dron-RoaData-cover

Drónok GPS nélküli üzeme biztonsági alkalmazásokban

A drónok egyre inkább a biztonsági felügyeleti rendszerek szerves részévé válnak. Ugyan a legtöbb környezetben tökéletesen képesek működni, bizonyos GPS zavart körülmények között, igencsak problémás a működtetés, navigálás. Itt kerülnek képbe a GPS mentes megoldások. (tovább…)

retail-penztar-cover

Videoelemzéssel a kiskereskedelmi veszteségek megelőzésére

A lopások, betörések és pazarlások megelőzése kritikus fontosságú minden kiskereskedő számára. De ez még fontosabb a jelenlegi helyzetben, amikor a járvány ennyire visszavetette az ágazatot, az e -kereskedelem jelentős felértékelődése mellett. Az intelligens videoanalitika segít az üzletek biztonságának fejlesztésében (kialakításában), de az üzleti folyamatok optimalizálásában is. (tovább…)

iot-vagy-nem-1-coer

Na most akkor IoT vagy nem? Rajtad tartjuk a szemünket, éjjel is

Az Internet of Things (IoT), azaz a dolgok internete egy olyan fejezetet nyitott a sérülékeny eszközökkel való együttélésben, a soha véget nem érő hibajavítgatásban, amely ezzel minden IT biztonságért felelős munkatárs, vagy otthonában ilyen dolgokat működtető biztonságtudatos felhasználó rémálmát válthatja valóra. (tovább…)

Axis Nyílt Nap 2016 meghívója és programja Forrás: Aspectis Kft

Axis Nyílt Nap 2016 meghívója és programja

Az Axis Communications 2016. október 13-án tartja szokásos éves Open Day rendezvényét Budapesten, amely egyedülálló alkalmat kínál, hogy partnereink megismerjék a társaság legújabb hálózati fejlesztéseit és innovációit. Idén a rendezvény fókuszában az Axis megoldásai és a teljes bekerülési költségek (TCO) (tovább…)

Biztonságos ellátási lánc szakértőktől II.

Biztonságos ellátási lánc szakértőktől II. Az Auchan áruházak biztonsági elvárásai, problémái. Mike Sándor

Mike Sándor Az Auchan Magyarország Kft. biztonsági igazgatója az Auchan áruházak biztonsági elvárásairól, problémáiról beszél a XXI Logisztikai Konferencián elhangzott előadásában. bemutatja, hogy a nagy alapterületű hipermarketeknek milyen kihívásokkal kell szembenézniük, melyek a fő veszteségforrások, mik a lehetséges megoldások a veszteségek minimalizálása érdekében.
(tovább…)

Több mint egy arc, avagy arcfelismerés a videó megfigyelésben

Több mint egy arc, avagy arcfelismerés a videó megfigyelésben

Az arcfelismerő megoldások már nem csak korszerű alkalmazások a magas biztonsági szintű helyszíneken, mint pl. a reptereken és kormányzati épületeknél, de újabb üzleti lehetőségeket kínálnak, hiszen további vásárlói igényeket generál, legyen az fejlett üzleti intelligencia egy kereskedelmi egységbe, vagy valamilyen VIP szolgáltatás egy kaszinó számára stb.
(tovább…)

Axis magyarországi nyílt nap

Axis magyarországi nyílt nap

Az Aspectis Kft az Axis magyarországi nyílt napját, 2015 november 12-én rendezi az Aquaworld Resort Budapest konferencia központjában. A rendezvény keretében teljes áttekintést adnak a legújabb fejlesztésekről és hálózati videó megfigyelési megoldásokról. A rendezvény középpontjában a rohamos ütemben fejlődő KKV Üzleti lehetőségek lesznek.

(tovább…)

Korszerű távfelügyeleti megoldások.

Korszerű távfelügyeleti megoldások. Beszámoló a Novosec és a TELL szakmai napjáról.

Június 9.- én tartotta a  NovoSec Kft. és partnere a TELL, hagyományos szakmai napját, ahol a TELL cégcsoport távfelügyeleti rendszereinek technológiai innovációi kerültek bemutatásra. Napjainkra az okos telefonok, tabletek és a különböző biztonságtechnikai megoldások összefonódásának a periódusát éljük. Cél a minél hatékonyabb és több irányú felhasználást lehetővé tevő távfelügyelet.

A megnyitót dr. Bedekovits László (rendezvény házigazdája), Thuróczy Géza (NovoSec Kft.) és Tóth Zoltán (Telenor) tartották.

A hatékonyabb kommunikáció érdekében

Első előadóként Kónya Sándor az  univerzális kommunikátort, az IP Bridge II-t mutatta be. A technika  távfelügyeleti és magáncélú megoldásokra egyaránt használható.. Nagy előnye, hogy az eszközben webes felület található. Lehetőség nyílik az IP kamerák által rögzített képek küldésére e-mailben, de akár élő kép figyelésére is, egy URL link továbbításával, TMS távfelügyeleten keresztül. Újdonságként jelenik meg a távoli modulok összerendelése, amivel távoli soros adat kommunikáció vagy távoli vezérlés valósítható meg. A termék összesen hat változatban jelenik meg.

