Videosec_NVR_cover

A videorendszer lelke a rögzítő! Videosec NVR rögzítők

Minden IP-alapú rögzítési platform lelke a rögzítést végző NVR. Ehhez csatlakoznak a kamerák, a szenzorok, riasztási kimenetek, a kameravezérlő billentyűzetek és a monitoringot végző szoftverek is. Jelen bemutatónk témája a Videosec NVR-302-16B hálózati rögzítő, a Videosec termékpalettájának „ pusztavacsi Jeltornya”, a rögzítő paletta közepe. (tovább…)

SmartIP-cover

A Videosec Smart IP platform előnyei

Sokféle IP-alapú kamerarendszer van jelen a piacon, de egy rendszer képességeit nem lehet néhány adatlap átolvasásával felmérni, ezért készült ez az összefoglaló, ami a Videosec Smart IP platformjának fontos részleteire, kiemelkedő tulajdonságaira szeretné felhívni a figyelmet elsőként a teljes platform magyar nyelvű felületére. (tovább…)

MikroTik hAP routerek – Egy kiváló választás Forrás: GeoVision H. Kft

MikroTik hAP routerek – Egy kiváló választás

Kicsi, hatékony és gyors megoldást kínál a MikroTik két kompakt wireless routere. Jó opció otthonra vagy kisebb irodákba. A telepítők körében igen elterjedt, mivel vezeték nélküli hálózatok kialakítására rendkívül célszerű alkalmazás. (tovább…)

Forrás: priton.hu

A nyomtató is komoly biztonsági kockázat lehet

A legtöbb cég számára  a nyomtató biztonsági vakfolt. Ha az illetéktelen felhasználó hozzáfér egy hálózatra kapcsolt nyomtatóhoz, eszközkonfigurációkra, hálózati információkra és felhasználói adatokra bukkanhat. (tovább…)

A beléptetés fejlődését meghatározó 9 legfontosabb irányzat

A beléptetés fejlődését meghatározó 9 legfontosabb irányzat

Kutatások szerint a rohamosan fejlődő digitális technológia területén a beléptető rendszerek és eszközeik gyorsuló tempóban fogják meghaladni  a hagyományos beléptetési módszereket.  A legjelentősebb megoldások már napjainkban is a hálózaton keresztül összekapcsolt és szoftver alapú fejlesztések. A biometrikus azonosítás terjedésével a készülékek (technikák) is könnyebben lesznek telepíthetőek az eddigieknél. (tovább…)

Geovision Optikai Kábel Workshop, szerelési ismeretek

Geovision Optikai Kábel Workshop, szerelési ismeretek

Geovision Workshop 2015 június 17-én és 24 én. Tudta, hogy a növekvő kameraszámú IP-s rendszerek sávszélesség igénye is folyamatosan nő? Tudta, hogy 100 méter feletti kábelszakasz áthidalása esetén az egyik legjobb és leggazdaságosabb megoldás az optika? Nincs még ebben tapasztalata? Segítünk Önnek!

Jöjjön el  workshop délelőttünkre és legyen gazdagabb az optikai kábelek, szerelvények és hálózatok adta előnyök ismeretével!  Ismerje meg azt az optikai termékkört, amelyet kizárólag kézi szerszámokkal, egyszerű mechanikus szereléssel, gyorsan, hegesztés nélkül is kompletten megszerelhet.

 


Időpontok:

 • 2015. június 17. 9:00
 • 2015. június 24. 9:00

Helyszín:

1119 Budapest, Petzvál József utca 30.

Oktatási tematika:

 • Összefoglaló elmélet
 • Rendszertervezés
 • Szerelési gyakorlat

Részvételi díj: 8.900 Ft + áfa/fő, mely teljes egészében levásárolható optikai eszközökre év végéig. Egy cégtől legfeljebb 2 főt tudunk fogadni (a második résztvevőnek fél áron tudjuk biztosítani a képzést).

Válassza az Önnek megfelelő dátumot (június 17. vagy 24.) és jelentkezzen még ma: info@gvhungaria.hu e-mail címen vagy 06-1/205-3527 telefonszámon.

Üdvözlettel:

Révész Péter
GeoVision Hungária Kft.
1119 Budapest, Petzvál J. u. 30.
T: +36 1 205 3527
F: +36 1 700 2535
M: +36 30 811 2400
geovision.shop.hu
skype: gvhungaria

kapcsolódó cikkek:

Komoly erősödés a GeoVision termékpalettáján

GeoVision workshop 2015 április 15.

Geovision 2015. március 18. workshop program

axis c3003e high

A hatékony videofelügyelet forradalma, hálózati hangszóróval az Axistól

Az Axis vadonat új terméke, az AXIS C3003-E hálózati hangszóró egy egyszerűen telepíthető kültéri kivitelű hangszóró, ami tisztán szólal meg és messziről is hallható. A videó rendszerrel együtt használva, az AXIS C3003-E lehetővé teszi, hogy a felhasználó távolról is megszólítson embereket és megakadályozzon eseményeket. A hangszóró ideálisan használható meglévő kültéri installációkhoz például parkolókban, építkezéseken, köztereken és más kritikus telepítéseknél.

Az AXIS C3003-E a világ első nyílt szabványú hálózati hangszórója. Egyszerű telepíteni és integrálni meglévő videó rendszerekhez vagy IP telefonrendszerbe, ezáltal működőképes bárhol, ahol  hálózati kapcsolat van

A hangszóró egy IoT (Internet of Things) eszköz, ami közvetlenül kapcsolódik egy IP hálózathoz. Az eszközhöz rendelhetünk egy telefonszámot és egyszerűen a számot tárcsázva már beszélhetünk is. Szinte bármivel integrálható. Használatával olyan előnyökre tehetünk szert, mint alacsony telepítési költség, könnyű integrálhatóság és megbízható működés.

Jelátvitelt, dekódolást, erősítést végez

Az AXIS C3003-E jelátvitelt, dekódolást, erősítést végez, azon felül, hogy hangszóró. A legtöbb analóg hangszórókhoz külön kell csatlakoztatni erősítőt vagy hálózati kamerát ahhoz, hogy az eszköz hálózatra csatlakozzon. A hálózati hangszóró egy különálló egység, amit bárhová helyezhetünk, ezáltal egy rugalmas, skálázható és költséghatékony eszközt kapunkKülső áramforrásra sincs szükség a PoE támogatás miatt. Egyetlen kábelen keresztül kapja a működéshez szükséges áramot, kapcsolódik közvetlenül a videómenedzsment rendszerhez és/vagy a VoIP telefonrendszerhez.

Jelentős hangnyomás, előre felvehető üzenetek

A hangszóró nagy hangnyomással (121 dB) bír, ezáltal messziről is kiválóan hallható. Az innovatív új funkcióval, az Auto Speaker Test használatával bármikor, gyorsan tudjuk ellenőrizni,hogy a hangszóró működik-e azáltal, hogy a hangszóró audió visszajelzést küld a rendszernek.
A hangszóró  támogatja a PoE-t, amivel csökkenthetők a telepítési költségek és egyszerűsödik a telepítés is. Lehetőség van előre felvenni üzeneteket, amelyeket azután manuálisan, vagy automatikusan le lehet adott eseményeknél játszani.

Könnyen integrálható

A hangszóró könnyen integrálható más videomenedzsment rendszerekkel. Kompatibilis többek között a Milestone-nal és az AXIS Camera Station 4.2-vel is. Az AXIS C3003-E integrálható SÍP protokolt (Session Initiation Protocol) használó VoIP telefonrendszerekkel. Ezek használatával akár egy mobilról is tudunk üzenni a hangszórón keresztül. Mint bármilyen hálózati eszközt, az AXIS C3003-E hangszórót is egyedi IP címmel tudunk ellátni.

A hálózati hangszóró már kapható az Aspectis Kft.-nél. Bővebb információért kérjük keresse értékesítőinket

www.aspectis.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hőmérsékletváltozásra riasztást adnak le az új Axis hőkamerák!

Új Axis hálózati kamera – 360°-os nézet, egykattintásos PTZ vezérlés!

