Kétűrlényes UFO a Hanwha Techwintől

Dupla búra, kettős öröm! A lapos, mindössze 16 cm átmérőjű korong alakú fémtokozásból két kis plexi dóm emelkedik ki, amelyek mögött egymástól függetlenül, szabadon beállítható, két kameramodul kapott helyet.

Forrás: Modern Alarm Kft

Forrás: Modern Alarm Kft

Az ilyen ötletek nyilvánvaló előnye, hogy egyetlen kábelezési munkafolyamattal két, vagy több kamerához juttatható el a szükséges vezeték. Másik haszna, hogy több kamera ára helyett, csak azok egy szeletét kell elkölteni egy-egy megfigyelési pontra. Még az is előfordulhat, hogy egy speed dome kamera részleges kiváltása is megoldható vele, töredék áron.

Két, teljesen független kameramodul hely

A PNM-7000VD tokjába kettő, egymástól függetlenül beállítható modul helyezhető be. Összesen négyféle, F2.0 fényerejű, 2 Megapixeles modulból választhat a tervező. A gyújtótávolság 2,4 mm, 2,8 mm, 3,6 mm és 6 mm lehet. Minden modulhoz saját SD/SDHC kártyafoglalat is tartozik. Mindkettő IP-alapon, függetlenül érhető el, jeleníthető meg a képernyőn.

A modulok gyújtótávolsága és nézési iránya teljesen szabadon, egymástól függetlenül állítható be. Tehát elképzelhetőek a következő felhasználási módok:

 • Ugyanabba az irányba néző modulok, széles látószögű és teleoptikával: egyszerre megfigyelhető velük a közeli és távoli terület is.
 • Két különböző irányba néző modul, azonos látószögű optikával, pl.: egy folyosó, vagy terem közepére helyezett kamerával, egy pontból figyelhető meg a teljes folyosó, vagy terem.
 • Két különböző irányba néző modul, egymást részben átfedő látómezőkkel: még szélesebb, de kevéssé torzító kép hozható létre vele, mint egy darab 2,4 mm-essel.
 • Két különböző irányba néző modul: az egyik a környező területet figyeli, a másik lefelé, közvetlenül maga alá „néz”, felügyelve arra, hogy feltűnés nélkül ne legyen megközelíthető az eszköz, pl. egy létrán, egy adótoronynál, tetőfeljárónál, lépcsőházban, stb.
Forrás: Modern Alarm Kft

Forrás: Modern Alarm Kft

Jóval kisebb sávszélesség igény

A WiseStreamII technológián alapuló mozgásanalitika teszi lehetővé, hogy a képminőség megtartása mellett, csekély mértékű sávszélességet igényel a videók átvitele. Például, míg kikapcsolt tömörítésnél a folyam 7162 kb/s átviteli sebességet igényel, addig bekapcsolt WiseStreamII funkciónál mindössze 1685 kb/s- al is beéri az eszköz.

Alapvető funkciók

Minden kameramodulra jellemző:

 • 2 Mpx (1920 × 1080) felbontás
 • H.265, H.264 MJPEG kódolás
 • Fix, F2.0 fényerejű optika (2,4 / 2,8 / 3,6 / 6 mm)
 • Valós D&N és WDR funkció (150 dB)
 • Beépített intelligenciák: szabotázsjelzés, „őgyelgés” érzékelése, haladási irány felismerése, köd és por érzékelése, vonalátlépés érzékelése, személyszámlálás, tárgy el- és feltűnés érzékelése, arcfelismerés, mozgásérzékelés
 • „Folyosó nézet” portré mód, kép elfordítása 90°, 270°-ban
 • 2 db SD/SDHC kártyafoglalat
 • PoE táplálás
 • IP66 környezetállóság
Típusok
Kamera PNM-7000VD (2 × 2 Mpx)
Kameramodulok SLA-2M2400: 2 Mpx / F2.0 / 2.4 mm
SLA-2M2800: 2 Mpx / F2.0 / 2.8 mm
SLA-2M3600: 2 Mpx / F2.0 / 3.6 mm
SLA-2M6000: 2 Mpx / F2.0 / 6.0 mm

További részletek vonatkozásába áll rendelkezésre:
Balczó Rudolf
Műszaki tanácsadó,
a Modern Alarm Kft. Samsung Wisenet Hanwha Techwin szakreferense
www.modernalarm.hu

Hozzászólások