CCTV napló az Egyesült Királyságban, a CCTV rendszerek kezelésének és megfelelőségének támogatására

Az IFSEC Global Aaron Kernaghannel, a CCTV hozzáférés-ellenőrző és szerverhelyiség-megfigyelő megoldások szolgáltatójának, az Ecl-ips-nek az ügyvezető igazgatójával beszélget új vállalkozásáról ,a CCTV naplóról. A fejlesztés célja a CCTV eszközöket használók és karbantartók munkájának támogatása a megfelelőség és irányítás vonatkozásában.

Forrás: IFSEC Global

Forrás: IFSEC Global

Azt érzékeljük, hogy vélhetően közhasznú és praktikus dologról van szó. Mit tudhatunk meg a CCTV naplóról?

Egy olyan magas biztonságú portálról beszélünk, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy CCTV eszközeit és az összekapcsolt eszközök topográfiáját kezelje. Mivel az IP-hez csatlakoztatott CCTV rendszerek bonyolultabbak, mint az analógok, a rendszerek hálózati kapcsolata is bonyolultabb. Ez a portál lehetővé teszi a felhasználó és a telepítő számára, hogy közös portált használjon a hibaelhárításhoz és a munkanaplókhoz, valamint a megfeleléshez.

Évente több új webhelyet látogatunk meg, és hogy őszinték legyünk, általában csalódottak vagyunk a rendelkezésre álló munkanapló-adatok és a meglévő rendszerek összeszerelésének alapvető ismeretei vonatkozásába. Úgy gondoljuk, hogy szükség mutatkozik egy áttekintő és orientáló zárt felületre, a CCTV felhasználók és karbantartók számára.

Kik tekinthetők a CCTV Napló elsődleges közönségének? Szerelők? Végfelhasználók? Épülettulajdonosok? Kis- vagy nagyvállalatok?

Valamennyi felsorolt érintett lehet. A vállalkozások és / vagy az épülettulajdonosok felelnek az általuk telepített CCTV rendszerért adatvédelmi kötelezettségeik tiszteletben tartása mellett, miközben gondoskodnak arról, hogy munkatársaik megfelelő képzettséggel rendelkezzenek annak működtetésére. Amennyiben az itt érintett szakember kör regisztrál és csatlakozik a CCTV napló felhasználóihoz akkor biztosak lehetnek abban, hogy CCTV rendszerük több ismerettel, jobban menedzselt lesz, egyúttal arról is képet kapnak, hogy a megfelelő rendszerrel rendelkeznek e az adott feladatra.

Milyen megoldásokat hoz a CCTV Napló a felhasználók számára?

A CCTV- rendszerével kapcsolatos összes információ biztonságos és naprakész portálon lesz elérhető. Ez azt jelenti, hogy a hálózaton minden olyan eszköz, amely egy kamerához van csatlakoztatva, jól látható lesz. Ez időt takarít meg a felhasználók és a karbantartásába bevont szakemberek számára. Ha a rendszer egyes részei meghibásodnak, a hibaelhárítás gyorsabb és egyszerűbb lesz.

Milyen támogatást fog nyújtani a CCTV-vel kapcsolatos megfeleléshez, hiszen tudjuk, hogy sok felhasználónak van problémája a GDPR / megfelelőségi törvények betartása vonatkozásában.

A CCTV Napló megfelelési szakasza az állam által előírt 12 alapelven alapul, ahogyan azt a szakterületi Felügyeleti Biztos kiadta; ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsan azonosítani tudja, hogy hol nem tartja be az előírásokat.

Tapasztalható, hogy vannak olyan területek, amelyekben a CCTV rendszerek tulajdonosai megsértik a GDPR-nek való megfelelés követelményét (amelyet egyébként beépítettek az Egyesült Királyság 2018. évi adatvédelmi törvényébe). Gyakori hiba egyebek mellett, hogy a tulajdonosok általános felhasználóneveket használnak a CCTV rendszerhez való hozzáféréshez (néha alapértelmezett felhasználóneveket és jelszavakat alkalmaznak), ami azt jelenti, hogy a vállalatok nem teljesítik az emberek adatainak védelmére és annak biztosítására vonatkozó kötelezettségüket.

Van-e díj? Ha igen, milyen csomagok érhetők el az érdeklődők számára?

A rendszert egy ingyenes, 28 napos próbaverzióban biztosítjuk, a próba beállításához nincs szükség hitelkártya-adatokra, és nincsenek korlátozások. Ha a felhasználó úgy dönt, hogy feliratkozik, megőrizheti az ingyenes próbafiókjában lévő adatokat. Három fő csomagunk van – Basic, Standard és Enterprise. Az ár havonta kevesebb, mint 10 fontnál kezdődik.

Jelenleg hány vállalkozás regisztrált a CCTV naplóba?

Kiválasztott számú ügyfél van jelenleg feliratkozva és ezekkel dolgozunk azon, hogy a teszt periódust követően kiváló rendszert biztosítsunk a csatlakozóknak. Partnerink számára a megfelelési szakaszt követően – ami egy évig tart és a fent jelzett 12 alapelvre épül – akkreditációs igazolást adunk ki.

Forrás: ifsecglobal.com