Az Assa Abloy Cliq frissítése növeli a biztonságot és a felhasználói kényelmet

Az Assa Abloy Cliq intelligens kulcs alapú hozzáférés-kezelő rendszere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rugalmasan kezeljék a hozzáférést, és szinte minden nyílást biztosítsanak elektronikus hengerekkel vagy lakatokkal és programozható intelligens kulcsokkal. Most a programozóeszköz-család új frissítése egyszerre növeli ezt a biztonságot és kényelmet.

Forrás: Assa Abloy

A hitelesítő adatok rendszeres frissítésének előírása az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer a helyiségek biztonságának megőrzésére. Az Assa Abloy új Cliq Wall Programming Device (PD) segítségével gyorsabban frissíthető a kulcsok hozzáférési jogosultsága a rendszergazda bevonása nélkül. Ez csökkenti a jogosulatlan kulcshozzáférések kockázatát.

A Cliq precíziós tervezésű zárhengerek és csúcsminőségű mikroelektronika köré épül. Minden egyes programozható intelligens kulcsban található szabványos akkumulátor, amely normál használat mellett körülbelül 10 évig működik, táplálja a hengert vagy a lakatot – és titkosítja az adatátvitelt a zár, a kulcs és a rendszer között. A robusztus, strapabíró Cliq hengeres zárak biztonságosan zárják a lifteket, gépeket, postaládákat, szekrényeket és még sok mást, ugyanolyan vezérléssel, mint az ajtók esetében Egy sor programozó eszköz adja át és frissíti a kulcsokhoz való hozzáférési jogokat.

Fokozott biztonság kívül és belül

A beltéri és kültéri változatban elérhető Cliq Wall PD-t most újratervezték, hogy ez a frissítési folyamat gyorsabb és egyszerűbb legyen. A Wall PD közvetlenül a kulcsokból is gyűjthet ellenőrzési nyomvonalakat.

A továbbfejlesztett Cliq Wall PD megvédi a felhasználókat a hibás lépésektől, a megtévesztéstől vagy a téves pozitív eredményektől a kulcsok programozása során: Az intuitív LED-es világítás azonnal megerősíti, ha a kulcs frissítésre kerül mind a beltéri, mind a kültéri termékváltozatokban. A Cliq Outdoor Wall PD ideális megoldás igényes környezetben, mivel védett az időjárás és a vandalizmus ellen.

A továbbfejlesztett eszköz mostantól támogatja a 802.1x protokollt a fokozott biztonság érdekében.

A gyors telepítéssel pedig – a meglévő vezetékek és hátlap használatával – egyszerű a meglévő fali programozókat új eszközökre cserélni, hogy a telephely és a személyzet biztonságosabb legyen.

Forrás: Assa Abloy, securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek: