A mesterséges intelligencia és az analitika javíthatja a biztonságot az építkezéseken

Az építőiparban folyamatosan jelentkező probléma a munkavállalók biztonsága. Az építkezések általában nagy területeken valósulnak meg és sok ember kezel veszélyes gépeket különböző helyszíneken. Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatalának jelentései szerint minden 100 000 építőipari munkásból 9,7 szenved halálos sérülést évente, ami a negyedik legmagasabb halálos sérülések aránya bármely iparágban. Az építőiparban bekövetkezett halálesetek 33 százalékát az esések teszik ki. Egy honkongi startap megoldása kiváló eszközzé válhat az építkezések biztonsági problémáinak kezeléséhez.

Forrás: asmag.com

Az építkezés biztonságának elemzése

A honkongi viAct építőipar számára mesterséges intelligencia-felügyeleti integrációs platformot fejlesztő startup. Gary Ng, a viAc vezérigazgatója a közelmúltban az asmag.com-nak nyilatkozva kifejtette, hogy a megoldásukkal a forgatókönyv-alapú érzékelési intelligencia segítségével betekintést tudnak nyújtani az építkezések helyzetébe

Szabadalmaztatott megfigyelési technológiájuk segít elemezni észlelni és előre jelezni a potenciális kockázatokat az építkezéseken, és valós idejű figyelmeztető jelzéseket, azonnali riasztásokat képes elindítani a dolgozók életének védelme érdekében. Így a viAct egyúttal virtuális asszisztens is az építkezések vezetői számára.

Működés

A megoldás telepítéséhez nincs szükség technikai szakértelemre. Bármely 2 MP-es, vagy nagyobb felbontású megfigyelő kamerával rendelkező építkezés egyszerűen használhatja az RTSP hivatkozást a viAc intelligens felhőrendszeréhez való csatlakozáshoz a felügyelet automatizálása érdekében. A cég elmondása szerint megoldása akár a kritikus és nem statikus építkezések, például alagutak, utak stb. felügyeletét is képes biztosítani, még áramellátás és internet hiányában is.

“Az alkalmazónak csak annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja az AI-kamerákat a viAct intelligens mesterségesintelligencia-felhőmegoldásához” – magyarázta Ng. „A rendszer automatikusan és azonnal riasztja a helyszíni és távoli érintetteket, ha valaki megfelelő egyéni védőfelszerelés nélkül dolgozik, géphez vagy veszélyes zónához közeledik, vagy ha valami fontos biztonsági szabályt elhanyagolnak. A viAct integrált műszerfala rögzíti az összes meg helytelen magatartás vizuális bizonyítékát, amely később felhasználható a dolgozók betanítására.

A technológia részei egyebek mellett a PPE érzékelő modulok, az ütközésgátló riasztórendszerek, a szabadesés-érzékelő modulok, a Danger Zone Alert Sensor System (DZASS) stb.

A megoldás integrált műszerfalán egy Áttekintés és Trendkártya funkció is található, amely segít a biztonsági vezetőknek figyelemmel kísérni akár egy dátumtartományt figyelve is a trendeket a biztonsági folyamatok javítása jobb tervezhetősége érdekében.

Költséghatékony

Pénzügyi szempontból a balesetek sokba kerülnek az építőipari cégeknek. Mielőtt azonban beruháznának egy baleset-megelőzési megoldásba, a kritikus kérdés mindig az ár. Ugyanakkor borítékolható hogy a halálos, vagy súlyos balesetek esetén felmerülő kártérítési költségek többnyire jóval magasabbak, egy korszerű megelőző technológia vásárlásánál.

Forrás: asmag.com Prasanth Aby Thomas

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások