A Dallmeier új innovatív kamera rögzítő rendszere

A szerelők és a végfelhasználók ismerik számos kamerarendszer szerelésének egyik legnagyobb problémáját: minden szerelőhelyzet – árboc, mennyezet, fal – saját telepítési megoldást igényel, és gyakran nehéz cserélni vagy kombinálni a különböző típusú kamerákat. Sok esetben az adott szükségleteknek és adottságoknak megfelelően az egyes kamera telepítési megoldásait egyedi módszerekkel kell kivitelezni, vagy a különböző eljárásoknak megfelelően újratanulni. Így viszont a telepítés gyakran lesz szükségtelenül időigényes és költséges.

Forrás: Dallmaier.com

Forrás: Dallmaier.com

Mountera “Quick Lock” rögzítőrendszer

A Mountera rögzítőrendszer adott helyzetekre intelligens megoldásokkal oldja meg ezt a problémát. A megoldás lehetővé teszik a különböző típusú kamerák és konzolok egységes felszerelését szabványosított, intuitív kezelési lépésekkel és munkafolyamatokkal.

Szabadalmaztatott kapcsolószerkezet

Következésképpen az összes Panomera S sorozatú és Panomera W sorozatú kamerát és a Dallmeier által gyártott PTZ modelleket egy személy könnyen felszerelheti, az emelési teher és idő jelentősen csökken, valamint a kamera elszabadulásának és leesésének veszélye az illesztést követően teljesen kizárható. A rendszer minden aspektusát átgondoltan úgy tervezték, hogy elkerüljék a szükségtelen kezelési lépéseket, minden alkatrész cserélhető. Ezt a szabadalmaztatott “Quick-Lock-System” kapcsolószerkezet teszi lehetővé (10 2019 122 373 számú szabadalom). A telepítéssel megbízott személyzet így a legfontosabb feladatokra koncentrálhat.


Csak egy imbuszkulcs szükséges

A Mountera segítségével az összes kameramodell és rögzítési lehetőség szerelési lépései és kezelési lépései szabványosak és intuitívak. Ezenkívül csak egy imbuszkulcs szükséges a rögzítési, illesztési feladatokhoz. A kábelezés ugyanakkor láthatatlan és szabotázsbiztos, IP66 besorolása védelmet nyújt a nagynyomású vízsugarak és a sós víz ellen is. Ezenkívül a rendszer lehetővé teszi a kamerák elforgatását is különböző helyeken, például városi megfigyelés során.

Az alkatrészek kezelése a telepítés helyén egy másik jelentős költségtényező. A kamera speciális, egyszer használatos fogantyújával a rendszer gyorsan eltávolítható. A habból készült szállítási védelem azonban tartósan a helyén marad a kamerán, védelmet nyújtva, amikor egyik helyről a másikra szállítják és leállítják.

Forrás: Dallmaier.com

Forrás: Dallmaier.com

A Quick-Lock “zárrendszer tehát minimalizálja a sérülés kockázatát a telepítés során, az intelligens csomagolás megkönnyíti a szállítást a telepítés helyén, és ugyanakkor védelmet nyújt a kameráknak, kicsomagolt állapotukban is.

Forrás: dallmaier.com, securityworldmarket

Hozzászólások