Kevesebb kamerával többet lát? – De Hogyan?

A címben feltett kérdés akkor mindenképpen igaz, ha a Milesight 180°-os Panoráma dóm kameráiból építjük fel a videó megfigyelő rendszert. Nemcsak 180 fokban lát, de ugyanúgy 180°-ban világítja meg nagyteljesítményű infrával a látómezőt, ráadásul mindezt intelligens megoldással. (tovább…)

4K felbontású Milesight 180°-os Panoráma kamera

A GeoVision Hungária felvette palettájára a korszerű videotechnika egyik zászlóshajóját, a Milesight termékcsaládot, így a szóban forgó 180°-os Panoráma kamera azonnal elérhető, illetve a cég bemutatótermében szabadon kipróbálható. (tovább…)

botlózsinórtól a mikrohullámig

A „ botlózsinórtól a mikrohullámig ” kültéri védelmi nap a Modern Alarmnál

2014. október 20-án rendezte partnereinek a Modern Alarm Kft és olasz partnere a CIAS ELECTONICA a kültéri védelem korszerű eszközeit bemutató szakmai napját. Ahogy a felvezetőn elhangzott a program célja, a kültéri védelemmel kapcsolatos és tagadhatatlan averziók eloszlatása volt.  Melyek ezek?  Az alkalmazható technikák és telepítési módszerek hiányos ismeretéből eredő félelmek, egyáltalán az eszközök megbízható használatának kérdései és persze az ár problematika (a szakmai közvélekedés szerint az eszközök nagyon drágák).

A környezeti tényezők, zavaró hatásai

Természetesen a behatolás védelem összetettebb, olyan területéről van szó, amelynek hatékony működését számtalan olyan külső körülmény is befolyásolja, amely a belső behatolás jelző eszközöknél értelemszerűen fel sem merülhet problémaként. Ilyenek a környezeti tényezők, pl. a domborzat, az időjárás (szél, köd, fagy, hő, csapadék), vagy a kisállat- és növényzetmozgások, de fontos szempont a tényleges riasztás szempontjából indifferens humán mozgások kiszűrése is és teljesen más nézőpontból vetődnek fel a lefedettség kérdései is.

(Az időjáráshoz talán még egy rövid megjegyzés. Vélhetően a globális klímaváltozás közvetett eredményeként a Kárpát –medence közismert tompító hatása egyre kevésbé érvényesül, hiszen nem ritkák pl. az egy napon belüli tapasztalható akár 25 fokos hőmérséklet különbségek, egyre gyakrabban élünk meg közel orkán erejű viharokat, nem ritkán közel 160 km/h erejű szelekkel. Jelentősek tehát a kültéri védelmi szakma előtt álló kihívások.)

Kültérvédelmi eszköztár

cias ermo 482 xpro mikrohullamu soromp

Mikrohullámú sorompó

A szervezők – nyilván döntően a fentiek okán- indokoltnak tartották a kültéren egyáltalán ismert és alkalmazott védelmi rendszerek ismertetését, mégpedig a faltól kifelé haladó logikával. Így jutottunk el a házfalra szerelhető hő érzékelő passzív infráktól (PIR) a mikrohullámos és kombinált (ultrahangos, kapacitív, rezgés elvű, optikai) kerítésvédelmi rendszerekig.  Áttekintve egyúttal vázlatosan az érzékelési technológiákat is (a legyező irányú érzékeléstől a vonali érzékelésen keresztül a teljes térkitöltést lehetővé tevő és a zavaró hatásokat teljesen kiküszöbölő doppler elven működő mikrohullámig).  Bemutatva a technológiák előnyeit és korlátait.  Hangsúlyozták, hogy a video technikáknak, itt is döntően a hőkameráknak ezen a területen is növekvő szerep jut, de elsősorban a riasztás megerősítés és felderítés területén és főként a kiemelt zónáknál, objektumok esetében (széleskörű alkalmazásukat a magas ár is nehezíti).

A CIAS ELECTRONICA a szakma élvonalában

botlózsinórtól a mikrohullámig

Antonella Scuderi európai területi menedzser, Francesco e Gasperi mérnök tanácsadó CIAS ELECTRONICA.

A CIAS ELECTRONIKÁt Antonella Scuderi a cég európai területi menedzsere mutatta be. A milánói székhelyű cég több mint negyven éve foglalkozik mikrohullámú rendszerekkel a biztonságtechnika területén, ezt megelőzően antennák fejlesztése, gyártása volt a cég fő profilja.  Napjainkra a piac számottevő szereplői, elsősorban a mikrohullámú érzékelési megoldások és kapcsolódó szolgáltatások (szoftverek, távfelügyeleti technológiák) vonatkozásában, jelentős gyártó és kutatásfejlesztő tevékenységgel.

Kültéri doppler

Kültéri doppler

Ügyfeleik a lakosságtól egészen a honvédelemig terjedő kört ölelnek fel. Önálló irodával képviseltetik magukat Európában, Lengyelországban, az USA-ban, de Dél-Afrikában is. Két elképesztő adat: mikrohullámú sorompóból eddig 16 000 km, kerítésvédelmi rendszerekből 200 km hatótávolságú eszközöket gyártottak és telepítettek eddig világszerte, partnereikkel együttműködve. Kiemelkedő szakmai kihívásoknak is megfelelve, Magyarországon pl. négy börtön külső védelmi rendszerét is CIAS megoldások biztosították, de a lakossági igények felé is fordulva egyre nagyobb számba értékesítenek mikrohullámú dopplereket is.

Mobil kerítésvédelem

Mobil kerítésvédelem

Kapcsolódó cikkek:

Kültéri LED-es lámpák beépített IP – kamerával
Radar a kültéri védelemben
A láthatatlan kerítés, avagy kültéri védelem
Objektumok külső gyűrűje védelmének  megszervezése

Lap teteje