Securiton drón elhárítás – Az illegális drón használat felderítésére

A német Securiton “Securilocate Drone Wingman Pro” mobil drónja a repülő tárgyakat, de a távirányítókat is észleli,. Mivel a drónok rádión keresztül csatlakoznak a távirányítóhoz, a DF antennák képesek elfogni az átvitt jeleket, és azonosítani az objektumok helyzetét.

Forrás: Securiton

Forrás: Securiton

Németországban félmillió drón működik jelenleg. Év eleje óta szigorúbb előírások vonatkoznak használatukra (mint ahogy egyébként nálunk is, lásd cikkünket itt. De a drónbűnözés is egyre erőteljesebben jelentkezik. A bűnözők továbbra is drónokat használnak, hogy illetéktelen tárgyakat csempésszenek a börtönbe, megbénítsák a légi forgalmat és kémkedjenek ipari üzemek vagy emberek ellen stb.

Így hát vastagon felértékelődnek a drónészlelő rendszerek. A radarokkal ellentétben a drónészlelő rendszernek nincs vak területe, és teljesen lefedi a vizsgálni kívánt területet – állítja Jochen Geiser, a Securiton németországi mobil tulajdonvédelem termékmenedzsere. A megfelelő alkalmazás vizualizálja a helyeket, távolságokat, riasztási zónákat és fenyegetési szinteket a mobileszközökön. Intuitív kezelőfelülete biztosítja a biztonságos működést – még stresszes helyzetekben is. Az észlelt és rögzített információkat el lehet juttatni a biztonsági kapcsolattartókhoz a beavatkozások megkezdése érdekében.

Minden drónnak van egyfajta ujjlenyomata, amelyet rádió továbbít. Az érzékelő rendszerek adatbázis-lekérdezéssel határozzák meg a gyártmányt és a modellt. A mesterséges intelligencia itt segít: a drónjeleket és azok mintáit egy speciális eljárással hasonlítja össze. Annak érdekében, hogy mindig fel lehessen ismerni a legújabb fenyegetéseket és modelleket, a rendszer folyamatos frissítésére van szükség. Ha tudjuk a drón méretét és annak hasznos terhelhetőségét, jobban fel tudjuk mérni a kockázat mértékét.

A Wingman Pro akár 16 órán keresztül is képes folyamatosan a környezetet vizsgálatára segítve a kiszolgáltatott személyek közvetlen védelmét, vagy járőrözve és üzemképes rossz időjárási, vagy látási viszonyok mellett is.

Forrás: Securiton, Git Sicherheit

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások