Itt a Milestone idei első kiadása!

A Milestone 2018 február 20-án tette elérhetővé első 2018-as Release-ét az XProtect 2018 R1-et. Röviden a verzió legfontosabb újdonságai: privát maszkolás, DLNA támogatás II, egy klikkes telepítés, Legacy Device Pack.

Hardware gyorsított video dekódolás a Smart Client-ben

Kezdjük mindjárt ez utóbbival! A verzió legütősebb újdonsága az, hogy egy Smart Client akár több NVIDIA chip-el szerelt grafikus kártya teljesítményét is ki tudja használni a stream-ek dekódolásához. A legtöbb VMS erre a számítógépek CPU-ját használja, ami nem egy ideális választás, mivel a grafikus kártyákat meghajtó GPU-k sokkal alkalmasabban erre a feladatra, hiszen ezeket arra tervezték, hogy párhuzamosan nagy számítási igényű feladatokat oldjanak meg, a videó stream-ek dekódolása pedig pont ilyen feladat. A modern megfigyelő rendszerekben egy-egy szervernek nagyszámú nagy felbontású kamerát kell kezelnie. A legtöbb VMS a CPU-t használja ezekre a feladatokra, a Milestone a 2018 R1-ben már képes arra, hogy a dekódolást a grafikus kártyák processzorai végezzék, ráadásul párhuzamosan több kártyát is képes kezelni. Ezzel a megoldással a mai video rendszerek egyik nagy problémáját – sok nagy felbontású video megjelenítése – oldotta meg a Milestone.

Forrás: Aspectis Kft

Forrás: Aspectis Kft

Összefoglalva a megoldás 3 legfőbb előnye:

  • Több video stream megjelenítése kisebb CPU erőforrással
  • Hatékonyság növelés: munkaállomásonkét több video folyam, más feladatokra felszabaduló erőforrások
  • A modern kamerák és megjelenítők képességeinek maximális kihasználása

Privát maszkolás

Az új privát maszkolás funkció kétfajta kitakarást tesz lehetővé: állandót, vagy leszedhetőt. Mindkettőt az élő képeken és a felvételeken egyaránt. Hatékonyan menedzselhető a felhasználói jogosultságokkal, folyamatosan biztosítva a privát szféra hatékony védelmét. Ez a szolgáltatás is jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a Milestone XProtect képes legyen megfelelni a GDPR előírásainak.

Privát maszkolás

Privát maszkolás

DLNA támogatás II

Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy számítógép, vagy Smart Kliens használata nélkül DLNA képes kijelzőkhöz (pl. TV) csatlakoztathassák Milestone video menedzsment rendszerüket és ezeken keresztül jeleníthessenek meg kamera képeket. A karusszel funkció lehetővé teszi a számunkra érdekes kamerák közötti váltogatást, míg a szabály alapú kamera választás egyszerűvé teszi, hogy az előre beállított esemény vezérelt kamerák képeit jelenítsük meg.

DLNA támogatás II

DLNA támogatás II

Egy klikkes telepítés

Ez a verzió lehetőséget biztosít arra, hogy már a telepítés folyamatában is gyorsabban és egyszerűbben elvégezhessük a rendszer konfigurálását. Ezt segíti az automatikus eszköz detektálás és a telepítés alatti konfiguráció. A felhasználók az eddigieknél jóval hatékonyabban menedzselhetik a rendelkezésre álló tárkapacitást.

Egy klikkes telepítés

Egy klikkes telepítés

Legacy Device Pack

Gyorsabb és hatékonyabb driverek tölthetők le a gyakran használt kamerákhoz! Az XProtect több, mint 6000 kamerát és egyéb eszközt támogat. Annak érdekében, hogy megkíméljük a felhasználókat a feleslegesen nagy méretű driver csomagok letöltésétől, kettéosztottuk a device pack-ot egy fő (Main) device pack-re és egy ún. Legacy device Pack-ra. A Main device pack a leggyakrabban használt eszközök meghajtóit tartalmazza (ez a lista havonta frissül), míg a Legacy device pack a régebbi és a ritkábban használt kamerák és eszközök meghajtóit.

Legacy Device Pack

Legacy Device Pack

Forrás: Laczkó Gábor
Aspectis Kft

Kapcsolódó cikk:

Hozzászólások