Új generációs Hikvision AcuSense Kamerák – Pontosabb mozgásérzékelés és riasztási megbízhatóság

A Hikvision AcuSense technológája, elsők között hozta el és tette elérhetővé a fejlett VCA és mélyreható tanulási képességeket a kis- és középvállalkozások, valamint a lakossági ügyfelek video megfigyelései számára. A termékcsalád új generációjáról olvashatunk.acusense2020

Dióhéjban: az Acusense technológia lehetővé teszi a biztonsági személyzet számára, hogy a jelentéktelen tárgyak helyett a releváns eseményekre összpontosítson, így biztosít lehetőséget a hatékony gyors reakcióra, ami időt és költségeket takarít meg, miközben a végfelhasználók bármikor, bárhonnan teljes mértékben ellenőrzés alatt tarthatják biztonsági rendszerüket.

Javított riasztási pontosság

A legújabb Hikvision AcuSense eszközöket egy továbbfejlesztett mélytanulás-algoritmussal egészítették ki, amely elemzi az élő video stream-eket, és „emberi”, „jármű” vagy „egyéb eseményekként” jelöli őket, indokolt esetekben riasztást kiváltva, míg más eseményeket, például eső, állatok vagy a lombozat mozgása, figyelmen kívül hagy. Az eredmény a hamis riasztások feltűnő csökkenése – immár 98% – ot közelítő pontossággal. Ilyen módon a biztonsági személyzet a valódi biztonsági kérdésekre összpontosíthat és cselekedhet. Ezenkívül a kapcsolódó videókat automatikusan kategóriákba sorolja az egyszerűbb keresés érdekében.

Továbbfejlesztett mozgásérzékelés az ember / jármű osztályozásával

A felhasználói szokásokat figyelembe véve, a Hikvision az AcuSense termékeket úgy tervezte, hogy az emberek és a járművek osztályozását a mozgásérzékelésbe integrálta. Pontosabban, amikor mozgást észlelnek, a rendszer elemzi, hogy az emberhez vagy járműhöz kapcsolódik-e, vagy sem, és hogy riasztást kell-e indítani, tehát a mozgásérzékelő funkció indításával a felhasználók megbízható riasztási pontosságot érhetnek el.

Villogó fény és kétirányú beszélgetés

Ha valós idejű elrettentésre van szükség, a Hikvision villogó fénnyel és hang figyelmeztetéssel rendelkező kamerákat is kínál. A riasztás kiváltásakor a beépített lámpa villog. Ezzel egyidőben a biztonsági személyzet a kamerába épített hangszórónak és mikrofonnak köszönhetően kommunikálhat a riasztást kiváltóval, a helyzet tisztázására. A legújabb AcuSense kameralencsék F1.4-ig terjedő apertúrával vannak felszerelve. Ez a technológia több fényt enged be az objektívbe, ezáltal optimalizálja a kép fényerejét és jobb teljesítményt biztosít gyenge fényviszonyok mellett.

Nagyobb észlelési terület

A korábbi AcuSense kamerákkal összehasonlítva ez az új generáció a típustól függően 10, 15 vagy 22 méterről 20, 25 vagy 30 méterre növeli a hatékonyan elérhető távolságokat. Ezen felül választható 2 MP, 4 MP vagy 4K felbontás és tetszőleges kameraház kivitel a speciális telepítési követelményeknek megfelelően.

Forrás: securityworldmarket.com

Hozzászólások