Meghekkelhető a Samsung Galaxy S10 arcfelismerő rendszere

Nem az arcfelismerés a legerősebb képessége a Samsung Galaxy S10-nek. A tesztek szerint amennyiben egy videót játszunk le (mondjuk egy másik okostelefonon), akkor azzal simán átverhetjük a Samsung Galaxy S10 arcfelismerő rendszerét. Ráadásul voltak olyan tesztek, amelyek során egy sima fotóval is sikerült becsapni a Samsung Galaxy S10 arcfelismerőjét.

Felületesen kezelt biztonsági beállítások

A The Verge munkatársainak és Lewis Hilsenteger-nek (Unbox Therapy) is sikerült átvernie a Samsung Galaxy S10 arcfelismerő rendszerét egy másik telefonról visszajátszott videóval. Természetesen egy ilyen szűrés nagyon nehéz, nem meglepő, hogy bizonyos esetekben még a legjobb arcfelismerő rendszerek is átverhetőek, de a tesztekből látszik, hogy a Samsung Galaxy S10 egyszerűen nem kezeli megfelelően az olyan árulkodó jeleket, mint például a pixel szintű részletek és a fókusztávolság. Emiatt nem meglepő, hogy az ellenőrzést kicselezték a tesztelők. Az olasz SmartWorld-nek még egy statikus képpel is sikerült átvernie a rendszert.

Ami viszont ennél jóval érdekesebb, hogy a Samsung Galaxy S10 nem volt képes megkülönböztetni a Jane Wong nevű hölgyet a saját bátyjától, aki nemrég vásárolta meg a dél-koreai vállalat legújabb készülékét.

Forrás: hasznaltandroid.hu

Forrás: hasznaltandroid.hu

A Samsung Galaxy S10 alapértelmezett beállításaként be van kapcsolva a “faster recognition” vagyis a gyorsfelismerés mód, ami valószínűleg minden korábbi tesztelés során engedélyezve volt, amelyben sikerült átverni a készüléket (ezt az olasz SmartWorld cáfolta egyedül).

Forrás: hasznaltandroid.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások