Viaszkéz csapja be a vénaszkennert

Az egyik legbiztonságosabbnak tartott biometrikus hitelesítési eljárást is sikerült meghekkelni. A kutatók egy átalakított tükörreflexes fényképezőgéppel akár öt méterről is megfelelő fotót tudtak készíteni a vénákról a viaszos reprodukcióhoz.

A mobilok és a biztonsági rendszerek körében egyre jobban terjednek a biometrikus hitelesítő megoldások. Az ujjlenyomat-leolvasás és az arcfelismerés mellett az egyik legmegbízhatóbbnak tartott technika a vénaszkennelés, amely a bőr alatt futó erek méretének és elhelyezkedésének szkennelésén alapul.

Két fehér kalapos hekker azonban megtalálta az eljárás gyenge pontját. A 2018. december végén, Lipcsében megrendezett hekker-konferencián, a Chaos Communication Congressen a kutatók bemutatták, hogyan készítettek viaszból olyan hamis kezet, amely simán megtéveszti a vénaszkennereket.

Forrás: comnputerworld.hu

Forrás: comnputerworld.hu

Lelopott vénapozíciók a viaszkézen

A vénaszkennelés előnye az ujjlenyomat-leolvasókkal szemben az, hogy a vénapozíciókat nehezebb “lelopni” az alanyról, mint egy ujjlenyomatot. Legalábbis idáig ezt hitték, ám a kutatók egy átalakított tükörreflexes fényképezőgéppel akár öt méterről is megfelelő fotót tudtak készíteni a vénákról a viaszos reprodukcióhoz.

A részleteket megosztották a Fujitsuval és a Hitachival is, hogy az új hekkelési technika megakadályozása érdekében tovább tudják fejleszteni eszközeiket.

Forrás: computerworld.hu

Hozzászólások