Logipix kamerák a La Guardian – Magyar technológia védheti a New York-i La Guardia repteret

Magyar fejlesztésű biztonsági rendszert telepít az egyik legforgalmasabb amerikai repülőtér. A több tucat nagy felbontású és nagy pontosságú kamerából álló külső védelmi rendszer az egyik legmodernebb technológia, amivel a száz százalékban magyar tulajdonú metALCOM Zrt. leányvállalata, az Imageonix Technologies van jelen a nemzetközi piacon.

Forrás: The Businnes Journal

Forrás: The Businnes Journal

Az évi több mint 30 milliós utasforgalmat bonyolító La Guardia reptér árban és műszaki tartalomban is a magyar cég rendszerét találta a legjobbnak, így annak kiépítése hamarosan elindul és augusztus végére fejeződik be. Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket akkor később a reptér belső útjait is az Imageonix kamerái védhetik.

A magyar technológia iránt már számos amerikai repülőtér érdeklődik.

Forrás: hvg.hu

Ennyi a hír és itt indokolt egy kis kiegészítés.

Ahogy a cikk címében is jelezzük az Imageonix kamerák ténylegesen Logipix márkanév alatt futó kamerák, márpedig a Logipix Technikai Fejlesztési Kft (korábban STP Kft) , korántsem ismeretlen a szakmai olvasó közönség számára, hiszen egy 1996-os alapítású hosszú szakmai múlttal rendelkező cégről beszélünk.

Kezdetben a vállalat elsődleges profilja a beléptető rendszerek kifejlesztése és gyártása volt. Később, hatalmas tapasztalatuknak köszönhetően, bonyolult biztonsági felügyeleti megoldások piacán értek el sikereket.

Az évek során a Logipix a nemzetközi vállalat lett, amely ma a világ egyik leginnovatívabb szakmai fejlesztője és gyártója. Napjainkban a vállalat fő profilja az IP-alapú, csúcsminőségű videomegfigyelő megoldások biztosítása. Rendszereikkel nagyméretű projekteket képesek kezelni (közlekedés, stadion, okos város, reptér stb.). Saját fejlesztésű logipix kameráik képességei valóban a szakma csúcsát képviselik. A szerk.

Forrás: logipix

Forrás: logipix

Hozzászólások