III. MBF konferencia

Ne légy laikus! címmel rendezte III. konferenciáját a Magyar Biztonsági Fórum Egyesület (MBF) 2013. november 20-án és 21-én Tapolcán a Pelion szállóban.

Az MBF a konferenciát olyan szakemberek számára szervezte, akik bár nem rendelkeznek biztonsági végzettséggel, mégis ez a terület is része munkájuknak. A hatvan résztvevő számára biztonsági szakemberek tartottak érdekes, hasznos előadásokat a vagyonvédelem számos területéről.

Az előadások

Biztonsági 1 × 1 címmel Papp Róbert, az egyesületi titkára szólt érdekességekről és buktatókról a biztonság világából. Amatőr operatőrök volt Bata Miklós, az Aspectis ügyvezetője előadásának címe, aki a CCTV rendszerek kiválasztásáról és helyes alkalmazásukról tartott érdekfeszítő tájékoztatást. Dr. Pataki Gábor, adatvédelmi szakjogász és Molnár Gábor, az L-Tender Consulting ügyvezetője a személyes adatok védelméről beszélt. Előadásukban adataink védelmének fontosságát ecsetelték.

Noth Péter, a MegaFortris ügyvezetője a plombálás és jelöléstechnika lehetőségeiről és csapdáiról tartott érdekes bemutatót. Muray Melinda, a Sectran Backoffice Kft. ügyvezető igazgatója a gépkocsivezetők DIDb adatbázisát mutatta be a hallgatóságnak. Solymár Zoltán, a Z&Z Biztonságtechnika Kft. nevében esettanulmányban ismertette egy termelőüzem bezárásának történetét. A gyár megszűnésének oka az volt, hogy a dolgozók gyakorlatilag minden mozdíthatót elloptak. Majd szólt a megelőzés lehetőségeiről.

Ugrin Botond, a Zuben.hu fejlesztőmérnöke a papírmentes őrszolgálatot biztosító szoftvert ismertette. Fábián Zoltán, a Computerworld B2B ágazatvezetője az IT biztonság új irányvonalait mutatta be. A légügyi biztonságról Imre Sándor, a DHL Express biztonsági igazgatója beszélt.

III. MBF konferencia

Uitz Kata és Bognár Gergely, a Door To Door Express Kft. munkatársai a szállítás biztonságáról szóltak a kamionsofőrök és speditőrök szemszögéből saját esettanulmányaikkal fűszerezve. Horváth László, az OS Security Kft. területi vezetője a munkatársak kiválasztásának nehézségeire hívta fel a figyelmet előadásában. Kerekes Tamás pszichológus, poligráf szakértő a hazugságvizsgálat kapcsán igyekezett néhány tévhitet eloszlatni, majd bemutatta a poligráf alkalmazásának lehetőségeit.

A konferencia jótékonysági tomboláján valamivel több, mint 300 ezer forint gyűlt össze, az összeget a részvevők szavazata alapján a Girincsi Gyermekotthon kapja meg.

Tisztújítás

Az MBF a konferencia végén megtartotta az alapszabályban rögzített, kétévente esedékes tisztújító közgyűlését.
Az egyesület új elnöke Imre Sándor lett, titkára Ugrin Botond, a Felvételi és Etikai Bizottságot pedig Majoros Gábor vezeti. Ők hárman alkotják az egyesület elnökségét. Ezen felül Noth Pétert választották megaz Ellenőrző Bizottság elnökévé.

Az előadások anyagát a későbbiekben külön írásokban részletesen is bemutatjuk.

Forrás, képek: MBF


III. MBF konferencia

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?