A video alapú személyszámlálás hozadékai

Értékes betekintést nyújt annak megértése, hogy hány ember tartózkodik egy adott területen, hogyan mozog, hol gyülekezik, és melyek a csúcskihasználtság időszakai. Ezek az információk nagyban segíthetik az üzletmenet (forgalom) megfelelő tervezését, segíthetik az azonnali cselekvési döntéseket, így a szolgáltatás, a működési hatékonyság és a jövedelmezőség javítását.

Forrás: Axis

Forrás: Axis

Cselekvőképes betekintés

Az emberek viselkedésével kapcsolatos időszerű információkhoz való hozzáférés számos iparágban versenyelőnyt jelent. Az Axis videóalapú személyszámláló megoldásai lehetővé teszik az adatok rögzítését és elemzését, valamint a működési hatékonyság javításának módjait. Megbízható, költséghatékony módszer az emberek számlálására és a helyiségeken belüli mozgás megértésére. A forgalmi adatokhoz való közvetlen hozzáférés valós idejű és pontos ismereteket biztosít a gyors döntéshozatalhoz. Amikor az Axis személyszámláló megoldásait integráljuk az AXIS Store Reporter megoldáshoz, azonnali hozzáférést kaphatunk a statisztikákhoz és a grafikus ábrázolásokhoz.

Informált döntéshozatal

A számok szerinti tervezéssel nyomon követhetjük, hogy hányan lépnek be és mennek ki adott telephelyre és mikor. Elemezhetjük a trendeket és azonosíthatjuk a csúcskihasználtság időszakát, majd ennek megfelelően határozhatjuk meg a személyzeti szükségletet, a feladataikat és a nyitvatartási időt. Az információkat akár a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tehetjük webhelyünkön. Azonnali lépéseket is tehetünk a riasztásokra reagálva, amelyek a belépő vagy kilépő személyek számának küszöbértékei alapján indulnak. Akár értékelni szeretnénk az üzletmenet helyzetét, módosítani szeretnénk a nyitvatartási időt, vagy csökkenteni a költségeket az erőforrás -elosztás optimalizálásával, az emberek számlálása gyakorlati segítséget nyújt a döntéseinkhez.

Forrás: Terabee

Forrás: Terabee

Foglaltság becslés

Ha tudjuk, hány ember van jelen a telephelyen, üzletben, vagy egy adott területen, adott időpontban, elemezhetjük a kihasználtság adatait és megalapozott kiigazításokat hajthatunk végre. Az információk segítségével elemezhetjük az emberek mozgását egy területen belül, javíthatjuk a helykihasználást, hatékonyan oszthatjuk el az erőforrásokat, és hozhatunk intézkedéseket, ha a kihasználtság meghaladja a beállított küszöbértéket. Beállíthatunk olyan értékeket is, amelyek olyan műveleteket indítanak el, mint például a hangszórón keresztüli automatizált hangüzenetek, vagy figyelmeztetések küldése a biztonsági személyzetnek.

Az intézkedések összessége pedig optimalizálhatja a költségeket és plusz még: amikor megoldásunkat egy épületfelügyeleti rendszerbe integráljuk, a HVAC rendszer használatát is optimalizálhatjuk és ezáltal az energiafogyasztást is csökkenthetjük.

Forrás: Axis solutions

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások