Eneo Safe & Easy: Intelligens megoldás a nyers feszítővas ellen

Rugalmas és hatékony videomegfigyeléses betörés – lopásvédelmi megoldást fejlesztett az eneo, kisebb üzletek, kereskedelmi egységek számára. Beszélgetés A GIT Sicherheit, Uwe Höppnerrrel, a cég termékmenedzserével történt interjújából idézünk.

Forrás: eneo

Forrás: eneo

Höppner úr, az Eneo „hatékony betörésvédelmet” ígér a Safe & Easy segítségével – vagyis mennyire segíthet egy video megoldás?

Önmagában csak a videómegfigyelő rendszerrel természetesen nem akadályozható meg a betörés. A megoldás kulcsa a videóbiztonság és az alkalmazott mechanikus biztonsági technológiák hatékony kombinációja. A kiskereskedelmi üzletágban Németországban 2019-ben 93 254 lopást rögzítettek. Tényszerűen, öt és fél percenként célzott meg bűnöző (bűnözők) egy kereskedelmi egységet, irodát vagy üzleti tárgyat. Ennek ellenére a megelőzés működik, amint azt a betörések csökkenő száma mutatja. Nem ritka azonban, hogy a kisvállalkozások tulajdonosai és a kereskedők félnek a biztonsági technológiába történő befektetéstől. Ezt az igen széles piaci szegmenst elérni a Safe & Easy technológia ajánlásával, mert meggyőződésünk, hogy ezzel a megoldással sikerült elérni az optimális egyensúlyt az ár és a teljesítmény között e célcsoport számára.

Próbáljuk jobban körülírni az ajánlat célcsoportjait. Kisvállalkozókról és kereskedőkről beszél. Nézzük a megoldást miben különbözik a más videóbiztonsági kínálattól?

A betörés, lopás és vandalizmus természetesen minden iparágat és vállalkozást érinthet, bármilyen méretű. De a kicsi divatüzlet, kerékpárüzlet vagy ékszerészbolt, orvosi rendelő vagy ügyvédi iroda más biztonsági megoldásokat igényel, mint egy bevásárlóközpont vagy ipari vállalat. Az Eneo Safe & Easy e kis üzletek, műhelyek, rendelők vagy gyakorlati helyiségek számára készült. Helytakarékos, felhasználóbarát és olcsó megoldást kínálunk, amely monitor vagy kliens PC nélkül működik, de alkalmazás alapú, jelszóval védett és kényelmesen akár otthonról, vagy útközben okostelefonon, vagy táblagépen keresztül vezérelhető. Maga az alkalmazás könnyen használható. A mobil eszközre való telepítés után a felhasználó azonnal indítani tudja. A felhasználói élmény mindig fontos, de alapvető fontosságú a nem professzionális végfelhasználók számára. Ezért nagy hangsúlyt fektettünk a befogadó, intuitív felhasználói felületre.

A kényelemről beszélünk, de mi a helyzet adatbiztonsággal? A kényelem nem mindig az adatbiztonság rovására történik?

Valószínűleg mindig feszültség lesz a biztonság és az alkalmazhatóság között, itt mindig van kompromisszum. A biztonsági kockázatok jelentős része a kiszámíthatatlan emberi viselkedésből származnak, így erre sosincs átfogó műszaki megoldás, csak a biztonság különböző szintjeit lehet elérni (amire persze mindig is törekedni kell). Az Eneo Safe & Easynél a kapcsolódó IP-felvevőkbe beépített GDPR-funkciók sorozata támogatja a felhasználót a magas szintű adatbiztonság megvalósításában, az európai általános adatvédelmi rendelettel összhangban. A szabadon meghatározható csatornánkénti tárolási idő és a jelszó-ciklus különösen jelentős az itt érintett kis formátumú biztonsági alkalmazások esetében. A felvételek automatikus törlése biztosítja, hogy ne legyenek problémák.

eneo-rogzito-kamerak

Gondoljuk, hogy a kamerákat és a felvevőket szintén a kis méretű és forgalmú ingatlanok igényeihez igazították

Ezek kis méretű nagyon kompakt IP-kamerák, melyek kevés helyet foglalnak el. A felbontásuk viszont kiemelkedő: négy MP-s felbontással részletes és borotvaéles képeket, felvételeket készít. A videóanalízis funkciói, például a területfigyelés és a mozgásérzékelés a meghatározott zónákban események esetén automatikus riasztást váltanak ki, üzenetküldéssel. A felhasználó így azonnal ellenőrizheti a helyzetet az alkalmazás segítségével, és sürgős esetben értesíti a rendőrséget. A kamerák számától függően a videofelvételeket egy, négy- vagy nyolccsatornás hálózati felvevőn tárolják, amelyen már van merevlemez és az említett GDPR funkciók. A felvételt csatornánként 4 MP-s felbontással, teljes frissítési gyakorisággal hajtják végre. A kamerák például könnyen elhelyezhetők a pénztárnál, vagy a tároló helyiségekben stb. és amint mondtam, kliens PC-re vagy videómonitorra sincs szükség. A megoldás, rugalmas és hatékony megoldást jelent kisebb vállalkozások számára, alacsony költségvetéssel, amely jelentősen csökkenti a betörés és lopás kockázatát a megfelelő mechanikus biztonsági eszközökkel kiegészítve.

Forrás: git-sicherheit.de

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások