ANPR újdonság a Power kínálatában

A Hikvision új rendszere az AI és ColorVu technológiák segítségével túllép a szokványos kamerákon, és professzionális analitikát kínál.

De mit is jelent az ANPR? – Automatic Number Plate Recognition

Az ANPR analitika lehetővé teszi a jármű rendszámtáblájának észlelését és felismerését, valamint az ANPR-információk harmadik félnek való kiküldését a hozzáférések kezeléséhez. A múltban az automatikus rendszámfelismerés már önmagában megváltásnak számított, azonban a mai eszközökhöz képest, sokkal precízebben kellett a kamera helyét telepítési magasságát megválasztani. Így a gyenge fényviszonyok, a változó nézőpontok és a nem szabványos karakterek problémákat okoztak a rendszámtáblák felismerésében és rögzítésében. Az új analitika azonban nagyobb szabadságot kínál a telepítők számára.

A Hikvision technológiája

A járművek azonosítása a parkolók bejáratánál jelentős előnyökkel járhat a vállalkozások, a helyi hatóságok és számos más szervezet számára. A Hikvision technológiájának köszönhetően mostantól szinte bármely alkalmazási területen fokozható a rendszámfelismerés minősége, legyen szó akár iskolák, irodák vagy gyárak bejáratairól. Továbbá megvalósítható az útdíjfizettetés valamint számos egyéb lehetőség is csatlakoztatható a megoldáshoz.

Hikvision ANPR-rendszerei “megtanulják” a rendszámtábla-információkat, így sokkal több autó rendszámát ismerik fel, és ezt sokkal nagyobb hatékonysággal teszik, mint a hagyományos ANPR-rendszerek. Emellett többé nem igénylik a gyakori, nehézkes kamerapozícionálási beállításokat, és megspórolhatjuk akár az élő emberi beavatkozást is.

Egy minőségi eszköz

Hikvision megalkotta az új Dome kivitelű rendszámfelismerő kameráját, mely iDS-2CD7547G0/P-XZHSY névvel került a piacra. A Hikvision lenyűgöző AI analitikai technológiái a mesterséges intelligencia egy olyan alcsoportjára utalnak, amely „mély tanulást” használ a minták megtalálására és az adatokban lévő kapcsolatok felfedezésére.

A járműazonosítás a Hikvision kamerákban egy olyan technológia, amely azonosítja a járműveket a rendszámtábla karaktereivel és jellemzőivel – beleértve a színt, a típust, a gyártót és még a haladási irányt is.

Amit az új készülékről még tudni lehet, hogy a Smart Light nevű izgalmas funkcióval van ellátva, lehetővé téve, hogy mozgásérzékelés közben éjszaka is színes felvételt adjon.

A kiegészítő világítás segítségével a biztonsági kamera félhomályban is tisztán érzékeli a környezetét. A hagyományos, infravörös fényt használó kamerák fekete-fehér képet adnak, ami általában a részletek elvesztését eredményezi. Míg a fehér fényű kamerák színes képeket nyújtanak bárhol és bármikor. A jármű színe is látszik, ezért értékes információkhoz juthatunk sötétben is.

A Smart Hybrid Light funkcióval ellátott biztonsági kamerák három kiegészítő világítási módot biztosítanak: IR mód, fehér fény mód és intelligens mód. Ennek a funkciónak az előnye, hogy a felhasználók kiválaszthatják az alkalmazásukhoz és az adott környezethez ideális világítási módot.

Hikvision olyan kamerát kínál, amely az innovatív ColorVu technológiáinak köszönhetően tisztán “lát” és színesben. Új technológiájának és gondos kivitelezésének hála ez az új Hikvision kamera rengeteg új lehetőséget nyit meg a professzionális rendszámfelismerés területén.