Commend „tisztaszoba” megoldások…


Ahol a TISZTÁN érthető kommunikáció a szó legszigorúbb értelmében valósul meg…

Az érintés nélküli kommunikáció lehetősége nem csak rendkívül praktikus, de bizonyos ipari és laboratóriumi környezetben elengedhetetlen is. Az ilyen területeken ugyanúgy fontos a távolabb (tiszta területen kívül) tartózkodó csapattagokkal való kapcsolattartás vagy a munkafolyamatok koordinálása menet közben. A Commend kommunikációs megoldásait kifejezetten a mindennapi munkafolyamatok egyszerűsítésére és felgyorsítására tervezték.

Forrás: SBT Protect Kft.

Forrás: SBT Protect Kft.

A gyógyszeripari-, élelmiszeripari laboratóriumokra és gyártóberendezésekre rendkívül magas biztonsági és tisztasági követelmények vonatkoznak mindamellett, hogy egyedi igénybevételnek vannak kitéve.

Ezek az előírások és terhelések érthető módon a helyszíni kommunikációt is megnehezítik. Gondoljunk csak egy virológiai laborban, védőfelszerelésben dolgozó munkatársra, akinek valamilyen módon beszélnie kell egy távoli helyiségben lévő kollégával. De ilyen pl. egy zajos berendezésekkel teli, gyógyászati segédeszközöket gyártó létesítmény is, ahol a tetőtől-talpig beöltözve dolgozó embereknek is megbízható kommunikációs kapcsolatot kell tudniuk létesíteni pl. havária helyzet kialakulásakor az üzem más helységeiben tartózkodó kollégákkal, vezetőkkel.

Az ilyen területeket a bennük lévő levegő tisztasági szintje szerint osztályozzák. A különböző osztályok azok a tisztasági szintek, amelyeket a szoba teljesít és amelyet az szennyező részecskék mennyiségének és méretének levegőtérfogatonkénti számában határoznak meg. Az elsődleges követelményeket az ISO 14644-1 szabvány fogalmazza meg. Ez a szabvány magában foglalja az ISO 1- 9 tisztasági osztályokat, ahol az ISO 1 a „legtisztább”, az ISO 9 pedig a „legszennyezettebb” osztály (és még ez utóbbi is tisztábbnak minősül, mint egy normál szoba).

Commend WS800F terminál – a biztonságos kommunikáció

Forrás: Commend

Forrás: Commend

A Commend WS800F terminál az ISO 1-9-es osztályoknak megfeleltetett berendezés, amely SIP-IP kommunikációra képes, de digitális verzióban is létezik, ha nagyobb távolságokon keresztül szeretnék kommunikációs kapcsolatot megvalósítani egyetlen kábelen.

Maga a készülék IP66-os védettséggel rendelkezik, de ami igazán érdekessé teszi, hogy antibakteriális fóliával fedett, ezzel meggátolja a baktériumok terjedését. Az elülső felület úgy van kialakítva, hogy ellenálljon a készüléket érő erős tisztítószereknek , így igény szerint könnyedén letakarítható. Az eszközöket gyógyszergyárakban és kórházakban is tesztelték a legkülönfélébb fertőtlenítő és sterilizáló folyadékokkal, amelyekkel szemben rendre megfelelt.

A terminál 2,5 W-os teljesítményű süllyesztett hangszórókkal rendelkezik. Ki- és bemeneti csatlakozásai révén ez a hangteljesítmény bővíthető külső hangszórók hozzákapcsolásával. Kimenetei révén alkalmas a védett területekre történő bejutások engedélyezésére, tehát ajtó nyitásra-zárásra, valamint különböző gépek, berendezések leállítására vagy elindítására.

Az egyszerű interkom állomásokon túlmutató funkciók

Hívásokat hangvezérléssel is tudunk kezdeményezni és a terminál 7 méteres környezetéből, a gombok nyomva tartása nélkül tudunk kommunikálni a „vonal” másik végén lévő féllel. (Open-Duplex kommunikáció) Ez azt jelenti, hogy bármilyen segítség kérés esetén a terminál megnyitja a kommunikációs kapcsolatot az előre definiált másik terminállal, vagy terminálokkal. Így akár egy fontos munkafolyamat közben több munkatárs, egy időben segíthet a védett téren kívülről.

A terminálok rendelkezésreállásban is jeleskednek. Nem szükséges minden időszakos felülvizsgálat alkalmával külső karbantartó személyeket beengedni a tiszta térbe. Az eszközök a mikrofonjaikkal és hangszóróikkal önellenőrzési funkciót végeznek, sőt a készülék egyes gombjainak működőképességét az alattuk elhelyezett mágnes távoli meghúzásával tudja ellenőrizni a rendszer. Amíg nem kapunk a rendszerről hibaüzenetet, biztosak lehetünk benne, hogy a funkciók 100%-ban elérhetőek és működőképesek.

További jellemző a rendkívül jó háttérzaj szűrés, valamint a 16 kHz-es sávszélességen történő audió jel továbbítás. Ez utóbbi arra hivatott, hogy lefedjük az emberi hang teljes frekvenciatartományát, hogy még a zajos gyártó berendezések mellett is érthetően halljuk az üzenetet. Minden eszköz rendelkezik Intelligens Hangerő Szabályozással (IVC – Intelligent Volume Control), amely által a környezeti hangszinthez igazított hangerőn hallhatjuk a bejelentéseket.

A fenti funkciók, továbbá a tökéletes hangzás és beszédérthetőség mind azt a célt szolgálja, hogy normál üzemi működésben, de még kritikus szituációkban is eljusson üzenetünk az emberekhez.

Bővebb információért vagy ajánlatkéréssel forduljon hozzánk bizalommal:
Kreutzer András
+36302331030
andras.kreutzer@sbtprotect.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások