Új X-Spans sorozat: kéttős kamerás megoldás a nagy kiterjedésű megfigyeléshez

A Dahua Technology bemutatott egy új, innovatív kameraegységet, amely a panoráma jelenetek áttekintését részletes PTZ-vel és nyomkövetési képességekkel kombinálja.

Az X-Spans sorozat egy 180 fokos panoráma kamerát integrál egy PTZ kamerával, amely képes nagyítani és követni tárgyakat és célpontokat. Ez azt eredményezi, hogy a képek egy jelenet átfogó áttekintését, valamint egy személy vagy tárgy közeli, részletes nézeteit tartalmazzák.

Forrás: Dahua Technology

Az új termékcsalád főbb jellemzői közé tartozik a nagy hatótávolságú infravörös képesség gyenge fényviszonyok között, a 180 fokos ultraszéles nézet, valamint a kombinált módban való működés – ahol a panoráma- és részletérzékelők együttműködve intelligens nyomkövetési képességeket biztosítanak –, valamint az Independent funkció, ahol a két csatorna külön-külön működik, különböző AI-funkciókkal. A nagyobb területek és betekintési szögek lefedésével a telepítés általában kevesebb kamerát és kevesebb kábelezést igényel, így költséghatékony megoldást kínál egy adott terület vagy helyszín megfigyelésére.

„Az X-Spans sorozat kiemelkedő teljesítményt nyújt a kettős kamerás technológiában és célja, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára a nagy és közepes méretű terek hatékony és eredményes megfigyelését” – mondta Michael Lawrence, a Dahua UK és Írország marketing igazgatója.

Az X-Spans termékcsaládképességei:

  • Kettős PTZ, jogosulatlan parkolásérzékeléssel, intelligens nyomkövetéssel, IP67 védelemmel és beépített hangszóróval
  • Digitális dönthető panoráma nagy területekhez, jogosulatlan parkolásérzékeléssel, intelligens nyomkövetéssel, arcfelismeréssel és ultraszéles panorámával
  • Fix panoráma közepes méretű területekhez, kerületvédelemmel, intelligens követéssel, arcfelismeréssel és videó metaadatokkal
  • Kézi dönthető panoráma, kerületvédelemmel, intelligens nyomkövetéssel, intelligens kettős világítással+ és TIOC (három az egyben kamera) PTZ-vel.

Forrás: Dahua Technology