Mi az a ccHDTV?

Mikor már azt hittük, hogy a jó öreg analóg CCTV rendszerek elbúcsúztatásával megnyugszanak a kedélyek, lerúgva a váltott-soros letapogatás kötelező 625 sorának nyűgét, és megnyílik az út a megapixelek világába, akkor az „egy igaz” IP kamerák egyeduralma helyett – talán az új kábelezési struktúráktól megrettenve – egymást érték a nagy felbontást ígérő,koaxon közlekedő „analóg” mutáns technológiák. HD-SDI, AHD, HDTVI, HDCVI, ccHDtv, HDMDI protokollok, melyek a pillanatnyi piaci vákuumot kihasználva igyekeztek megoldást nyújtani (vagy piaci dominanciát szerezni)a HDcctv piaci szegmensében. És a folyamat még ma is tart…

Forrás: cctv australia.com

Forrás: cctv australia.com

ccHDTV protokoll

A ccHDTV egy új protokoll és szabvány a digitális HD felügyeleti megoldásokhoz. 100%-ban az ITE Tech Inc. fejlesztette és támogatja.

A technológia szoros párhuzamban van az IP alapú digitális megfigyeléssel. A ccHDTV kamerák és az IP-kamerák videóformátuma pontosan ugyanaz. Az egyetlen nagy különbség az átviteli technológia. Míg az IP-kamerák az Internet Protocol-t használják digitális videók továbbításához, addig a ccHDTV kamerák digitális televíziós (DTV) műsorszórási technológiát használják. A technológia kellőképpen rugalmas, támogatja az átvitelt koaxiális és Ethernet kábeleken, csavart érpárokon, üvegszálakon, és sok egyéb módon. Támogatja a vezeték nélküli átvitelt is.

DTV jelformátumok, a frekvencia osztásos multiplexelés

Az analóg korszakban a CVBS volt a televíziós és a CCTV felügyeleti rendszerek közös jelformátuma. Az analóg televíziós sugárzás megszűntetése (ASO) után az országok világszerte saját digitális TV szabványaikat adaptálták. Ezek közül a DVB-T és az ISDB-T lettek a legnépszerűbbek, ezért választották őket a ccHDTV átviteli technológiájaként. A DTV szabványok természetüknél fogva a digitális audio- és videoátvitelre lettek kifejlesztve. Alkalmazásuk számos előnyt jelent a digitális felügyeleti rendszerekben. Ilyen például a frekvenciaosztásos multiplexelés intézménye, ahol a frekvenciacsatornák lehetővé teszik több, HD vagy UHD (1080p30, 1080p60, 4K stb.) digitális videójel továbbítását, egyetlen koaxiális kábelen keresztül. A videó átvitel előtti tömörítés pedig nagymértékben csökkenti a vevőkészülék és a tárolóeszköz komplexitását.

Jelátviteli távolságok

A fejlett digitális átviteli technológiának köszönhetően a tényleges telepítések azt mutatják, hogy az átviteli távolság meghaladja 1000 métert az 5C2V / RG6 koaxiális kábeleken, vagy legalább 500 méter az alacsonyabb minőségű 3C2V / RG59 kábel típuson. A megadott távolságon belül nincs szükség jelerősítőre vagy boosterre.

Kábelezési struktúra, átállás a ccHDTV-re

Ráadásul, mivel mind a ccHDTV, mind a cctv a televíziós rendszereken alapulnak, a telepítés és az üzemeltetés hasonlósága megkönnyíti az elavult analóg rendszerekről HD vagy UHD digitális felügyeleti rendszerekre való áttérést.

A ccHDTV termékek (DTV a továbbiakban) azonnal hozzáférhetők és széles körben használhatók olyan helyszíneken, ahol nehézkes az átkábelezés, vagy növelni kell a kamerák számát. A DTV-termékeket olyan rendszerekbe integrálják, mint a beléptető, riasztó és kerítés érzékelő biztonsági rendszerek.

A ccHDTV rendszer DTV minőséget ad az eredeti koax kábelezés mellett

Forrás: www.cchdtv.com.tw

Folytatása következik