ONVIF szabvány

Az ONVIF bejelentette, hogy a szabványügyi testülete új felhasználói profilkoncepciót dolgozott ki. Ezzel kívánja egyszerűsíteni a felhasználók számra, hogy kiválasszák az igényeiknek leginkább megfelelő, a rendszerükkel kompatibilis termékeket.

Az ONVIF-ot (Open Network Video Interface Forum) 2008-ban az Axis, a Bosch és a Sony alapította, azzal a céllal, hogy az IP-alapú videotechnikai eszközök egységes, globális szabvány szerint működjenek. 2011 végére a szervezetnek közel 340 cég lett a tagja, több mint 1100 termékekkel.

A most bemutatott új profilkoncepció az IP-videók világában kevéssé jártas felhasználókat segíti, akik egy szoftver segítségével egyszerűen kiválaszthatják azokat az eszközöket, amelyek kompatibilisek az ő rendszerükkel.

„Az ONVIF továbbra is úgy fog fejlődni, hogy későbbi verziói kompatibilisek legyenek a régebbiekkel – mondta el Jonas Andersson, az ONVIF-ot irányító testületének elnöke. Majd hozzátette – céljuk, hogy a végfelhasználók, tervezők, telepítők munkáját segítsék az adott IP-alapú biztonsági rendszerrel kompatibilis termékek kiválasztásában.”

A szabványt még idén tervezik kibővíteni a beléptető rendszerek mechanikai részére is. Céljuk, hogy globális, nyílt hálózati interfész szabványt alkossanak az IP-alapú biztonsági berendezések mechanikai területére is.

Forrás: www.onvif.org

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?