Védelem a leütések alapján történő azonosítás ellen

Már egy ideje közismert a viselkedésalapú biometria művelői körében, hogy a gépelésük alapján is jó hatékonysággal azonosíthatóak a számítógépezők. Ezt a helyzetet akár a hirdetőcégek is a javukra fordíthatják. Egy új fejlesztés a KeybourdPrivacy ez ellen kínál védelmet.

forrás: indiegogo.com

forrás: indiegogo.com

A jelenleg elérhető információk arra utalnak, hogy az internetes követést végző hirdetéskiszolgálók még nem csaptak le a lehetőségre, ám folyamatosan javulnak a magánszféra védelme terén a böngészők is, így nem lenne meglepő, ha idővel komoly piaca lenne a védekezési technológiáknak. Nézzünk egy példát.

keybourdPrivacy

Paul Moore biztonsági kutató egy hardveres megoldást kínál, amellyel teljesen hatástalanítható a követési forma. Az Indiegogo közösségi finanszírozásos portálra feltett keyboardPrivacy egy pendrive-ra hasonlító kütyü, amely beékelődik az USB-s billentyűzet és a számítógép közé, majd az egymást gyorsan követő gombleütések közt eltelt idő manipulálásával elmaszkolja a felhasználó egyedi gépelési mintáját.

Egyszerűsége ellenére a keyboardPrivacy nem olcsó mulatság, darabja 35 fontért (bő 14 ezer forintért) rendelhető a projekt indiegogós oldalán. Minimum ötezer eladott darabra van szükség a kütyü tömeggyártásba küldéséhez, és ha sikerül a belátható jövőben elérni ezt a célt, akkor az érdeklődők 2022 májusában számíthatnak az eszközük megérkezésére

forrás: origo.hu

Hozzászólások