Hatékony IP videó megfigyelés Netgear PoE kapcsolókkal

A digitális IP technológiával ellátott megfigyelőberendezések forradalmasították a biztonsági ipart, és ma már alap eszközöknek tekinthetők és különösen az érzékeny területek megfigyeléséhez nélkülözhetetlenek. De hogyan érhető el a hatékony és intelligens videómegfigyelő telepítés zökkenőmentes integrálása az informatikai hálózatba?

Forrás: Netgear

Forrás: Netgear

Annak érdekében, hogy a PoE teljes teljesítményét elérjék az adott végberendezésekben, a központi kiindulópont egy PoE-kompatibilis kapcsoló, amely a hálózati infrastruktúra alapja, amellyel a PoE-kompatibilis biztonsági perifériák könnyedén és nagy telepítési erőfeszítések nélkül integrálhatók a hálózatba, amin keresztül adatforgalom zajlik és a végkészülékek is megkapják a megfelelő tápellátást.

Az IP video megfigyelés és hatékony IT infrastruktúra

Egyebek mellet a korlátozott hozzáféréssel rendelkező területeken is egyre szélesebb kőrben használnak IP-megfigyelő rendszereket. A spektrum itt az egyszerű IP kameráktól a 4K csúcskategóriás videómegfigyelő rendszerekig terjed. A klasszikus IP-felügyeleti telepítés általában a következő komponensekből áll: IP-kamerák megfigyeléshez, video-kiszolgálók a mellékelt adatok feldolgozásához és továbbításához, tároló eszközök az adatok rögzítéséhez, az ügyfelek, amelyek fogadják és elemzik a felvételeket, illetve a megfelelő hálózati kapcsolatokat biztosító Switch -ek.

Az IP-felügyeleti alkalmazásokhoz hatékony, rugalmas és méretezhető IT-infrastruktúra-megoldás (PoE) kapcsoló, ideálisan adaptálható PoE teljesítmény-költségvetéssel – szükséges, mint a Netgear FlexPoE esetében. A Netgear FlexPoE elérhető a kiválasztott Netgear PoE kapcsolókhoz. Ez lehetővé teszi a kapcsoló PoE áramellátási költségkeretének egyszerű bővítését új tápegységekkel anélkül, hogy a teljes kapcsolót ki kellene cserélni.

Forrás: Netgear

Forrás: Netgear

Netgear PoE kapcsolók típusai

Alapvetően a Netgear PoE kapcsolóinak innovatív portfóliója négy kategóriába tartozik: Nem kezelt PoE kapcsolók, Intelligens menedzsment PoE kapcsolók, Teljesen menedzselt PoE kapcsolók és végül az Insight Managed Smart Cloud PoE kapcsolók. Ez utóbbi az egyszerűen beállítható egyedi Netgear Insight felhő / távoli felügyeleti megoldást használja. A Netgear kapcsolók és más Netgear komponensek kezelése és felügyelete bárhonnan és bármikor elérhető felhőalapú internetes portálon vagy iOS és Android rendszerű Insight alkalmazáson keresztül. A több mint 60 féle PoE kapcsolóval a Netgear az iparág legnagyobb portfólióját kínálja a különféle teljesítményosztályokban, a csatlakoztatott termékek teljesítményétől függően.

A PoE ütemezése

A PoE ütemezése egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy beállítsuk az PoE porthoz való táplálás időtartamát. A legtöbb Netgear Smart Managed Pro, Smart Managed Plus és Insight Manged Smart Cloud kapcsolókkal ez a hálózatkezelés révén lehetséges. A PoE ütemezése hozzájárul az energiamegtakarításhoz, az adatterhelés ellenőrzéséhez a hálózatban, ha egyes eszközöket nem használnak, vagy biztonsági funkcióként szolgál, hogy megakadályozza például a WLAN-hozzáférés munkaidőn kívüli elérhetőségét. Beállíthatjuk a kezdési és a befejezési időt, valamint meghatározhatjuk, hogy mikor és mely portokra vonatkozzon a PoE ütemezése.

Forrás: Netgear

Forrás: Netgear

Az optimális megoldás: az Insight Pro vagy a Premium licenc részeként az összes Netgear Insight által kezelt intelligens felhőkapcsoló lehetővé teszi egy megfigyelő kamera működését az Insight Cloud portálon vagy mobil alkalmazáson keresztül bárhonnan és bármikor. Az IP videó megfigyelés valóban nem lehet egyszerűbb.

PoE-től a uPoE (PoE ++) -ig, a nagyobb hálózati teljesítmény érdekében

A PoE váltás piacvezetőjeként a Netgear elindítja az első felhőkezelő uPoE kapcsolókat a folyamatos PoE ++ teljesítmény érdekében (60 watt portonkénti teljesítménnyel).

PoE alacsony energiafogyasztással rendelkező készülékek esetén – Az eredeti PoE szabvány 15,4 watt energiát szolgáltat a megfelelő hálózati csatlakozáshoz. Ez 12,95 watt teljesítménynek felel meg a kapcsolótól 100 m távolságra, ezért alacsony energiafogyasztással rendelkező PoE-kompatibilis készülékekhez alkalmazható.

PoE + energiaigényes eszközökhöz – a PoE + megduplázza a készülék PoE-energiáját azáltal, hogy 30 wattot továbbít a hálózati kapcsolatra, és így 25,5 watt energiát szolgáltat a kapcsolótól 100 m távolságra.

Az uPoE (PoE ++) nagy teljesítményű eszközökhöz – az uPoE (PoE ++) megkétszerezi vagy megháromszorozza a PoE + szabvány teljesítményét, és így 60 watt vagy 90 watt teljesítményt nyújt – és nem csak a hálózati csatlakozásnál, de szinte veszteségmentesen akár 100 m-re a kapcsolótól, közvetlenül a végkészüléken is.

Forrás: git-sicherheit.de

Hozzászólások