Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 4. – Integrált rendszerek

Caught exception: Not Found Error

Milyen fejlődés várható 2013-ban a biztonságtechnika egyes területein? Milyen irányban haladnak az egyes ágazatok. A securityinfowatch.com írása alapján négy területet nézünk meg: videomegfigyelés, beléptetés, videomenedzsment-szoftverek, integrált rendszerek. Sorozatunk negyedik részében az integrált rendszerek fejlődését elemzi James Chong, a VidSys műszaki és stratégiai, fejlesztési igazgatója.

Az integrált rendszerek (Physical Security Information Management – PSIM) egyesítik a különféle biztonsági rendszereket, érzékelőket és riasztókat abból a célból, hogy egységes, központosított biztonsági platformot alakítsanak ki.

  • Tovább közeledik egymáshoz az elektronikus és az informatikai biztonság. 2013-ban az informatikai és a fizikai biztonság közeledése uralja a biztonsági ipart. Az egyes területek, mint például a beléptetés és a videomenedzsment egyre kevésbé fejlődnek önállóan, ehelyett az eddiginél is erősebben terjed a biztonsági rendszerek összekötése az informatikai rendszereken keresztül.

  • Nőni fog az intelligens vidoelemzés hatása az üzleti alkalmazásokban. Az észleléstől a szűrés felé mozdul a vidoelemzés. Tehát már nem az észlelés lesz a fő feladat, hanem a konkrét tapasztalatok alapján a következtetések levonása. 2013-ban az integrált rendszerek elemzik az adott információt, és azt hasznos, értelmes adattá alakítják át.

 

  • Az integrált rendszer több, mint a fizikai biztonsági rendszerek összekapcsolása azinformatikán keresztül. 2013-ban a fejlődés iránya az lesz, hogy az integrált biztonsági rendszerek egyre inkább további nagyobb rendszerekre épülnek, illetve azokba beépülnek, mint például az épületfelügyeletbe és más, nagyobb informatikai rendszerekbe.

  • 3D-s megjelenítés. 2013 lesz az az év amikor a 3D vizualizáció ténylegesen kezdi elfoglalni a helyét, amiként a fejlődés során a valós idejű képeket is három dimenzióban láthatják az üzemeltetők a különféle iparágakban, kiegészítve a meglévő kétdimenziós képeket az ipari létesítményekben, a kritikus infrastruktúra területén, valamint a vállalati és egyetemi alkalmazásokban.

  • Mobilalkalmazások terjedése. Miként a rendszerek és technológiák közelítenek egymáshoz, úgy az okostelefonok és más intelligens megoldások is egyre inkább részévé válnak az integrált alkalmazásoknak. Egyre többet befektetnek a fejlesztők biztonsági rendszereik mobil alkalmazásainak fejlesztésébe. Főként a rendszerek mobil alkalmazásainak biztonsági kockázatainak csökkentése érdekében.

 

Forrás: securityinfowatch.com

Kapcsolódó írásaink
Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 1. – A videomegfigyelés
Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 2. – Beléptetőrendszerek
Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 3. – Videomenedzsment-szoftverek

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?