Elektronikus kulcsrendszer a Winkhaustól: blueSmart

A Winkhaus blueSmart elektronikus beléptető megoldása kis erőfeszítéssel telepíthető és könnyen kezelhető.

A blueSmart rendszerrel számos terület, épület és épületbelső pl. középületek, de akár kritikus infrastruktúrás létesítmények is megbízhatóan biztosíthatók. Csak egy elektronikus kulcs lóg a kulcstartón, amely minden ajtót kinyit. Ha elveszik egy kulcs, a zárrendszert már nem kell cserélni. Az alkalmazottak egyéni hozzáférési jogosultságai egy központi PC-n kezelhetők, és néhány egérkattintással módosíthatók.

Forrás: Winkhaus

A zárrendszer szabályozza a beléptetést bel- és kültéren. Opcionálisan csatlakoztatható meglévő rendszerekhez is, mint például épületfelügyeleti technológia, időrögzítés, étkezde számlázás, vagy riasztó, energia- vagy parkolásmenedzsment. A szervezeti struktúra változásai gyorsan és költséghatékonyan végrehajthatók.

A blueSmart passzív, kulccsal működtetett rendszerként való kombinációja virtuális hálózaton keresztül kommunikálja adatait. A hálózat offline és vezeték nélkül működik az ajtóba telepített elektronikus alkatrészek között, amelyek információhordozóként kommunikálnak egymással a blueSmart kulcs segítségével. Nincs szükség bonyolult kábelezésre, sem nagyszámú interferenciára érzékeny átalakítóra vagy rádiókapcsolatra. Csak az olvasókat kell csatlakoztatni a számítógéphez a kezelőszoftverrel LAN-on keresztül. A blueSmart akár 195 000 alkatrészből álló zárrendszereket is képes létrehozni.

Forrás: Winkhaus

Az elektronikus ajtóelem típusok választéka nagy. A középpontban az öblítőprofil hengerek állnak, amelyek integrált tápegységgel rendelkeznek, akár tíz évig is működő, hosszú élettartamú akkumulátorral. Bármilyen DIN profilú hengerzárba „plug & play” módon beépíthetők. A blueSmart kulcs a mindennapi használat során a háttérben észrevétlenül automatikusan továbbítja az információkat és parancsokat minden típusú ajtóelemnek. Az elemmel működő záróhenger kulcsa elemmentes, vízálló (IP 68), ellenáll a kézfertőtlenítő szereknek, és benne van egy RFID chip, amely a programozott tranzakciókat és az ajtóelemekből kiolvasott adatokat egyaránt hordozza.

Forrás: GitSicherheit