Nyílt napok az iQAlarmnál


Az elmúlt héten újdonsült iQAlarm termékmenedzseri pozíciómban, Szabó László kereskedelmi igazgató kíséretében lehetőségem nyílt személyesen találkozni a gyártó cég képviselőivel.

Első benyomásom a cégről és képviselőiről rendkívül kedvező, az előadásokat látva, és több beszélgetést lefolytatva megállapíthatjuk, hogy magas szintű technikai tudás és körültekintő piaci szemlélet jellemzi hozzáállásukat. Körülöttem számos más országból érkezett forgalmazók ültek, többen már 10-15 éve kapcsolatban állnak a gyártóval.

Nyílt napok az iQAlarmnál Forrás: LDSZ

Matkó Csaba, Bogdan Suster, Szabó László

Újdonságok

A minket érdeklő legfontosabb kérdésekben számos újdonságról számolhatok be.
Hivatalosan bejelentették az iQAlarm központok 32 zónás generációjának érkezését, melyet várhatóan jövő év elején bemutathatunk vásárlóinknak. Már a tervezőasztalon van a 64 zónás változat, mely 868 MHz-en kommunikál és teljes kétirányú rádió kommunikációt folytat a hozzá csatlakoztatott vezeték nélküli eszközökkel. Ráadásul a video verifikáció is bekerül a funkciói közé.
Az iQAlarm központhoz csatlakoztatható eszközök listája új termékekkel, vezeték nélküli vízszint érzékelővel, pánik jeladó nyomógombbal és kétféle gázérzékelővel bővül.

Nemzetközi Trendek

Miközben láthattuk, hogy a gyártói oldalról felhasználható eszközök és az ajánlható szolgáltatások köre örvendetes módon szélesedik, egy rövid betekintés erejéig tájékoztatást kaptunk a nemzetközi trendekbe. A gyártó cég által megbízott piackutató cég képviselője előadásában rámutatott, hogy az IoT (Internet of Things) hálózatba kötött eszközök és alkalmazások száma robbanásszerűen nő, egyértelmű, hogy a biztonságtechnikai iparág sem maradhat ki ennek hatásai alól. Jó hír számunkra, hogy a vezeték nélküli rendszerek eladása az elmúlt időszakban 5%-ról 40%-ra nőtt és az előrejelzések szerint ez csak fokozódik. Ha körül nézünk a saját piacunkon, mindenütt azt látjuk, hogy a gyártók saját eredeti termékcsaládjuk mellett megjelennek azok vezeték nélküli bővítéseivel, vagy akár a család egy teljesen vezeték nélküli ágával. Ez számunkra is jó bizonyos szempontból, hiszen a leendő vásárlók egy idő után elfogadott technológiai megoldásként tekintenek a vezeték nélküli riasztókra, ami értékesítési szempontból nagyobb lehetőséget biztosít.

Azt már a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, hogy a hazai vagyonvédelmi piac kínálati és keresleti oldalán is generációváltás van folyamatban, más szóval a riasztórendszerek telepítői és vásárlói is, egyre inkább abból a korosztályból kerülnek ki, akiknek gyerekjáték az okostelefon kezelése, és kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy az az eszköz, aminek kezelése nem lehetséges mobil alkalmazás használatával, az nem is létezik.

AVA Install

Örömmel jelenthetem be, hogy az iQAlarm termékek távoli elérésére szolgáló felhasználói AVA (Alert View Application) alkalmazás mellett mostantól a telepítők is élvezhetik a 21. századi technológia előnyeit. Az AVA Install alkalmazás használatával a telepített központok távoli elérése és átprogramozása szinte gyerekjáték. Figyelembe véve továbbá, hogy mindkét AVA alkalmazás ingyenesen áll a felhasználók rendelkezésére, nem kétséges, hogy az iQAlarm rendszerek rövid időn belül nagy népszerűségre tesznek szert mind jövendőbeli tulajdonosaik, mind a telepítők körében.

A találkozó zárónapján lehetőségünk volt kevésbé formális beszélgetéseket folytatni a Nyílt napokon résztvevő külföldi partnerekkel, és számos új ötletet, elképzelést hallottunk, melyek a hazai telepítők számára is érdekesek lehetnek. Ezeket későbbi hírleveleinkben, példákkal illusztrálva folyamatosan közzétesszük. Ugyanakkor felüdülést jelentett számunkra annak felismerése, hogy a telepítők akár a világ másik felén is ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek, amikor a gyártók képviselőivel és a végfelhasználókkal beszélgetve próbálják kielégíteni a felmerülő igényeket.

Rövidesen megkezdjük az oktatások szervezését a telepítők számára, hogy minél szélesebb körben tudjuk megismertetni a fiatalos és korszerű iQAlarm termékcsaládot.
Figyelje hírleveleinket, és jelentkezzen Ön is. Szeretettel várjuk!
Szerző: Matkó Csaba iQAlarm termékmenedzser

Nyílt napok az iQAlarmnál Forrás: LDSZ

Forrás: LDSZ

Kapcsolódó cikk:
Magasabb fokozatba kapcsol az LDSZ – beszélgetés Matkó Csabával, a Cég új termékmenedzserével

Hozzászólások