Felmérés a videomegfigyelő eszközök piacán

Az IHS Research legfrissebb jelentése szerint az Axis megőrizte piacvezető helyzetét a kameragyártók és az IP-kameragyártók kategóriájában, és mostantól első a videoenkóder-gyártók között is.

Az IHS Research „CCTV és videomegfigyelőeszközök a világban – 2013” (CCTV and Video Surveillance Equipment – World – 2013) címmel tette közzé legfrissebb jelentését. A 2012-ben összegyűjtött adatok alapján levont következtetései szerint 2014-ben a globális kameraeladások több mint 50 százalékát teszik majd ki a hálózati kamerák. Összehasonlítva a 2012-es értékesítési adatokkal, ez az érték 40 százalék volt.

Az Axis továbbra is az első helyen áll a hálózati kamerák és a biztonságtechnikai kamerák között. A biztonsági kamerák kategória magába foglalja mind az analóg, mind a hálózati kamerákat. A tavalyi évben az Axis tovább erősítette piaci pozícióját azzal, hogy megszerezte az első helyet a videoenkóderek kategóriájában is. A videoenkóderek olyan termékek, amelyek lehetővé teszik, hogy az analóg kamerákra épülő rendszerek is élvezhessék a hálózati megoldások előnyeit. Az IHS további jelentős piaci növekedést jelez előre, bár kisebbet, mint az előző öt évben. Emellett az IHS azt is megállapította, hogy napjainkban a piacot több olyan szereplő fedi le, amely biztonsági rendszerekhez kínálnak hálózati videotermékeket.

Forrás: Axis

Vélemény, hozzászólás?