Bicepsszel irányított drónok?

Lazításként egy kicsit Sci-Fi! A MIT kutatóinak sikerült olyan, az izmok munkáját lekövető technológiát élesben kipróbálniuk, mellyel a drónreptetés egészen új szintre emelkedhet. Egy kisérleti fejlesztés eredményeként a kéz- és karmozdulatok játszanak szerepet a drón irányításában.

Conduct-A-bot

A drónok reptetéséhez többnyire hozzátartozik valamiféle kontroller, melyen keresztül a pilóta – többnyire a hüvelykujjaival mozgatva a kis joystickeket – irányíthatja a parányi légi járművet. A MIT CSAIL “Conduct-A-bot” megoldása kukázza ezt a kontrollert, helyette a kéz- és karmozdulatok játszanak szerepet az irányításban.

A kutatók által kifejlesztett kísérleti megoldás az izomműködést követve detektál különféle gesztusokat, vagyis nem kell a drónnak látnia a pilótát, illetve nem kell egyedileg kalibrálni, betanítani a rendszert a használat előtt.

A Conduct-A-bot azért rövidtávon biztosan nem váltja majd ki a jól megszokott kontrollereket, már csak azért sem, mivel egyelőre meglehetősen nagy tévesztéssel dolgozik. Van még mit fejleszteni, mert számszerűsítve egyenlőre a gesztusoknak csak mintegy 82%-át ismeri fel.

Forrás: hwsw.hu

Hozzászólások