S§T AG projekt- 30.000 eszközből álló hálózat optimalizálás a SPAR részére

Az S&T AG viszi véghez a SPAR történetének eddigi legnagyobb hálózati és biztonságtechnikai projektjét.A projekt során kialakításra kerül egy közel 30.000 vezetéknélküli eszköz (mint például laptopok, vonalkód olvasók, targonca terminálok, mérlegek, IP telefonok és tabletek) biztonságos csatlakoztatására képes, Cisco technológiánalapuló, elosztott infrastruktúra- és eszközmenedzsment rendszer. Az előkészítő tervezési- és teszt fázisok lezárultak, jelenleg az öt országra kiterjedő, éles környezeti tesztek folynak, majd ezek után jövő évben elindul a valamennyi klienst érintő roll-out fázis is.

Az S&T AG, mint a teljes projekt-életciklust (az ötlettől a megvalósításig) átfogó rendszerintegrátor nemcsak a hálózati és biztonsági komponensek telepítését végzi el, hanem már az elemzési és koncepció kialakítás fázisában is aktívan részt vett. A meglévő hálózati és biztonsági infrastruktúra vizsgálata után a SPAR-ral közösen alakította ki a legújabb biztonsági elvárásoknak megfelelő, a teljes cégcsoportra kiterjedő egységes Wi-Fi koncepciót. Az alkalmazott hitelesítési és titkosítási technológiák aktualizálásán túl a roll-out folyamán újragondolásra kerül a végponti eszközök központi menedzsmentje is.

Optimális és egységes autentikációs megoldásként a Cisco Identity Services Engine megoldását választotta a SPAR, melynek központi adminisztrációs elemei az osztrák adatközpontban, míg a gyors válaszidőt és nagy rendelkezésre állást nyújtó Policy Services Node komponensei az egyes országokban helyileg üzemelnek majd.Nem csak a végpontok nagy száma jelentett nagy kihívást a projekt kezdetétől fogva, de azok sokszínűsége, valamint – ezen felül – a különböző országok sokszor eltérő adottságai és igényei is.

Míg a projekt irányítása az osztrák SPAR központtal közösen történik, addig az S&T AG, mint multinacionális nagyvállalat az egyes országokban a helyi tevékenységeket anyanyelven és magas színvonalon képes elvégezni, együttműködve a helyi szakemberekkel, ezáltal biztosítva az eredményes projektmegvalósítást.

„Egy biztonságos, gyors és hatékony Wi-Fi infrastruktúra a SPAR konszern számára kulcsfontosságú a napi üzleti folyamatok elvégzéséhez. Mindezeken túl felkészültek kívánunk lenni a holnap üzleti kihívásaira egy optimális és rugalmas infrastruktúrával, amely garantálja a kliensek központilag vezérelt, több-szintű azonosítását. Az S&T AG-ban megtaláltuk a megfelelő partnert ehhez a fontos projekthez, aki nemcsak a szükséges technikai kompetenciákkal rendelkezik a hálózatok és az IT biztonság területén, hanem a szükséges helyi erőforrásokat is képes biztosítani minden egyes országban. Ez garantálja számunkra ennek a nagyszabású projektnek a sikeres megvalósítását” – nyilatkozta Andreas Kranabitl a SPAR Business Service ügyvezető igazgató.

A SPAR 100%-ban osztrák tulajdonban lévő vállalat, mely Ausztriában piacvezető a hipermarketek és a bevásárlóközpontok piacán.

Közlemény forrás: inspire.hu

Kapcsolódó cikkek:

BIS – rugalmas épületfelügyelet újra szabva

Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 4. – Integrált rendszerek

Az év telepítése az IFSEC-en

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?