androidos-arcfelismeres-cover

Androidos alapfelszereltség lesz az arcfelismerés?

2017-ben, az iPhone X premierjén mutatta be az Apple a saját maga által kifejlesztett Face ID nevű arcfelismerő képernyőzárat. A következő mobilevolúciós lépés az lehet, hogy a közeljövőben már nem kell a gyártóknak saját maguknak ilyen arcfelismerő funkciót fejleszteni, az androidos telefonok az operációs rendszerbe építve megkapják azt. Ugyanakkor adatvédelmi aggályok is felmerülnek.

kamera-felugyelet-cover

Az állam központi tárhelyén a biztonsági kamerák felvételei?

Pintér Sándor már benyújtotta a törvényjavaslatot, amely alapján, egy központi tárhelyen gyűjtenék össze az állam látókörébe tartozó biztonsági kamerák felvételeit. Ezek segítségével aztán a bliccelőktől a terroristákig mindenféle embert elő lehetne keríteni.

galambdron-cover

Galambdrónos megfigyelési fejlesztés Kínában

Valószínűleg nem a béke nagykövetei lesznek azok a madárra hasonlító drónok, melyek tesztelése már javában zajlik a távol-keleti nagyhatalomban. A távolról galambra hajazó repülő szerkezetek mindenféle szenzorral el vannak látva, így kiváló eszközei lehetnek a mindent látni és tudni akaró államapparátusnak.

Térfigyelés 2014! Eredmények-kétségek.

Térfigyelés 2014! Eredmények-kétségek.

Elmondható az, hogy a térfigyelés témaköre annak számtalan aspektusával  ( jogi, technikai, üzemeltetési,  humán stb.), rendszeres témája a médiának, de egyébként a szűkebben vett vagyonvédelmi, bűnüldözési szaksajtónak is. 

Lap teteje