Mérföldkő a képalkotásban: Axis-megoldások a jövőre hangolva

Pavel Marek, a közép-kelet-európai régió értékesítési menedzsere tartott egy rövid összefoglalót az Axis múltjáról, az elért sikerekről és jelenlegi pozíciójáról a biztonságtechnikai piacon. Kiemelte, hogy a cég nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelmi szempontok érvényesítésére, példaként felhozta, hogy kisebb csomagolásban szállítja a termékeit, illetve több kameratípust is újrahasznosított anyagokból gyárt.

IMG_6201

ARTPEC7 chip

A következő prezentációban Pelyák Norbert, az Axis key account managere, valamint Pavel Ivan, értékesítési mérnök, bemutatták az Axis legújabb ARTPEC 7 chipjét. 1996 óta, a világ első IP kamerájának bemutatásától, a cég folyamatosan azon dolgozik, hogy úttörőként irányt mutasson a piacon. Ennek eredményeként forradalmian új terméket és technológiát mutattak be azóta is a világnak, mint például a Lightfinder technológiát, amivel színes képeket továbbít a kamera még sötétben is, vagy a Zipstream technológiát, ami átlagosan 50%-kal, vagy akár többel csökkenti a sávszélességet és a tárolási igényeket a képminőség romlása nélkül.

Az ARTPEC 7 chip is egy újabb mérföldkő a cég életében, amely számos új funkcióval és képességgel ruházza fel a közeljövőben megjelenő Axis hálózati kamerákat. Ilyen képességek például a még jobb képalkotás, továbbfejlesztett biztonsági funkciók, még magasabb hatásfokú tömörítés és fejlett analitikák futtatása.

„A legfontosabb – amiben az Axis ugyancsak élen jár a piacon -, hogy hogyan biztosítsunk olyan kameraképet, amelyben nagyságrendekkel több részletet tudunk megjeleníteni ügyfeleink számára. Ugyanazzal a felbontással, de sokkal részletgazdagabb képet tudunk adni – ez a legújabb fejlesztéseink egyik legnagyobb előnye” – hangsúlyozta Pelyák Norbert.

axis-nyilt-nap-2019

Sokan azt gondolják, hogy a képalkotás minősége elsősorban a szenzor és a lencse képességeinek a függvénye, miközben kulcsfontosságú az is, hogy milyen processzort használ a rendszer, hogy a szenzorból milyen mennyiségű és minőségű adatot lehet kinyerni.

Pelyák Norbert kiemelte, hogy az ARTPEC 7 processzor segítségével az Axis korábbi fejlesztésű kamerái is sokkal jobb minőségű képet biztosítanak.

Az Axis a felhasználói igényekre is reagálva fejleszti folyamatosan a rendszereit, kiemelten fókuszálva a kiberbiztonság egyre növekvő kihívásaira. Ennek érdekében a cég saját fejlesztésű chipje garantálja a magasfokú kiberbiztonságot, ugyanis az Axis kamerákba csak hitelesített firmware-t lehet telepíteni.

Az ARTPEC 7 chipnek köszönhetően a H.265-ös tömörítés, a Lightfinder 2.0 technológia és a Forensic WDR (mozgó tárgyak esetében és magas háttérvilágítás mellett is részletgazdagabb képtovábbítás), 4K felbontás 30 kép/s képsebesség mellett, infravörös megvilágítás és további funkciók is elérhetővé válnak az újonnan debütáló termékekben.

Új kamerák

Mint az az Axis Communications sajtóanyagából is kiderült, a cég képviselői bemutatták a legújabb kamerákat, melyeket élőben, a kiállítótérben meg is lehetett tekinteni, és ki lehetett próbálni működés közben. Ilyen újdonság többek között az AXIS P1375/-E, ami egyszerűen felszerelhető infravörös megvilágítással kerül forgalomba. Az új AXIS M11-es termékcsalád, amely beépített mikrofonnal érkezik. Az Axis Q6075-E, az AXIS P3245 és az AXIS P5655-E PTZ kamerákban már az ARTPEC 7 chip által nyújtott összes előny megtalálható lesz. A Q 1798-LE hálózati kamera 4K felbontással kerül forgalomba, a Q1700-LE rendszámfelismerő kamerával, akár a 130 km/h-val haladók rendszámait is tisztán le lehet olvasni. A hazai szakma jelen lévő képviselői újdonságokként ismerhették meg továbbá az AXIS D2050-VE radar érzékelőt, illetve az AXIS C8210 hálózati erősítőt is.

FC0216D4-00DA-4369-8AFE-9827FE2EC6DD

Forrás: Axis Communications

Balczó Mátyás

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások