Az intelligens zárak piacának erősödését segíti a csatlakoztatott eszközök gyors térnyerése

A globális intelligens zár piaci kereslet 2021 és 2028 között 21,4% -os bővüléssel kalkulálhat – derül ki az amerikai Grand View Research, Inc. új jelentéséből. A kutatók szerint a fogyasztók tudatosságának növekedése, az intelligens otthoni biztonsági megoldások és a csatlakoztatott eszközök rohamos fejlődése ösztönzi az üzletág növekedését.

Forrás: bangood.com

Forrás: bangood.com

Bővülő piaci kereslet

Már az elmúlt években is megfigyelhető volt a vendéglátóipari szektorban az intelligens zárak széles körű telepítése a vezető turisztikai szállásadók (szállodaipar) körében, akik egyre nagyobb mértékben támaszkodnak ezekre a megoldásokra az ügyfelek és tulajdonosok nagyobb biztonsága és komfortja érdekében.

Az okostelefonok növekvő globális térnyerése további növekedési kilátásokat nyitott az iparág résztvevői számára, mivel folyamatosan igyekeztek korszerű megoldásokat telepíteni a lezárási / feloldási eljárások kezelésére. A prominens piaci szereplők különféle innovatív technikákat, például Wifi-kompatibilis és Bluetooth-alapú (BLE) zárolást / feloldást használnak okostelefonok és más eszközök segítségével intelligens zár-modelljeikben és gyakran érintőpaneleket is beépítenek, a jelszavak vagy a mintalapú zárolás / feloldás megkönnyítése érdekében.

A pandémia hatásai

A Covid-19 világjárvány átmenetileg (és különösen 2020-ban) akadályozta az új intelligens zárrendszerek piacának növekedését. A drámai változások: a határokon átnyúló kereskedelem korlátozása, a gazdasági instabilitás, a gyártási helyek ideiglenes leállítását előíró szigorú normák és a lakosság otthoni megrendeléseinek radikális csökkenése, majd elmaradása jelentős kihívást jelentett az üzletág számára az elmúlt évben. Mindazonáltal az olyan stratégiák, mint az érintés nélküli technológiák beépítése a termékekbe, a mobilalkalmazások fejlesztése és csatlakoztatása és a kedvező árfekvés, segítették a vállalatok felszínen maradását a kritikus lezárási periódusokban.

Az ipar vezető résztvevői agresszív stratégiákat alkalmaznak a túlélés biztosítása érdekében: partnerségek, K + F beruházások, egyesülések és felvásárlások, hogy nagyobb piaci részesedést szerezzenek és javítsák intelligens biztonsági megoldásaik portfólióját.

A piacon lévő több nagy cég, például a san franciscoi August Home Inc. utólag átalakított intelligens szerelhető zárakat fejlesztenek, amelyek hatékonyan elégítik ki az ügyfelek igényeit. Az ilyen zárak lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a korábbiakhoz hasonló formában maradjanak, apró részletekkel és finomabb funkciókkal.

A jövő kilátásai

A Grand View elemzői szerint 2028 végére várhatóan a lakossági szegmensé lesz a legmagasabb, megközelítőleg 60% -os bevételi részesedés. A felújítások és az új építkezések növekvő száma az ilyen zárak fokozottabb térnyeréséhez vezet majd, ezáltal pozitív hatással lehet az üzletágra a következő hét évben.

Földrajzi vonatkozásban a kutatás azt prognosztizálja, hogy az ázsiai és a csendes-óceáni térségben a feltörekvő országokban várható a legdinamikusabb fejlődés több mint 22% -os CAGR-rel a következő hét évben, a vendéglátó és a lakossági szektorban zajló modernizációs tevékenységek kapcsolódó növekvő igények okán, amelyekbe a fejlett biztonsági megoldások iránti növekvő tudatosság is jelentős szerepet játszik majd.

Forrás: securityworldmarket.com

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások