ez az újítás izgalmassá teszi a fényképezőgépeket a logisztikai központokban való használatra olyan területeken, ahol például a rakományzónákban eltérő fényviszonyok érvényesülnek.
  • További tömörítési technológia. A sávszélesség és a tárolási követelmények szempontjából a Full HD és az ultra-nagy felbontású 4K-kamerák használata gyorsan költséges lehet, ha a rögzített képeket el kell tárolni és menteni, működési vagy bizonyítási célokra. Ennek oka: A sok pixelből álló képek nagyon gyorsan kitöltik egy NVR, vagy szerver merevlemezét, ha teljes képátviteli sebességgel és teljes felbontással rögzítik őket. A korszerűbb tömörítési technológia, dinamikusan vezérli a kódolást, a minőségi összehasonlítást és a tömörítést a képmozgásoknak megfelelően. A H.265 tömörítéssel együtt a sávszélesség hatékonysága akár 99% -kal is javítható a jelenlegi H.264 technológiához képest, amely biztosítja a kamerák sávszélesség-hatékonyságát.
  • Videókezelés. A gyártók, mint például a Hanwha Techwin, technológiai partnerséget kötöttek olyan videókezelő szoftver márkákkal, mint a Genetec és a Milestone. Ezen túlmenően saját funkciókban gazdag szoftverplatformokkal rendelkeznek, amelyek központosított kezelőeszközt biztosítanak az összes kamera, felvevőkészülék és szerver konfigurálásához és kezeléséhez, egy felhasználóbarát előlapi kijelzőn keresztül. A vezérlőszobában dolgozók könnyen konfigurálhatják az események célpontját az egyedi események azonosításához, valamint az esemény felvételek gyors eléréséhez és áttekintéséhez egy hatékony keresőmotor segítségével.
  • Full HD felvételek koaxiális kábelen keresztül. Az analóg CCTV rendszereket már beépítették sok logisztikai központba, ahol a biztonsági, vagy az üzemeltetési vezetők különféle okokból még nem állnak készen arra, hogy az analógról az IP hálózaton alapuló videómegfigyelő megoldásra váltsanak. Lehet, hogy nem rendelkeznek elegendő sávszélességű video-megfigyelő rendszerhez szükséges hálózati infrastruktúrával, vagy hiányozhatnak az IP-re való átállás vagy egy teljesen új hálózat telepítésének érvei, ha meglévő analóg rendszereik továbbra is megfelelnek a követelményeiknek.
  • Szerencsére vannak olyan kamerák, amelyek HD képeket biztosítanak a meglévő koaxiális kábelezésen keresztül, amelyek javíthatják a régi rendszerek élettartamát, hatékonyságát. Ilyen kamerákat különböző gyártók is kínálnak. Ilyen pl. B. Wisenet HD +. Analóg HD technológiát (AHD) használnak és 1080p Full HD képeket szállítanak koaxiális kábelezésen keresztül. A kamerák szabványos koaxiális kábellel támogatják a HD felvételek + audió továbbítását késés vagy képvesztés nélkül akár 500 m távolságra is. Ezenkívül a kódolók, átalakítók, vagy kapcsolók telepítéséhez sincs nincs szükség extra költségekre és időre.

logisztikai-kozpont-plologis-CEE

Rendszámfelismerés

A logisztikai központok olcsó ANPR-t használhatnak a rendszámfelismeréshez. Ennek a könnyen konfigurálható kamera-kamera IP kommunikációs technológiának köszönhetően, az ANPR kamerák egyszerre, egy időben készíthetnek képeket és továbbíthatják azokat a kényelmes felhasználói felületre. A kamera relé kimenetének köszönhetően az ANPR kameramegoldás alkalmas a kibocsátási és letiltási listában meghatározott járművek, vagy a szállítójárművek automatikus megfigyelésére belépéskor, áthaladáskor.

A jövő: mély tanulás

A logisztikai központok szakirányú vezetői biztosak lehetnek abban, hogy a videó megfigyelő iparág továbbra is izgalmas termékeket fejleszt, amelyek javítják a működés hatékonyságát és biztonságos munkakörnyezetet teremtenek. Az elkövetkező néhány hónapban pl a Hanwha Techwin – től várható egy olyan új generációs kamera, amely kiemelkedően nagy felbontású (8K)képeket készít és mélytanulásos videóelemzéssel felszerelve lesz képes, a különféle objektumtípusok – köztük az emberek, járművek, arcok és rendszámok – egyidejű észlelésére és osztályozására.

Forrás: git-sicherheit.de

Hozzászólások