Minden távfelügyelet szíve

Szarka Szilveszter előadásában több újdonságról is szó esett. A sort az OTSZ előírásainak megfelelő átjelző vevőegységgel a TELLMon-nal nyitotta. Ez egy kisméretű egység, mely fix IP címmel rendelkezik, ezzel erősítve az adatbiztonságot. Linux operációs rendszert használ, a rendszer stabilitásának érdekében. Előnye, hogy hűtésepasszív, ezért nem tartalmaz mozgó alkatrészeket.  A Dualcom tűzjelző kommunikátor két hálózat egyidejű kezelésére képes. Ezt két SIM-kártya használatával valósítja meg. Hat kimenettel és hat bemenettel rendelkezik, többek között az akkumulátorok energiaszintjéről is szolgáltat információt.  Az Alarm Messenger a távfelügyeletet ellátók munkáját könnyíti meg, minimális operációs rendszer követelménye az Android 4.0. Az előzőekben ismertetett TELLMon szerverhez kapcsolódik, az adattovábbítás gyorsításának céljából a Google Drive-al szinkronizál. Említésre méltó tulajdonsága, hogy a műszaki elhárítás és riasztás jelzései külön megfigyelő állomásra is átjelezhetők.

A gépjárműs bevetés innovációi

A TMS távfelügyeleti rendszer újításait Kardos István mutatta be. Ezzel a szisztémával lehetőség nyílik élőerős védelem esetén gépjárműs bevetés irányításra és járműfelügyeletre (Easy Track). A rendszerbe integráltan működő IP Bridge interface segítségével pontosan látható a riasztás helyszíne, emellett információt is szolgáltat a járműről. Az ügyfél adat állapota ellenőrizhetővé válik és a riasztási adatok beküldése, naplózása automatizált. A megfigyelő központban lehetőség nyílik élő kép követésére (rögzítésére nem) videó URL továbbításával. További újítás az OKF rendszerhez való kapcsolódást biztosító interfész, amin keresztül a felügyeletek képesek a rövidesen hatályba lépő szabályozás szerinti tűzátjelzésre.

A TELL további fejlesztéseit Bálintfy Ferenc ismertette. A TELL Gate Controll Pro egy smart megoldás, mobilinternet alapú univerzális távvezérlő elektromos kapukhoz és sorompókhoz. Csak néhány a felsorolható előnyök közül: kapucsengő jelzése és IP kamera átjelzése telefonra, eseménylista és riportok küldése, tíz féle automatikus nyitás beállítás.  A  Pager 7 és Pager 9 újgenerációs átjelző eszközök esetében is fontos szerepet játszanak az okos telefonok, tabletek stb., egy egységes aplikáció segítségével akár több eszközt is felügyelhetünk egyidőben. A Pager 9 extráinak egy része hardveres jellegű, mint például a 3G kommunikáció, digitális hangkezelés, RFID, NFC és iButton eszközök, intelligens akkumulátor töltés és monitorozás, stb.

A megbízhatóbb szállítmányozás érdekében

A szállítmányozás megbízhatóbbá tétele is célkitűzés volt a cég számára. Erre a feladatra egy GPS technológiát használó távfelügyeleti flottamenedzsment rendszert dolgoztak ki, melynek funkciói saját fejlesztésűek. A rendszerbe integráltan működik a TMS felügyeleti szoftver és Google térkép. Alkalmas Raktárak, teherszállítás, munkagépek, személygépkocsik monitorozására. A megoldást Dr. Bedekovics László mutatta be.

Szakály Tamás által ismertetett eszköz egy automata riasztás kezelő és segélyhívó rendszer volt, hétköznapi nyelven: „Pánik gomb”. Jelzés esetén akusztikus és vizuális visszajelzést biztosít a jelzést leadó számára.

A következőkben Horváth Ferenc, az OKF munkatársa számolt be az Országos Tűzátjelzést Fogadó Központ elindításáról és a csatlakozáshoz szükséges feltételekről. A regisztráló felek szerződésben elfogadják, hogy az általuk küldött jelzés egyenértékű a tűzjelzéssel.

Összegezve a hallottakat elmondható, hogy a biztonságtechnikai termékek és szolgáltatások is sokkal komplexebbé, megbízhatóbbá tehetők az okos technológiák használatával. Ez az irány még sok innovációt és kiaknázatlan lehetőséget rejt magában.

 

Összállította: Kovács Gergő Péter  Óbudai Egyetem

Kapcsolódó cikkek:

Új olcsó és minőségi LED reflektorok a Videosec-től

Korszerű hazai tápegységek a Novosec-nél

Kapuvezérlés határok nélkül

 

Lap teteje