 

Vadonatúj fix dóm termékcsalád a legmodernebb tudással felvértezve – AXIS Q35

 

Képfeldolgozás elosztott informatikai hálózatokban

Képfeldolgozás elosztott informatikai hálózatokban

A mindent elérő és behálózó hálózat, az olcsó és nagy teljesítményű eszközök, szenzorok, valamint a felhő megteremtik az alapokat napjaink egyik nagy forradalmának, a dolgok internetének (Internet of Things). Ez tulajdonképpen a klasszikus mérés/vezérlés paradigmát valósítja meg korlátok és kompromisszumok nélkül. (tovább…)

canon VB-S31D

CANON biztonsági kamerák Magyarországon

A több, mint 70 éves képrögzítési tapasztalattal rendelkező japán CANON hálózati kamerái, megjelentek a hazai piacon is. Az 1,3 MP és FULL HD felbontású PTZ, dome és box kamera modellek, kitűnő képminőséget produkálnak gyenge fényviszonyok mellett is. A technikákat idén ősztől az LDSZ Kft forgalmazza.

Kiemelkedő képminőség

A CANON, mint kiemelkedő gyártó a legigényesebb – broadcasting – piacon, a biztonsági kameráiba a saját maga által fejlesztett és Japánban gyártott optikákat, fényérzékelő CMOS-okat és video jelfeldolgozókat építi be. Ezzel tökéletes összhangot tud biztosítani a képalkotás folyamatában, amivel különleges képminőséget ér el. A külön képfeldolgozó és hálózatkezelő processzor, a DIGIC DV III és a DIGIC NET II beépítésével a teljes képfeldolgozási folyamat, így a rögzítés, feldolgozás, kódolás és továbbítás zökkenőmentesen zajlik.

ONVIF kompatibilitás

A kamerák ONVIF 2.4 és ONVIF Profile S kompatibilisek, a progressive scan funkciónak köszönhetően, villódzás mentes képet jelenítenek meg a monitorokon. SD kártyára készítenek felvételt, beépített 2 utas audioval rendelkeznek. Minden funkció távolról, szoftverből állítható. Az átfogó CANON 3 éves cseregarancia teljes körű szolgáltatást biztosít.

Kompakt boksz kamera sorozat

Hihetetlenül kompakt a box kamera sorozat. Mindössze 54x32x114 mm méretekben benne van az integrált 2,7 mm fókusztávolságú, 96° látószögű optika. A dómkamera sorozat szintén „japán” méretekkel bír : a 120 mm átmérőjű aljzat közepén, egy fél golflabda méretű félgömbben található, a kamera és az optika. Az aljzat és a félgömb együtt 54 mm „magas”. A professzionális fényképezőgépek technológiáját használva éri el a CANON, hogy 90° feletti látószög esetén sem lesz hordótorzítás.

canon VB-M42 black

SSC funkció

Az SSC funkció minden, a képen látható személyre-tárgyra beállítja az optimális fényerőt, ezáltal a képek tisztán és a legnagyobb részletességgel és optimális kontraszttal tudnak megjelenni A kép túl sötét és túl világos részei is, részlet gazdag módon válnak láthatóvá. A képen lehetőség van megkülönböztetni fényes és sötét területeket és azok részleteit. Ez a funkció különösen fontos olyan helyzetekben, ahol a fény a megfigyelt tárgy hátteréből származik (pl ablakok, ajtók).

canon VB-S900FIntelligens elemzési funkciók

A CANON biztonsági IP kamerái a csúcsminőségű megfigyelési szolgáltatások és a részletes képek mellett, akár 15 intelligens elemzési funkciót is biztosítanak.. A kamerák mindegyike beépített, fedélzeti video elemző funkciókkal van ellátva .
* Mozgó célpont érzékelése.
* Elhagyott tárgy érzékelés.
* Elmozdított tárgy érzékelése.
* Kamerát érő külső beavatkozás érzékelése ( lefestés/letakarás )
* Fejlesztett Vonalon áthaladás érzékelése ( irány érzékeléssel )
* Elhaladó objektumok észlelése.
* Intelligens Hangerő Érzékelés.

kapcsolódó cikkek:

Bosch intelligens IP videomegoldások II. rész

Új hír a Samsung Techwin WiseNetIII termékeiről

Merre tart a videomegfigyelés 2014-ben?

