Egyre intenzívebb a felhőtárhelyeken a kriptobányász aktivitás

Hackerek nagy számban törtek fel és használtak Google felhőprofilokat energiaintenzív kriptobányászati tevékenységhez. Mindez a Google saját kiberbiztonsági kutatásából derül ki, amit a cég nemrég tett közzé, hogy felhívja a felhőszolgáltatók figyelmét az hackerek jelentette fenyegetésekre.

Forrás: BitcoinBázis

A jelentés szerint az újonnan feltört 50 profil 86 százalékát használták kriptobányászatra. A legtöbb esetben a hackerek a kriptobányász szoftvert már a Google profil feltörését követő 22 másodpercben letöltötték. A Google fiókok 10 százalékával ráadásul más publikusan elérhető erőforrásokat is átvizsgáltak, hogy biztonsági réseken keresztül hozzáférjenek a rendszerekhez, 8 százalékukkal pedig más fiókokat is megpróbáltak feltörni.

A Google kibervédelmi csapata tanácsokkal látta el a felhőszolgáltatókat a védekezés módszereiről. A kriptobányászattal nyerhető haszon óriási, ám jelentős számítástechnikai teljesítményre van hozzá szükség, ehhez pedig jól jönnek a Google felhőprofiljai, amit a felhasználók többnyire adattárolásra használnak.

A bitcoin a világ legnépszerűbb kriptopénze, de a bányászatához túl sok energiára van szükség. Egyes kriptofarmok energiaszükséglete komplett országokéval vetekszik.

Forrás: Portfolio

Hozzászólások