Wolverhampton – Az ideiglenes kórházi épületek kibővített CCTV-t igényelnek

A wolverhamptoni New Cross Hospital, az Egyesült Királyság számos kórháza egyike, amely az új helyzetben a 24 órás videó megfigyelés szükségletével szembesül. 700 férőhellyel és közel 9500 személyzet foglalkoztatásával ez az ország egyik legnagyobb oktató kórháza is egyúttal.

Forrás: Hanwha Techwinf

Forrás: Hanwha Techwinf

Nem kis kihívás!

Az a szükséglet, hogy új 4K-kamerát telepítsenek a kórház ellenőrző helyiségétől 300 méterre, meglehetősen problémásnak tűnt az IP-kamerák által rögzített ultra-nagyfelbontású kép továbbításához általában szükséges hálózati kábelek elhelyezésének költségei szempontjából.

“A mérnöki munka költségein és az új kábelezés telepítéséből adódó zavarok mellett is a munka hosszabb időt igényelt volna” – nyilatkozta Dan Mather, a derbi székhelyű JKE Security igazgatója, akik már hosszabb távú partnerei voltak cctv témában eddig is a kórháznak. „Nyilvánvaló, hogy sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldást kell találnunk, amely lehetővé tenné ügyfeleink számára, hogy teljes mértékben kihasználják a 4K kamerák által rögzített kiváló minőségű képeket, és szükség esetén bizonyítékokat szolgáltassanak a rendőrség számára bármilyen szabálysértésről.”

A PoE Ethernet Extender a megoldás

Dan Mather tanácsot kért a Smart R Distributiontól, a Haverhill alapú elektronikus biztonsági termékek forgalmazójától. Ők biztosítani tudták, hogy a saját márkájú 602POE-2P egyportos PoE Ethernet Extenderük megbízhatóan támogatni tudja egy új 4K Wisenet PNP-9200RH dómkamerát azáltal, hogy megkönnyíti az IP-képek továbbítását a kórház meglévő koaxiális kábelein keresztül.

Bebizonyosodott, hogy a Smart R 602POE-2P egyportos PoE Ethernet Extender robusztus adatátvitelre képes bármely kétvezetékes kábellel, és akár 200Mbps sávszélesség kezelésére is alkalmas, kiválóan kielégítve a Wisenet 4K kamera átviteli igényeit. “Noha a kamerát nem a Smart R-ből szereztük be, nem lehetett volna könnyebb csatlakoztatni azt az Ethernet kiterjesztőhöz” – mondta Dan. “Valójában plug-and-play volt a helyzet, mindkét eszköz telepítve, konfigurálva és fél nap alatt működött!”

Az együttműködés kulcsfontosságú

Az új kamera sikeres telepítését kommentálva, Paul Smith, a Royal Wolverhampton Kórház biztonsági vezetője elmondta: Ebben a kritikus helyzetben lenyűgözött, hogy az elektronikus biztonsági ellátási lánc különböző vállalatainak milyen gyorsan sikerült koordinálniuk és összetett szakértelmüket felhasználva hatékony és költséghatékony megoldást nyújtani számunkra.”

Forrás: securityworldmarket.com

Hozzászólások