spar bevasarlo

S§T AG projekt- 30.000 eszközből álló hálózat optimalizálás a SPAR részére

Az S&T AG viszi véghez a SPAR történetének eddigi legnagyobb hálózati és biztonságtechnikai projektjét.A projekt során kialakításra kerül egy közel 30.000 vezetéknélküli eszköz (mint például laptopok, vonalkód olvasók, targonca terminálok, mérlegek, IP telefonok és tabletek) biztonságos csatlakoztatására képes, Cisco technológiánalapuló, elosztott infrastruktúra- és eszközmenedzsment rendszer. Az előkészítő tervezési- és teszt fázisok lezárultak, jelenleg az öt országra kiterjedő, éles környezeti tesztek folynak, majd ezek után jövő évben elindul a valamennyi klienst érintő roll-out fázis is.

Az S&T AG, mint a teljes projekt-életciklust (az ötlettől a megvalósításig) átfogó rendszerintegrátor nemcsak a hálózati és biztonsági komponensek telepítését végzi el, hanem már az elemzési és koncepció kialakítás fázisában is aktívan részt vett. A meglévő hálózati és biztonsági infrastruktúra vizsgálata után a SPAR-ral közösen alakította ki a legújabb biztonsági elvárásoknak megfelelő, a teljes cégcsoportra kiterjedő egységes Wi-Fi koncepciót. Az alkalmazott hitelesítési és titkosítási technológiák aktualizálásán túl a roll-out folyamán újragondolásra kerül a végponti eszközök központi menedzsmentje is.

Optimális és egységes autentikációs megoldásként a Cisco Identity Services Engine megoldását választotta a SPAR, melynek központi adminisztrációs elemei az osztrák adatközpontban, míg a gyors válaszidőt és nagy rendelkezésre állást nyújtó Policy Services Node komponensei az egyes országokban helyileg üzemelnek majd.Nem csak a végpontok nagy száma jelentett nagy kihívást a projekt kezdetétől fogva, de azok sokszínűsége, valamint – ezen felül – a különböző országok sokszor eltérő adottságai és igényei is.

Míg a projekt irányítása az osztrák SPAR központtal közösen történik, addig az S&T AG, mint multinacionális nagyvállalat az egyes országokban a helyi tevékenységeket anyanyelven és magas színvonalon képes elvégezni, együttműködve a helyi szakemberekkel, ezáltal biztosítva az eredményes projektmegvalósítást.

„Egy biztonságos, gyors és hatékony Wi-Fi infrastruktúra a SPAR konszern számára kulcsfontosságú a napi üzleti folyamatok elvégzéséhez. Mindezeken túl felkészültek kívánunk lenni a holnap üzleti kihívásaira egy optimális és rugalmas infrastruktúrával, amely garantálja a kliensek központilag vezérelt, több-szintű azonosítását. Az S&T AG-ban megtaláltuk a megfelelő partnert ehhez a fontos projekthez, aki nemcsak a szükséges technikai kompetenciákkal rendelkezik a hálózatok és az IT biztonság területén, hanem a szükséges helyi erőforrásokat is képes biztosítani minden egyes országban. Ez garantálja számunkra ennek a nagyszabású projektnek a sikeres megvalósítását” – nyilatkozta Andreas Kranabitl a SPAR Business Service ügyvezető igazgató.

A SPAR 100%-ban osztrák tulajdonban lévő vállalat, mely Ausztriában piacvezető a hipermarketek és a bevásárlóközpontok piacán.

Közlemény forrás: inspire.hu

Kapcsolódó cikkek:

BIS – rugalmas épületfelügyelet újra szabva

Hogyan fejlődik a biztonságtechnika 2013-ban? 4. – Integrált rendszerek

Az év telepítése az IFSEC-en

Az Aspectis Kft meghívja Önt az AXIS ROADSHOW 2014 rendezvényeire

Az Aspectis Kft meghívja Önt az AXIS ROADSHOW 2014 rendezvényeire

Az Aspectis kft két napos Rodshow keretében mutatja be november 11-én, illetve 13-án az Axis hálózati videorendszerek termékeit, megoldásait, partnerprogramját.

Tisztelt Rendszerintegrátor és Viszonteladó!

Egy olyan rendezvényre szeretnénk invitálni Önt, amelynek keretében kiváló lehetősége lesz ‎megismerni a hálózati videorendszerek piacán vezető szerepet betöltő Axis Communications termékeit és megoldásait.‎

Mire számíthat?‎

 • Bemutatjuk az Axis legújabb kamerakínálatát. ‎
 • Megismerheti az Axis Partnerprogramot és a piacra lépési modellt. ‎
 • Gyakorlati bemutató keretében megnézheti az Axis kamerák és videokezelési szoftverek érdekes integrációját.
 • Ismertetjük az intelligens videoanalitikai alkalmazásokat és biztonságtechnikai hardvereket. ‎

Helyszínek:

2014. november 11. –  DEBRECEN
Aquaticum Termal & Wellness Hotel (H-4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.)

2014. november 13. – BUDAPEST
Danubius Health Spa Resort (H-1007 Budapest, Margitsziget)

Magyar nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítunk minden résztvevő számára.  A  részvétel ‎ingyenes, de regisztrációhoz kötött.‎ Rendezvényünkkel ötleteket szeretnénk adni vállalkozásához.‎

“A HÁLÓZATI VIDEORENDSZEREK PIACÁNAK ÉLÉN. EGYÜTT!“

Kérdés esetén forduljon az Aspectis Kft. munkatársainkhoz a sales@aspectis.hu e-mail címen vagy a +36-1-414-1023-as telefonszámon.

A nap részletes programját ide kattintva olvashatja el.

Ide kattintva pedig kiválaszthatja az Önnek megfelelő helyszínt és regisztráljon az eseményre.

kapcsolódó cikkek:

Samsung Techwin 1 napos tanfolyam az Aspectis szervezésében

Az Intellio Video System 3 az Országos IP Konferencián

A hálózati rendszerek felépítése

A hálózati rendszerek felépítése

Májusi előadásán az Erando és az IndigoVision a termékeik és szolgáltatásaik részletes ismertetése mellett a nem kellő hatékonysággal kialakított hálózati rendszerek veszélyeire is felhívták a figyelmet. Az Erando és az IndigoVision egyik fő szempontja, hogy hálózataik védettek és biztonságosak legyenek.

Hálózati rendszer felépítés DNA – Disztribútolt hálózati architektúra három útja:

Centralizált kialakítás – nem biztonságos

 • 1 központi adatbázis
 • kis rendszer megoldás

 

A hálózati rendszerek felépítéseDisztribútolt kialakítás –  adat és konfigurációs védelemmel ellátott – skálázhatóbb

 • 1 központi adatbázis
 • helyszínenkénti területi adatbázis
 • elosztott terhelés kezelés, és licenc kezelés
 • költséghatékony kialakítás nagyobb rendszer esetén

 

A hálózati rendszerek felépítése

Enterprise disztribútolt kialakítás adat és konfigurációs védelemmel ellátott – skálázhatóbb

 • 1 központi adatbázis
 • helyszínenkénti területi adatbázis
 • elosztott terhelés kezelés, és licenc kezelés
 • földrajzilag is több telephelyes kialakítás
 • helyi file szerver tartalmazza a konfigurációt, melyek szinkronizálódnak

A hálózati rendszerek felépítéseMivel a hálózattervezés képezi a rendszer alapját, ennek kivitelezése az első és legfontosabb lépés. A tervezés során meg kell határozni a sávszélesség igényt, amit a használt tömörítési eljárás, a felbontás, a tényleges és effektív sebesség mind nagymértékben befolyásol. A sávszélesség igény pedig már meghatározza a szükséges teljesítményt a hardver eszközöknél is. A hálózat kiépítése aprólékos és összetett munka, amelyben az Erando és az IndigoVision professzionális megoldásokat nyújt.

Forrás: Erando Kft.

Kapcsolódó cikkek:

Meghívó az IndigoVision és az Erando közös előadására

Előadássorozat: IP-alapú videorendszerek

Térfigyelőrendszerek – felhasználói szemmel I.

Térfigyelő rendszerek – felhasználói szemmel III.

Lap teteje