Videosec OET-213H-BTS1 terminál – testhőmérséklet és maszkviselés hatékony ellenőrzése beléptetéskor

A maszkviselés és a testhőmérséklet automatizált ellenőrzésére szolgáló beléptető terminálról, az OET-213H-BTS1-ről, a következőket érdemes tudni. Optimális telepítési körülmények között 100 személy 6 perc alatt leellenőrizhető egy terminállal. A hőmérsékletellenőrzés érintés nélkül, a belépni szándékozó csuklójáról, 1-3cm távolságból történik, ezzel csökkentve a környezeti hatásoknak jobban kitett arcról vagy homlokról történő mérés bizonytalanságát. Az ellenőrzésre jelentkező személyhez a terminál magyarul szól, illetve lehetőség van magyarázóábrák és reklámgrafikák, illetve az intézmény logójának megjelenítésére a kijelzőn. A két relékimenet alkalmazva (mindkettő NO+NC) egyikkel ajtónyitást, másikkal riasztást vezérelhetünk, de mindkettőt köthetjük jelzőfényhez is.

Forrás: Euro Tech Corporation Kft.

Forrás: Euro Tech Corporation Kft.

OET-213H-BTS1 terminál

Az OET-213H-BTS1 terminál önálló, szigetszerű működésre lett tervezve, de többszintes integrációs lehetőségeket hordoz magában. A Videosec IP kamerarendszerekhez is alkalmazott PC monitoring applikációban, a Guard Stationben az élőkép megjelenítésén túl egy vagy több terminál áthaladó forgalmáról kapunk bélyegképes listát, minden szabályszegést külön jelezve. A terminálon beállítottól eltérő hőmérsékleti limitet is alkalmazhatunk, ezekről e-mail értesítést is kérhetünk. Az áthaladások listájában időszak és egyéb kritériumok alapján keresést végezhetünk. A beépített kamera képét NVR-hez is csatlakoztathatjuk, illetve a star4live.com-on regisztrált fiókunkhoz adva távolról is elérhetjük. Ilyenkor beállítható, hogy az utoljára mért hőmérséklet megjelenjen OSD feliratként.

A terminál képes arcfelismerésre és RFID azonosítókártya olvasására is. A belépésre jogosultakból létrehozott adatbázis alapján csak arc-egyezés, csak kártya-egyezés, vagy mindkettő alapján végezhetünk beléptetést. Legfeljebb 10.000 arcmintát kezelhetünk, egy személyhez akár 6 különböző arcminta is feltölthető. Az azonosítás hatékonysága maszkviselés mellett is kellően hatékony. A szabadon elérhető API leírás alapján, vagy wiegand ki/bemenettel már meglévő ügyviteli rendszerünkhöz is csatlakoztathatóak az új beléptetési pontjaink.

Forrás: Euro Tech Corporation Kft.

Forrás: Euro Tech Corporation Kft.

A testhőmérséklet-ellenőrző terminált stabil hőmérsékletű, légmozgásoktól mentes helyre telepíthetjük. A hőmérőmodul nagypontosságú A/D átalakítója 10°C-tól 30°C-ig terjedő környezeti hőmérsékleti tartományban garantálja a kellően pontos működést, a tartományon kívül csökken a hőmérés pontossága. Az alapértelmezett mérési tartomány 35.5°C-42°C, az alapértelmezett riasztási küszöbhőmérséklet 37.3°C. A terminált rögzíthetjük falra, az asztalra/pultra helyezhető desktop-konzolra, vagy talajon álló tartóállványra.

A GDPR szabályokhoz alkalmazkodva különféle adatkezelési szabályokat alkalmazó helyszíneken megfelelő rögzítési, arcfelismerési, maszkviselést ellenőrző és adattárolási beállításokat alkalmazva megfeleltethetjük eszközünket a dokumentált szabályoknak.

Az OET-213H-BTS1 weboldalán egy videóban foglaltuk össze a terminál néhány fontos jellemzőjét, beállítását és
használati módját. Minden felmerülő kérdésével forduljon a Videosec csapatához.

Euro Tech Corporation Kft.
www.videosec.com

Hozzászólások