Az Assa Abloy ajtón kívüli biztonsági megoldásai – A beléptetés (hozzáférés) biztonság nem csak az ajtókra vonatkozik

Az Assa Abloy hangsúlyozza az „ajtón kívüli” biztonság iránti növekvő igényt. Szekrény- vagy fiókzár a megfelelő pontokon felszerelhető és a központi rendszerbe integrálva sok értékes vagyontárgynak a megkívánt biztonságot nyújthatja.

Forrás: securityworldmarket

A gyakran figyelmen kívül hagyott értékek, dokumentumok és személyes tárgyak tárolása ugyanolyan védelmet érdemel, mint az irodák, laborok vagy szállások. Ennek ellenére sok hozzáférési megoldás rosszul biztosítja ezeket a fontos hozzáférési pontokat. Az intelligens elektronikus vezérlés gyakran megáll az ajtónál, figyelmen kívül hagyva a sok elfelejtett nyílás kritikus biztonsági igényeit.

Az egyik elterjedt létesítménykezelési megoldás két rendszer párhuzamos működtetése: az ajtók elektronikus beléptetése és az „ajtón kívüli” nyílások mechanikai biztonsága, amelyeket sok elektronikus rendszer nem képes befogadni. Assa Abloy szerint azonban két, különböző technológiákon alapuló hozzáférés-vezérlési munkafolyamat futtatása növeli a kockázatot és a bonyolultságot, és növelheti adminisztrációs időt. A felhasználók így leginkább több hitelesítési adatot hordoznak, így nagyobb az esélye, hogy néhány elvesztésének. Így a biztonsági részlegeknek több hitelesítési adatot és adattípust kell kiadniuk, nyomon követniük és figyelniük. Mindez nem kevés plusz terhet jelent.

Egyre nagyobb az igény az ajtón kívüli biztonságra

A megfelelő pontokon elhelyezett és a központi rendszerbe integrált szekrény- vagy fiókzár számos értékes eszköz számára biztosíthatja a szükséges biztonságot. A rendszerszoftverbe integrálva ez az elektronikus eszköz megakadályozza az illetéktelen hozzáférést és csökkenti a munkahelyi lopásokat – ami csak az Egyesült Államokban végzett kutatások szerint évente 50 milliárd dollárba kerülhet a vállalkozásoknak.

Az egészségügyi ágazatban a fokozott szekrénybiztonság megvédheti a szigorú tárolású gyógyszereket és a bizalmas dokumentumokat. Az egyetemeken és az iskolákban a hallgatók és az alkalmazottak számára biztonságot jelenthet ha a közös helyiségekben vagy az öltözőkben megfelelően biztosított szekrényekben hagyhatják holmijukat.

A mai munkahelyeken sok irodai felhasználónak nincs „íróasztala”, ahol a bizalmas vagy értékes eszközöket biztonságosan tárolják. Egy felmérés szerint a coworking teret használók csaknem negyedének vannak biztonsági aggályai. A megfelelő szekrénybiztonság nem csak a kezelési időt takarítja meg. Segít abban is, hogy az épület használói megnyugodjanak holmijaik biztonságát illetően.

Hardvermegoldások az ajtón kívüli nyílások beléptetés vezérléssel való integrálására

Az Assa Abloy különféle biztonsági megoldásokat kínál ezekhez a problémás elfelejtett hozzáférési pontokhoz. Sok esetben több nem ajtózár-típus is integrálható egy harmadik féltől származó rendszerbe, és együtt kezelhető a biztonsági rendszergazda rugalmasságának és hatékonyságának maximalizálása érdekében.

Az új akkumulátoros Aperio KL100 például szekrényeket, szekrényeket, fiókokat és egyebeket rögzít. Szinte minden kis nyílást az elektronikus beléptetőrendszer szerves részévé tesz., kis helyigénye és vezeték nélküli működése gyors telepítést tesz lehetővé. Zökkenőmentesen integrálható bármilyen új vagy meglévő beléptető rendszerrel.

Aperio KL 100

Például a Finaviának, a Helsinki Repülőtér üzemeltetőjének minden típusú nyílást le kell zárnia, az ajtóktól és a szekrényektől a kerítésekig és a rakományig. Az összes eszköz zökkenőmentesen integrálható a Lenel beléptető rendszerbe. A bejelentkezési pultok Aperio KL100 zárral vannak felszerelve, hogy biztosítsák az úti okmányok biztonságos tárolását. Az ellenőrzési nyomvonal funkció leegyszerűsíti a tanulási folyamatot, hogy ki és mikor férhetett hozzá a tárolóhoz. Így ezt sokkal könnyebb ellenőrizni, mint a mechanikus kulcsbiztonságot: Amikor az alkalmazottak távoznak a cégektől akkor , a hozzáférésük letiltható.

Az Assa Abloy programozható kulcsalapú biztonságot is kínál a nem ajtónyílásokhoz, például kapukhoz, szekrényekhez és árusító automatákhoz. A Cliq segítségével a felhasználók egyetlen programozható elemes intelligens kulcsot is maguknál tarthatnak, amely kinyit minden ajtót vagy hozzáférési pontot, amelynek kinyitására jogosultak. A hozzáférési jogok hatékonyan kezelhetők a választható távoli vagy helyileg telepített szoftverekkel.

ASSA ABLOY CLIQ

Forrás: Assa Abloy, securityworldmarket