Új Oracle felhőbiztonsági megoldások

Az Oracle bejelentette új felhőbiztonsági szolgáltatásait, az Oracle Cloud Guard-ot és az Oracle Maximum Security Zones-t. Ezzel az Oracle az egyetlen felhőszolgáltató, amely többletköltségek nélkül kínál beépített eszközöket ügyfeleinek a biztonsági kockázatok gyors és hatékony csökkentésére.

Forrás: bdpst.24

Forrás: bdpst.24

Egyre több vállalati folyamat a felhőben

A vállalatok minden eddiginél több üzletkritikus munkafolyamatot helyeznek át a felhőbe. A felhő szolgáltatások terjedése új biztonsági „holttereket” hozott létre, melyek a múlt két évben jó 200 biztonsági incidenst eredményeztek és 30 milliárdnál több adatrekord kiszivárgásáért voltak felelősek. A Gartner előrejelzése szerint „2025-re a felhőbiztonsági incidensek 99%-a az ügyfelek hibájából fog származni”.  

A használóknak és a rendszergazdáknak jobban meg kell ismerniük, hogyan működnek a felhő alapú biztonsági szolgáltatások, hogyan konfigurálhatják és tarthatják karban megfelelően a biztonsági beállításokat.

Oracle felhőbiztonsági megoldások

Egyre gyakrabban találkozunk helytelen konfigurációk miatt kialakuló biztonsági incidensekkel. Az Oracle Maximum Security Zones lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy érzékeny adataikat az Oracle felhő-infrastruktúráján belül egy előre meghatározott, nagyon szigorú biztonsági beállításokkal kialakított zónában helyezzék el. A szolgáltatás nemcsak a biztonsági szabályokat sértő eseteket jelzi, de megakadályozza a biztonsági beállítások módosítását vagy olyan funkciók telepítését, amelyek nem felelnek meg a meghatározott követelményeknek. Ezzel elkerülhetők a hibás konfigurációkból eredő kockázatok és biztonsági rések.

Az Oracle-felhő minden régiójában ingyen elérhető Oracle Cloud Guard összegyűjti az Oracle infrastruktúra-szolgáltatások naplózott tevékenységeit, a fenyegetések szempontjából elemzi őket, és automatikus korrekciós intézkedéseket hoz, ha valamilyen problémát észlel.  Öntanuló gépi tanulási algoritmusokat alkalmaz, ekként képes észrevenni a megszokott felhasználói tevékenységtől eltérő eseményeket, illetve a konfiguráció szokatlan változásait. Így például olyan támadások esetén is be tud avatkozni, amikor valós, de lopott jogosultsággal próbál valaki visszaélni.

Ezzel az Oracle Cloud Guard a rendszergazdák kezébe olyan keretrendszert ad, amellyel csökkenthetik a reakcióidőt és teljes rálátást kapnak minden, biztonságot fenyegető lépésre.

Forrás: infovilag.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások